.
Här hittar ni middagstipsen för veckan,
Måndag: Potatisplättar med lingonsylt ( veg. )
Tisdag: Pankopanerad rödspätta
Onsdag Korv- & rispytt
Torsdag Tacosoppa med makaroner
Fredag Chicken Sweet & Sour
Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlad kyckling
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena
Servera med jasminris,
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade kycklingen och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.
Klart!
…
Kladdkakemuffins
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken dumlekolor
15 stycken noblesschoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Trycks ner en varsin dumle i mufffinsen, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. Ta ut och lägg en noblesschoklad på varje.
Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen