Morrn morrn,
Tittar in som hastigast bara för att säga hej, vi är på väg hela familjen till min mamma på lunch där vi ska mötas upp av resten av syskon med familjer idag. Roligt ska det bli och så ska vi få träffa lilla Milia igen, Milia -hur fint namn är inte det ? Igår iallafall så bakade vi en ny sorts kladdkaka till efterrätt, med smält ”after eight” i – riktigt gott till en kopp kaffe :
Mintig kladdkaka
Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
15 stycken after eight bitar
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och ett annat litet Tisdagstips är ju REA:N på Bubbleroom, där det just nu är upp till 70 %
på alla dessa fina kläder. KLICKA HÄR.