Uppdatering i garderoberna

Jag vet att många av er tycker det är roligt att se vad jag har shoppat, och nu blev det kläder idag.  För efter en snabb inventering så behövde höstgarderoberna uppdateras lite, både hos barnen och för mig. Till småttingarna hittade jag mycket fint på H&M – de har väl åandra sidan alltid fina barnkläder. Däremot hittade jag inget till mig där denna gången, så det fick bli en tur till Vero Moda för stickade nyheter.

IMG_7091

Rosa jeans har ståt på damens önskelista länge , så hon var jätteglad för att vi hittade dessa glittriga rosa.

Melvin hittade vi en grovstickad tröja till med matchande jeans.

IMG_7098

Annars tycker jag Kappahl har mycket  fina jeans också , men där hittade vi inget denna gången.

IMG_7103

Jag har lagat en riktigt god maträtt idag också, en klassiker har jag förstått.
Det receptet tror jag inte ni vill missa.

Hej på ett tag.

0
Kommentera

Gårdagens biokalas

Veckans rosbukett i gräddrosa.

Rosor

Jag missade ju helt att fotografera igår på Melvins kalas, tiden gick så snabbt. Ni var några som undrade vad vi bjöd på och vilken film som grabbarna såg. Först bjöd Melvin på blå läsk och färgglada cupcakes med chokladfrosting och strössel, sen var det lite presentöppning innan vi åkte ner till biografen. Anledningen till att vi skjutit upp kalaset berodde ju på att det inte funnits någon film som Melvin velat se innan- men så dök ”Pojken med guldbyxorna” upp i biotablån. Killarna fick välja läsk och godis/popcorn innan vi gick och såg filmen, eftersom det är 11 års gräns ( 7 år med vuxet sällskap ) så bokade jag en stol några rader bort från dem.

Filmen ger jag 4 stjärnor av fem. En riiiiktigt bra barnfilm, om ni vill se någon bra biofilm nu i höst.

Idag står det jobbmöte i min kalendern,
så på återseende snart igen.

0
3 kommentarer

Kycklingpanna med rosepeppar

Tjingeling,

Jag far lite fram & tillbaka här och förbereder för Melvins filmkalas han ska ha ikväll. Städa lite, plocka lite och så har vi bakat både cupcakes och småkakor. Så det doftar nybakat i hela huset. Melvin har bara bjudit in sina tre bästa vänner, så det blir ett litet kalas- så ville han ha det detta året. Nomi däremot vill ha ett jättestooort kalas har hon berättat idag, hon ska bjuda in alla hon känner och några till. Sen kilade hon in på rummet för att börja skriva ner alla kalaslekar hon ska ha ( sen att det är nästan 4 månader kvar tills hon fyller år …. det spelar ingen roll … haha ) Iallafall så tänkte jag kika förbi här lite snabbt  med ett tips på en god gryta / panna jag lagade för ett par dagar sedan. För lättlagade & god vardagmat tror jag att många vill ha tips på.

Detta är precis en sådan- kycklingpanna med rosepeppar

IMG_7079

Denna middagen tar 20 minuter att laga. Vi serverade med pasta, men funkar lika bra med ris eller kokt potatis.

För 4 personer behöver du :
500 gram tunna kycklingfileer
smör
2 1/2 dl vatten
2 msk konc. kycklingfond
1 tsk stött rosepeppar
2 1/2 dl grädde
2- 3 msk kinesisk soja
maizena ( redning)

Serveras med pasta, ris eller kokt potatis.

Gör så här:
Bryn fileerna med salt & peppar i en stekpanna med smör, på låg värme.
Häll över vatten och fond och låt sjuda i 10 – 15 minuter,  tills kycklingen är ordentligt tillagad. Vänd ner grädde, soya och den grovkrossade rosepepparn och låt sjuda upp.
Red sedan av grytan till önsakd konsistens, och låt sjuda upp igen.

Servera sedan genast.

Jag klippte över lite färska örter- ta det som du har hemma.

IMG_7078-001

1
6 kommentarer

15 år idag

Hipp hipp hurra.

Idag är det inte bara den första Oktober utan även den förstfödda sonens födelsedag. 15 år sedan jag blev mamma & hela världen bara plötsligt förändrades till så mycket bättre.  Grattis fina kloka Jacob på din 15 års dag, jag är så stolt och glad för att just jag får vara din mamma.

Jag fick leta en stund efter lite nya bilder här på sonen, och hittade ett par bilder från olika semesterresor iallafall.

Jacob

Från senaste semestern i Thailand, Jacob är den enda av barnen som vågar beställa in ”vanlig” thailändsk mat och inte bara pommes eller pannkakor.

IMG_6311

Jacob är hos sin pappa denna veckan, men jag ska hämta honom och gå ut och käka lunch på stan.  Presenten har han valt ut själv och den är klar & väntar redan. Som så många  andra blivande 15 åringar så är det mopeder som önskas på den stora dagen- så även här hemma. Han har ett par lektioner kvar på körskolan innan han får ut och köra.  Men tänk att liten blivit så här stor,helt otroligt vad tiden går.

Nu ska jag sätta fart och jobba lite innan det är dags för lunch!

Ha en jättefin onsdag så hörs vi snart.

0
6 kommentarer

Nu närmar det sig Kanelbullensdag

Våffeldagen, fettisdagen, nutelladagen – ja det är alltid roligt med olika små högtidsdagar att fira och den 4 oktober är det inget mindre än kanelbullensdag.
Så jag har letat fram mitt godaste recept på kanelbullar – brukar då baka dubbelt & gör hälften med krämig vaniljfyllning

Nomnom

Till ca 70 bullar behöver du :

2 pkt jäst ( söta degar)
250 gram smör
1 1/2 liter standard mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 kryddmått salt
Vetemjöl Special cirka 2,2 kilo

Fyllningen gjorde vi halva med kanel :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3-4 msk kanel

Och halva med vanilj :
350 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3/4 dl vaniljsocker

Garnering : vispat ägg och pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en ordentligt stor bunke, smält smöret i en kastrull och häll på mjölken och värm tills det blir fingervarmt 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen löst upp sig, häll över resten av mjölkblandningen, och rör ner socker, salt, kardemumma och sist äggen. Sedan häller du ner mjöl och blandar ( alternativ. använder bakmaskin ) Jag hade i en 2 kilos påse plus tre- fem dl till. Man ska bara ha i så mycket mjöl att degen blir smidig och lossnar, den ska inte bli för hård. Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 1 timme.Under tiden rör du ihop fyllningarna och starta ugnen på 225 grader och förbered plåtarna genom att placera ut bullformar. Efter en timme är det dags att börja baka ut.
Denna degen bakade jag ut i 6 olika omgångar. Kavla ut degen till en rektangel inte för tunt, och bred ut fyllning över rektanglen, ganska mycket då blir de riktigt saftiga.
Rulla sedan ihop så att det blir en längd och börja skär upp 2-3 sm tjocka snäckor och lägg i formarna.Låt jäsa ytterligare 20 minuter och pensal dem med vispat ägg precis innan de ska in i ugnen och strö pärlsocker över dem. Grädda dem i 8- 10 minuter i mitten på ugnen och ta ut dem när de är gyllene.

Låt svalna på galler – äts med fördel ljumna med iskall saft eller ett stort glas mjölk.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Mina egna favoritbullar är inte kanelbullar utan  alla gånger är det dessa nutellabullarna – och de hittar du här

IMG_4481

0
9 kommentarer

Cupcakes med rosa frosting

sponsorskyltkungsornen

Godmorron,
Hoppas ni fått en riktigt lugn & fin start på dagen. Jag har i samarbete med Kungsörnens provbakat med några av deras färdig-mixer nu under några veckor. En av de jag valt ut att prova är blandannat dessa cupcakes. Som jag även testat att baka en gång tidigare på bloggen och då med chokladfrosting, ni hittar dem här.

Så här ser förpackningen ut.

IMG_5472

Jättelätt att lyckas med, och bra när man har bråttom. Bakningen är fördelat i två steg och två olika påsar i förpackningen.  I påse nummer 1 tillsätter bara vatten och rör ihop och fördelar ut i formarna. När de är färdiggräddade så börjar man med frostingen som finns i påse nummer 2.  Där tillsätter man lite smör & lite vatten och vispar ihop till en krämig fyllning.

Cupcakes inspiration

 Spritsa ut frostingen på cupcakes: en och strössla över det färgglada ströslet.
Volia – väldigt fina bakverk!

IMG_5574

2
4 kommentarer

Världens bästa mamma

 Ja idag var det inte svårt att vara världens bästa mamma. Tydligen behövdes det bara Coca cola & en kebabtallrik 😉 från Tasty haha.   Den snart 15 åriga sonen här hemma har varit hemma från skolan med huvudvärk och halsont- och hade en önskan om hämtmat till lunch.

IMG_6761

 Själv skulle jag kunna äta detta varje dag utan att tröttna – haha…
Tur ändå att jag inte gör det.

IMG_6764

Och inte så ovanligt så har det bakats kakor idag – Melvin ska ha kalas med sina bästisar på Onsdag. Han vill då att vi skulle bjuda på dumlekakor & fina cup cakes, så vi ska väl se vad vi kan hinna ordna fram tills dess

Mer om det senare.

 

 

 

 

0
6 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Ugnsbakad falukorv med fransk senap & halloumiost

.
Hej godingar,
Innan dagens recept vill jag tipsa om det grymma erbjudandet hos Ellos.
.Här är några av mina favoriter :




 

För med koden 455721 får ni 30 % på den dyraste varan
huuuuur bra? Klicka här

Och här kommer ett middagstips här för er som vill ha tips på snabblagad mat denna onsdag. Jag vet inte hur ofta ni äter falukorv hemma- vi gör det ytterst sällan. Sist provade vi något nytt- vi förnyade nämligen den gamla 80-tals klassikern, med lite fransk senap, äppel & halloumiost.

Se till att osten blir riktigt så där grillad  som halloumi ska bli – då blir det bäst.

IMG_6433-001

Jag gillar ugnsbakade tomater väldigt mycket- men gillar man inte det kan man istället ha lite champinjoner i mitten.

Det här behöver du : 
1 falukorvsring
2 äppel
Dijonsenap
Gurkmix / Bostongurka
1/2 finhackad lök
10 cocktailtomater
3 dl grädde
2 msk chilisås
salt & peppar
halloumiost

Serveras med: kokta makaroner

recept falukorv

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär cm tjocka bitar i falukorven utan att skära igenom – ni ser på bilden. Bred ut senap i varje, en liten bit av gurkmix som ni rört ihop med den finhackade löken. Tvätta och skär äpplena i lagom tunna bitar och stick ner i varje snitt, Dela tomaterna och lägg i mitten.
Värm upp en kastrull med grädde chilisås , och lite salt och peppar. Låt sjuda upp och häll ner i ugnsformen med korven.  Riv över cirka halva halloumiosten och gratinera korven tills den får fin färg.

Servera sedan genast med pasta.

IMG_6442-001

IMG_6446-001
3
23 kommentarer

Tävling – Vem tog min tandborste?

sponsorskyltextra-001

Godmorgon ,

Vi startar upp denna nya vecka och måndagmorgon med en viktig tävling, jag har i samarbete med Extra och SOS Barnbyar de här fem fina böckerna, affisch plus Extras tuggummin att tävla ut. Både boken och affischen är skapade av Ingela P Arrhenius och Peter Arrhenius som en del av Extra och SOS Barnbyars samarbete Tugga för skillnad och gör det roligare för små barn att borsta tänderna.

För att du ska vara med och tävla vill jag att du ska ge ditt bästa tips hur barnen ska tycka att tandborstningen är rolig ?

1:a pris : Bok + Poster + 10 tuggummipaket från Extra.
2:a-5:e pris : Bok + 10 tuggummipaket från Extra

Skriv i kommentarsfältet – och glöm inte ange rätt mailadress.

IMG_5691-002

Tugga för skillnad är ett samarbete mellan Extra tuggummi och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana.För varje Extra som svenskarna tuggar under oktober och november går ett öre till SOS barnbyar och barns tandhälsa i Ghana. Det är andra året i rad vi gör det här projektet. Enligt världshälsoorganisationen WHO lider 60 –90 procent av alla barn i världen av karies.

IMG_5699-003

Den här boken är en del av tugga för skillnad – för att stärka barns tandhälsa i Ghana. Alla intäkter går till SOS barnbyars arbete.

0
70 kommentarer

Evita Premiären

Hej där härliga söndag.

Flyget går snart hemåt för min del, ville bara skriva om den braiga Evita-föreställningen som vi såg igår med Charlotte i huvudrollen.
En helt fantastisk musikal som jag rekommenderar er alla som har möjlighet att gå och se den. Den var helt amazing, en fantastisk historia, vackra klänningar & härlig sång!

Bild lånad av : Peter Knutsson
Evita-002

Jag hade en stund på mig att göra mig klar på hotellet innan middagen, och det blev  ett par snabba bilder innan jag åkte bort till restaurangn för att träffa bloggkollegorna och Johanna som jobbar på Damernas Värld redaktionen.

IMG_6544-003

Och så blev det sovmorgon idag – och god hotellfrukost. Slapp känna mig helt ensam då en trevlig familj kom fram och hejade & sa att de läser bloggen.

IMG_6607

När jag landar i kalmar ska jag hämta upp Thelma som sovit hos mormor en natt. OCh vi ska gå ut & äta e bit mat och skvallra lite. Ser fram emot det ♥  och att komma hem till resten av familjen. Känns som jag varit borta en vecka och inte sen igår.
Borta bra ,men hemma bäst.

På återseende

0
5 kommentarer