Hej där,
Vilket ljuvligt väder det är – sommaren visar verkligen sin bästa sida här på öland just nu. Det är nästan så det är för varmt för att göra någon nytta överhuvudtaget idag – men jag har satt mig i skuggan en stund för att uppdatera bloggen, och jobba av lite mail. Tänkte först visa lite före och efter bilder från stugan och köket var det som vi började först med, det var det som nog var mest akut tyckte vi. Så är såg det ut när vi köpte huset – plastmatta och ett riktigt slitet kök med vedspis. Vedspisar kan vara fina tycker jag, men denna gjorde liksom ingen nytta- så den åkte ut.
Och så här ser det ju ut idag- vi har byggt in diskmaskin och även tvättmaskin i köksskåpen och har en side by side kyl/frys för att få en större känsla i köket.
Målat det mesta vitt och lagt in ett grått golv- det blev ett rejält lyft och känns mycket ljusare & luftigare nu
Nu ska jag skriva ner recept och klippa lite bilder- ses om en stund med nytt recept 🙂
Och nu efter alla matiga middagstips så tänkte jag också tipsa om något gott till kaffet.
Mariannekladdkaka
Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.
Till den sega mintkakan behöver du :
200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma. Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.