Igår blev det kycklingwok till middag och vi gjorde en riktig kylskåpsinventering och hade i lite allt möjligt gott vi hittade. När jag började med maten så var jag helt säker på att jag hade två paket med äggnudlar hemma… Men när jag skulle ta fram demma från överskåpet så var de som bortblåsta – svor lite grann och muttrade innan jag kom på att vi hade ett paket linguine ( platt spagetti ) i skafferiet. Så vi kokade upp det & det blev faktisk oväntat gott och lite mer stuns i en vanliga nudlar. Så det kommer jag nog att byta ut mot även i fortsättningen. Pröva vetja!
Vid allergi så byt ut jordnötter till cashewnötter.
Och har ni minimajs, bambuskott eller några andra goda grönsaker grovhacka ner det också.
Det här behöver du till 5- 6 personer:
900 gram kyckling
rapsolja
1 näve med broccoli
1 röd paprika
1 gul lök
1 stor morot
lite riven ingefära
2 dl vatten
salta jordnötter /cashewnötter
Woksås:
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisksoya
1- 2 tsk med sambal oelek
Serveras med linguine eller nudlar
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen, och koka pasta / nudlar enligt anvisnig på förpackning. Koka den al dente. Hacka grönsakerna & löken , strimla moroten. Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka. Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker att det behövs – smaka av allt eftersom .
Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med pasta / nudlar och klyftad lime