Många av er önskar tips på varierande frukostar. Och bröd/scones går ju variera massa, dessa goda scones med ost i är verkligen supergoda. Att de är lätta att baka är ju inte heller ett minus om man säger så.
Här kommer receptet- kanske har ni tid att pröva dem i helgen.
En bukett med spretiga snödroppar som Nomi plockat in.
Det här behöver du till 6- 7 frallor / scones :
9 dl vetemjöl ( du kan byta ut några dl mot annat mjöl)
4 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl hackad ost
3 dl mjölk
1 dl rapsolja / eller lika mycket smör
Topping: valfria frön och riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 210- 225 grader. Rör ihop torra ingredienser samt den hackade osten, och rör ner mjölk och olja i detta. Vänd om tills du får en deg. Forma frallor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela ut sesamfrön/ solrosfrön och riv över lite ost och grädda i mitten av ugnen i cirka 14 – 18 minuter, eller tills de blivit gyllene.
Serveras genast.