Se godmorgon alla bloggvänner,
Hoppas ni har fått en fin start denna tisdagsmorgon. Här har powerwalk startat våran morgon- vi går drygt 7,5 km nu varje vardags-förmiddag jag och Molly. Det är härligt med motion, skogsdoft och så den här friska höstluften, måste älska hösten! Till lunch idag ska jag göra mig en liknande frittata som jag gjorde igår, men idag ska jag göra den helt vegetarisk, galet gott. Frittata är egentligen vad jag kallar omelett – men det låter ju häftigare och detta är ursprungligen en spansk maträtt. Använd lite vad som finns hemma i grönsakslådan, något jag gillar är potatis, sådär råstekt så att den fortfarande är krispig.
Använd dig av en stekpanna som tål att vara i ugnen, denna räckte till 2 personer.
Vill du göra den helt vegetarisk – skippa salamin och salta & peppar lite extra i äggsmeten
Det här behöver du till en frittata ( 2 personer ) :
olivolja
3 små potatisar
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
4 körsbärstomater
10 salamiskivor
1 näve bladspenat
7 ägg
1/2 dl mjölk
salt & peppar
timjan
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva ner potatisen väldigt tunt, skiva löken i ringar. Hetta upp en stekpanna med olivolja ,fräs potatis/ lök pressa ner vitlöken under omrörning och tills de får lite färg. Vänd ner tomater & bladspenat och rör om så att de blir varma. Knäck äggen och vispa ihop med mjölk, salta, peppra och vänd över stekpannan och vänd runt lite med stekspade / slev. Krydda över med timjan och ställ in stekpannan i ugnen. Grädda i 10- 15 minuter tills Frittatan fått vacker färg.
Servera genast
Servera genast !