Goodmorning Sunshines,
Vi har ätit tidig en lördagsfrukost här och förberett med frallor och varm o´boy för att ta med när vi ska iväg och åka skridskor. Nu pratar vi Bambi på hal is när jag får på mig skridskorna, men jag ska försöka iallafall. Sen ska vi vara barnvakt några timmar till guddottern Milia idag- då Daries & Tobbe ska på bio ( Hobbit ) Det ser vi fram emot massor, och även Melvin & Nomi tycker det ska bli superkul att leka med kusin vitamin. Men nu står familjen och stampar i hallen och väntar på mig – dagens tips på nyårsefterrätt från mig till dig blir världens godaste citronkladdkaka.
Omnomnom.
Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer
Till en rundform cirka 24 cm
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Servera med lättvispad grädde
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter
Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.