Idag är det städdag i stugan , sedan bär det av mot växjö, och jag som knappt har varit hemma i sommar börjar faktiskt längta hem en liten smula. Så det ska bli riktigt gott att komma hem nu – och eftersom det är söndag idag då fortsätter vi på veckomatsedlarna som ni önskat.
Måndag Smörgåsbakelser med skaldjur
Tisdag Panang Chicken
Onsdag Bacon och lökpaj
Torsdag : Falafel i pitabröd
Fredag Lax med gräslökstäcke
1 portionslax per person
salt
ca 50 gram philadelphiaost / per bit
Mycket klippt färsk gräslök
salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 – 200 grader,
Salta den tinade laxfilen och lägg i smord ungsform.
Ställ in i ugnen, rör ihop philadelphiaröran med gräslök och smaka av med salt.
När laxen ärklar tar du ut den och brer ett lager med gräslöksröran och ställer tillbaka in i ugnen. Den ska bara bli varm – sedan är den klar att serveras,
* * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Marsgodis
Det här behöver du :
En burk med kondenserad mjölk
4- 6 dl rice krispies
200 gram mjölkchoklad
Så här gör du :
Ta bort pappret på burken , fyll en stor kastrull med vatten och koka burken i 3 1/2 – 4 timmar. Vattnet ska hela tiden täcka burken, kyl sedan ner den när den kokat klart. Nu är din kolakräm färdig, ställ den gärna kallt ett par timmar i kylskåp eller över natten innan du använder den, så att den är riktigt kall. Ta ur kolakrämen ur burken och rör sedan ner rice krispies i smeten, häll i så pass mycket som du vill ha. Smeten ska bli rätt stum, men inte för hård. Häll upp i en bakplåtsklädd form – cirka 20 * 20 cm och ställ in kallt. Smält chokladen över vattenbad eller i micron- När cripset stått i kylen ett par timmar kan du skära rektangulera bitar av den. Och sedan doppa dem i chokladen, när du doppat alla bitar kan du göra lite mönster på toppen med hjälp av en gaffel. Låt sedan stå svalt – fram tills servering.