Hej på er,
Ni har ju efterfrågat fler recept på köttfärs. Här kommer ett på riktigt goda ädelostfyllda biffar.
Det här behöver du för 4- 5 personer:
1 kilo blandfärs
4 msk oxfond eller kalvfond
salt & peppar
Valfri ost till fyllning : jag hade 2 trianglar med ädelost
Serveras med potatismos & Brunsås
Såsen:
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
1 msk ox eller kalvfond
1 msk kinesisk soya
1 msk med lingonsylt.
Gör så här:
Skala & koka potatisen i saltat vatten. Häll upp färsen i en skål och vänd ner fond, salt & peppar och rör om till en jämn smet. Skär ut cirka 20 st små kuber från osten , rulla sedan in en ost-kub i varje biff. Stek biffarna klart i smör och ställ in i ugnen på 70 grader, använd stekskyn till att göra sås. Häll i vatten, fond och kinesisk soja och låt sjuda upp. Vänd ner grädde & sylt och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar. Red ev av om ni önskar tjockare sås.
Potatismoset gör jag med en potatiskross , när den är mjuk – en rejäl klick smör, lite salt , vitpeppar och en eller ett par dl mjölk.