Hej härliga söndag
Vi fortsätter här i köpingsvik med vår renovering ….. iallafall fram till lunch. Sen bär det av mot Kalmar för trevlig middag & för att fira Kevin ( Jonathans Lillebror som fyller år) Dagarna går galet fort och imorgon kommer äntligen Jacob & Thelma hem igen efter pappavecka- gissa om vi ser fram emot det. De är så nyfikna på hur stugan ser ut nu, med färg , golv och grävningen till poolen.
Och så vidare till veckomatsedeln :
Måndag : Citron- & parmesanbakad kyckling
Tisdag: Ost & skinkpaj med broccoli
Onsdag: Jannes goda fisksoppa
Torsdag: Brieostinbakad kycklingfile
Fredag Lax- & pestogratäng
Det här behöver du :
4 bitar lax
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar
Till gratinering : 1 – 2 dl riven ost
Servera med potatis eller ris
Gör så här :
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.
Mumsfillibabba !
* * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Chokladrocks
Det du behöver är :
200 gram mjölkchoklad med valfri smak ( Digestiv var grymt gott )
1 1/2 – 2 dl cornflakes ( ta lite i taget )
Gör så här :
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad, smula ner cornflakes lite i taget, tills du får en “lagom fast choklad smet.
Klicka ut små högar på ett bakplåtspapper, ställ svalt så att de stelnar.
Ha dem i rumstemperatur 30 minuter innan de ska ätas.