Söndag och kanske dags för nästa veckas matplanering?
Här kommer mina tips på en god vecka.
Smaklig spis
Måndag: Pestokyckling med ris
Tisdag: Ugnspannkaka med bacon
Onsdag: Pestolax med krispig grönsallad
Torsdag : Gräddig soppa med pasta & kyckling
Fredag: Ostfylld fläskfile, med potatisgratäng och bearneiesås
1 fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
100 gram philadelphiaost
Chilikrydda / alternativt en egen favoritkrydda
salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Rör ihop alla ingredienser till philadelphia- röran.
Putsa fileén och salta och peppra.
Hetta upp en panna med smör och bryn fläskfilen så att den får fin färg runt om.
Lägg den på en skärbräda och skär ett snitt längst hela fileen ,
fyll upp med färskosten och lägg i en ugnsform.
Gratinera i ca 40 minuter ( eller tills köttet är genomstekt )
Klart att servera !
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Bärpaj med fluffigt vaniljvisp
Det här behöver du:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
300- 400 gram hallon/blåbär
ca 1/2 – 1 dl socker till bären
1- 2 msk potatismjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop ingredinerna till pajdegen, det ska bli en gryning massa.
smörj en form med smör och lägg i bären.
Sockra och pudra över potatismjöl. Fördele sedan över degen på pajen.
Och grädda i ca 20 minuter.
Servera sedan pajen varm medmycket kall vispad vaniljsås.