Poolhäng och picknick

Det är varmt så varmt nu om dagarna så vi hänger mest i närheten av poolen. Målar lite badar lite, åker en och annan runda till återvinningen, badar lite, planterar en ny blomma och badar lite, äter lite och badar lite. Så kommer det se ut idag också – och säkert ett par dagar till då värmen ska hålla i sig.
En bild från igårkväll på poolen – det enda om ska bli klar här nu är vitt kryss-räcke runt altanen ( någon som vet vart man kan hitta redan färdiga sektioner?)  och sedan ska vi montera uteduschen och snickra ihop en vägg och en liten bänk….

IMG_2652

Igårkväll åkte vi in till Borgholm och kikade lite, köpte en varsin glass och promenerade ner till hamnen för att kolla båtarna. Sommarborgholm är ju något helt annat än hur det ser ut på vintern ( = då är det väldigt lungt här hemma på öland) Trevligt att bara strosa runt och kolla in folket, och roligt när nåra av er kommer fram och säger hej – jag blir alltid lika förvånad när ni känner igen mig.

Middagen igår blev picknick och massa plockmat – vi mötte upp lillasyster med familj och åkte upp till klinten med utsikt över köpingsvik och havet. Ett litet utflyktstips till er som är i närheten – jättefin utsikt här.

IMG_2634

IMG_2636

Fick tyvärr ingen bild på maten – jag var så hungrig, men lite av det vi hade med oss var:  pastasallad, potatissallad, grönsallad, kycklingklubbor & skivad kassler med baguetter med smör och ost och några olika sorters ostar med fruktoch bär.

Men hepp- nu är det tid att duka ut frukosten och sätta fart med dagens sysslor.

Vi hörs snart igen 🙂

0
5 kommentarer

Pastasallad deluxe

Och när det börjar bli så här varmt ute så vill man inte äta för krånglig mat. Utan gärna något kallt- så vi gjorde vi en pastasallad till middag, denna är kanon för att ta med sig till picknicken eller i kylväskan till stranden.

Matbloggen finns på Facebook HÄR
Och på instagram: @jennysmatblogg 
pastasallad sommarmat

Det här behöver du till pastasalladen:
500 gram färdig kokt valfri pasta
1/2 burk med finhackad soltorkad tomat + 2 msk av oljan
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 finhackad rödlök
1 pkt med fetaost
800 gram kassler
1 burk majs
1/2 gurka
1 knippe med gräslök
salt & peppar

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten, och finhacka grönsakerna & örterna. Skölj pastan i kallt vatten tills den blir kall. Rör ihop allt i en skål och smaka av med salt och peppar.
Serveras med fördel en varm sommardag.

Ät och njut

IMG_2625-001

 Nu ska jag stänga ner datorn och ge mig ut för frukost på altanen – härligt sommarväder idag.
Vi hörs senare.

3
6 kommentarer

Ny plopp-smak

Morrn morrn,
Sitter ute på altanen med datorn i knäet och dricker dagens första kopp kaffe innan det är dags att duka fram för sommarfrukost. Sen blir det sol & bad vid poolen och det är ju redan bra temperatur nu , så lillasyster Daries kommer hit med Lova & Milia för att känna på vattnet. Vi är några färre idag för för både Melvin & Nea åkte hem till mormor igårkväll och skulle stanna idag för att åka till havet & bada, roligt för dem.

Igårkväll provade jag en ny ploppsmak som jag sprang på på netto – med kaktus/päron

IMG_2602

Jag tyckte att den var god, inte så söt som jag förväntat mig och ett par bitar till kaffet så var den jättegod.  Kanske lite minus för den riktigt illgröna färgen på kaktuskrämen i den- men annars klart godkänd.

0
2 kommentarer

Fikagäster och kalmarbesök

God kväll i stugorna – eller på altanerna kanske man ska skriva för som sitter och läser bloggen via mobilen. Vi är ganska nyss hemkomna från kalmar, hade massa ärenden att fixa och hann beta av de flesta storvaruhusen innan vi åkte hem, och så käkade vi lite mat på Ikea hela familjen. I förmiddags fick vi lite fin besök av Susanne & Alexander och då bjöd vi på öländka jordgubbar med vaniljglass- det är riktig sommar det.

IMG_2587

Läste precis av temperaturen i poolen – 24 grader- gissa om jag ska bada nu?

Ha en riktigt fin kväll,

0
2 kommentarer

Nya sittpuffar till stugan

Tjingeling raringar.
Idag tar vi en paus från hus & renoveringar och åker in till stan med barnen, för att handla och uträtta ärenden. Och något som vi gjort dessa veckor förutom att renovera är ju att rensa ur, kasta, slänga & lägga ut på blocket det som förra ägarna lämnade kvar. Några få möbler har vi bestämt oss för att behålla och resten ska vi sakta byta ut. Häromdagen bytte jag ut ett par stora otympliga gamla blommiga  50-tals fåtöljer mot dessa nätta sittpuffar i ljust grovstickat material. Vårat tvrum på nedervåningen är ganska litet och vi ville få det lite luftigare i ljusa färger ochsmå möbler.

Vit inredning blogg

Gillar verkligen den stickade loocken.
IMG_2580-001

0
5 kommentarer

Veckomatsedel

Gomorrn och välkommen soliga söndag!
Det verkar bli ännu en strålande dag här på ön, igår hade vi soloch varmt hela dan- ääääntligen.
Idag ska vi ta första doppet i poolen och hoppas att det hunnit bli varmare än 20grader – det var ju  bara 12 grader när de kom hit med tankbilarna och fyllde upp den. Brrrr.

innan vi ska sätta fart med dagens sysslor så var det ju tid för veckomatsedel – nummer 51 i ordningen ser jag här. Ni hittar de andra i just kategorin veckomatsedel här ovan.

Måndag : Grillade enchiladas med sallad
Tisdag Hemgjorda fiskpinnar med mos
Onsdag Kall krämig pastasallad med massor av färska örter
Torsdag Chili con carne med ris
Fredag : Pulled pork

Pulled Pork

För er som missat detta recept så kommer det här igen:

Det här behöver du :

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås

Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet. Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Fantastiskt saftig och mört kött.

Och så här kommer de se ut när man delat köttet med gafflarna

pulled pork

Det är helt galet gott – och en smidig maträtt att laga om man blir många. Minimalt med jobb och smakar mycket och är så mört att det trillar isär så fort du sätter gafflen i det färdiga köttet.
Serveras i bröd, tortilla, tunnbröd eller bara till potatis eller pasta.

* * * * * * * * * * * * * *  *

Sist men inte minst något gott till kaffet : Cheesecakes brownies

IMG_8009

Det här behöver du till browniesen :
120 gram smör
100 gram valfri choklad ( Jag valde en mörk choklad )
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
Pyttelite salt

Till toppingen :
200 gram philadelphiaost (naturell)
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Klä en form på 20 * 20 cm med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna.
Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.
Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vänd ner tills allt har blandat sig.
Häll smeten i formen , och börja nu med cheesecake fyllningen.
Mät upp samtliga ingredienser till toppingen i en skål – vispa tills smeten är slät.
Och häll sedan jämnt över kakan. bred ut med hjälp av en slev.
Gör sedna gärna fina mönster, genom att skära med en vass kniv i kakan flera gånger så att det blandar sig lite grann.
Ställ i n i ugnen och grädda i ca 35 minuter eller tills den är färdig.

Låt stå kallt – den ska svalna innan den skärs upp.

IMG_8027

0
3 kommentarer

En tur till djurparken

Ni som följde oss på instagram igår vet ju redan att utflykten blev till Ölands djurpark. Vi har inte varit där på många år, iallafall inte jag – men barnen har varit där med farmor & farfar för ett år sedan eller två. Vi stod på parkeringen precis klockan tio – och fick parkering längst fram ….. det är ovanligt vill jag lova och kommer nog inte vara lika lätt nästa vecka med tanke på att många har semester då, det vill säga att alla sommargäster kommer till ön.

En timme innan nöjesparken öppnade gick vi och tittade på alla djuren.

IMG_2521IMG_2522

Bröderna åkte karuseller för fullt- fanns en del karuseller och en del nytt sen jag var här för 10 år sen – men det saknas en berg och dalbanan och lite större karuseller tycker jag . Det går ju inte jämföra denna pyttelilla parken med alla nöjesparker i Tyskland, där är det riktigt fina karuseller och parker.

IMG_2538

Lite matpauser, fikapauser & glass-stopp blev det som sig bör innan vi åkte hemåt vid stängning med trötta barn.

IMG_2546

Nu mina vänner ska jag duka ut lite frukost på altanen och väcka resten av familjen sjusovare…  Idag ska vi ha en fixardag i trädgården och klippa ner buskar och träd. Som tur är kommer lillasyster hit snart och hon är grym på trädgårdar , så jag får  väl muta henne lite med en extra god fika då när hon är så snäll och hjälper oss 🙂

På återseende!

0
Kommentera

Utflyktsdags

Morrn morrn,

Idag har klockan ringt tidigt & vi har varit uppe med tuppen för att hinna med att packat picknickkorgen och badkläderna för en liten spontan utflykt. Nomi tyckte dock att det tog alldels för lång tid att paka imorse, så hon tog fram pyssellådan för att måla och klippa lite med jag plockade ut i bilen. Följ oss på instagram idag så får ni se vart vi tar vägen @jennysmatblogg

Nu ska jag möta upp lillasyster & barnens kusiner – hörs om en stund.
IMG_2348

0
5 kommentarer

Gräddig pastasås med bacon & tomater

Godkväll i stugorna,

Här har vi tillbringat dagen i trädgården, målat utsidan på huset & snickrat på altanen – ska visa er massa bilder på det snart 🙂 Det lär nog bli helt klart under morgondagen…. Jippi !  Middagen idag blev grillat för äntligen är nya grillen ihopskruvad och invigd, men gårdagens middag har jag inte hunnit visa – och det blev något så smarrigt & enkelt som pastapennor med pastasås. Mmmmm…ums

IMG_2485

Det här behöver du till  6 personer:
3 pkt med bacon
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk chilisås
1 msk med tomatpure
1 tsk  med kalvfond
1 ask med körsbärstomater

Hittade en ny sort på netto – som ser ut som små pumpor. Urgulliga!

IMG_2470

Gör så här:

Klipp baconet & fräs dem klart i en stekpanna, dela tomaterna och vänd ner.
Häll i creme fraiche , grädde, tomatpure, chilisås och fond. Låt allt sjuda upp tillsammans och smaka av med salt & peppar.

Servera sedan med en grönsallad & pasta.

8
3 kommentarer

Härligt len glass med krossad choklad

Nu en liten favvo i repris- denna glassen är så god att man knappt kan sluta äta den. Har ni inte gjort den innan så gör det nu inför de (förhoppningsvis soliga) sommardagarna, svalkar gott i värmen.

Extra plus- att denna glass som inte kräver glassmaskin.

Det här hade jag :

1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub

Gör så här :

Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan. Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut kolan på lite olika ställen och vänd i dessa. Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.

För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.

Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked. Yammi yammi

0
12 kommentarer