Ni är flera som vill se lite av vad jag handlade, så jag tänkte jag skulle göra några shoppinginlägg från i onsdags. Något som är perfekt att handla på sig på gekås är födelsedagspresenter, för det är rätt många barnkalas för de minsta. Och något som går hem just nu hos de flesta i Nomis klass är alla Frostsaker, så jag passade på att handla en hel del födelsedagspresenter i förväg.
Något som oftast är jättedyrt att handla är saker till poolen, iallafall från de större pool/spabads-sidorna. Så jag bunkrade upp med massa sådant, uppblåsbar basketskorg, volleybollnät, bollar & olika saker till poolen i stugan.
Bollar & dykleksaker kostade inte många kronor där. Lägg märke till den söta vattenspridaren också – ser ut som en bläckfisk.
Har precis vinkat av barnen till skolan, och maken som åkte till jobbet. Själv sitter jag med en kopp kaffe, datorn i knät och jobbar framför nyhetsmorgon. Fick en ursöt bukett av bästa ”Damernas Värld” igår för att det strulat & stökat på bloggen i veckan, så gulligt ! Tusen tack 😉 fast ni är förlåtna för länge sen ♥
Visst är det härliga färger!
En härligt krispig bukett med färgglada tulpaner piggar alltid upp. De lila blommorna vet jag inte riktigt vad de heter, men söta de också.
Bakom buketten skymtar man några av mina fynd från Gekås. Blandannat bunkrade jag upp med doftljus – detta är favoriten därifrån. Sedan hittade jag ännu en ljusbricka, har redan för många men tyckte att denna var så snygg i färgen. Och några av de andra brickorna får nog följa med till stugan istället.
Nu ska jag jobba på lite här, och kikar in senare med fler fynd från blå / gula varuhuset ( inte Ikea då ) utan Gekås denna gången.
Nu när jag varit utan bloggen ett tag så har jag ju massor att blogga ikapp om- hoppas ni står ut. På Gekås igår sprang jag förbi den här nyheten och var självklart tvungen att köpa med mig ett ex hem. Polly Påsk – med smak av påskmust, påsktoffe och citronmaräng. Har ni prövat och gillade ni dem?
Ja vad tyckte jag då om dessa? Nja det föll mig inte i smaken alls. Smakerna var rätt svåra att identifiera tycker jag. Den gula citronmarängen var okej, men lite för söt.
Min egen favorit när det gäller Pollygodiset är den svarta påsen Rocks – med citron och lakritssmak.
Där pratar vi en fullpoängare 🙂
Jippi Nu ska bloggen fungera som den ska igen, säger de som vet. Jag har inte kunnat logga in som vanligt, eller kunnat ladda upp bilder. Först var det lite nice med att vara ofrivilligt bloggledig, men efter dagar och massa mail senare så vart det lite frustrerande saknar ju min blogg. Fast nu har de duktiga teknikerna efter att ha jobbat dag & natt bokstavligen, fått allt att funka igen. Så nu så blir ni inte av med mig i första taget 🙂
Här kommer nu mina Dumlekakor precis som utlovat.
Det här behöver du 16- 18 st kakor : 15 stycken Dumlekolor
100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ svalt i 10 minuter, så att det inte är för hett. Hacka dumlen i mindre bitar.
Rör ner socker, farin och ägg i det smälta smöret, blanda de torra ingredienserna och vänd ner de också och rör om tills du har en jämn smet. Vänd sist ner dumlen, och rör ihop allt. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, och klicka ut 8- 9 kakor på varje.
Tänk på att ha bra med mellanrum mellan kakorna för de flyter ut mycket. Baka kakorna i mitten på ugnen i cirka 8- 10 minuter, håll koll på dem så att de blir gyllenebruna.
Hej hej från Göteborg.
Jag och lillasyster är iväg denna helgen. Vi har precis ätit låååång hotellfrukost och ska snart gå ner och spa:a. Så jag visar mer bilder sen när jag hinner. Dessa godingar bjöd jag på till frukost förra helgen. Ätbara små söta påskdekorationer.
Kanske inte de snyggaste man sett, men de blev väldigt uppskattade!
Det du behöver till 6 äggkycklingar:
6 hårdkokta ägg
3/4 dl majonäs ( ej lätt majo )+ 2 msk senap
Morot till fossningar & näbb
Korinter eller pepparkorn till ögon
Gör så här
Skär ut näbb och fossingar av en morot. Och lägg fötterna på plats först. Jag skar tre tunna stavar till varje fot.
Skär av toppen på ägget, blanda ihop majonäs och senap och klicka ut till ett litet huvud över ägget.
Lägg försiktigt på toppen ( jag stöttade upp bakom med en varsin liten tandpetare ) Placera ut näbb och ögon och så är de klara att servera.
Som ni märkt så strular sidan fortfarande, tyvärr. Men teknikerna jobbar på det, och hoppas det löser sig så snart som möjligt. Jag har själv försökt att ladda upp bilderna på Dumlekakorna nu i över en timma *suck* Så håll tummarna för att det fungerar snart igen, då ska jag uppdatera dem så ni kan handla för bakning. Nu är vi hemma igen efter en rolig shopping i Ullared på Gekås. Jag ska fota lite och visa er vad jag hittade denna gången- det blev inte jättemycket fast det är roligt att bara gå omkring och kika där bland alla inredning & kläder. Jonathan & barnen har haft min morfar här & även farfar Thomas, så de var iväg och kollade ishockeymatch igår.
Istället blir det ett middagstips som skulle hamna på bloggen först imorgon. Nämligen laxtacos – en riktigt favvo hemma hos oss.
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
2 ägg
2 dl ströbröd
sesamfrön
1 tsk flingsalt
smör
serveras i mjuka tortilla bröd
valfria grönsaker
god kall sås
Gör så här: Skär laxen i lagom stora bitar, lättast när den är halvtinad. Vispa upp äggen och stjälp upp på en tallrik, och fyll en annan tallrik med ströbröd, salt och lite sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör, och doppa laxbitarna i de uppvispade äggen och sedan i ströbröden & rätt ner i pannan. Stek några minuter under omrörning, tills laxen är klar.
Så här gör jag min sås:
2 1/2 dl med creme fraiche eller gräddfil
2 msk chilisås
1 tsk pressad citronsaft
salt & citronpeppar
Blanda ihop och ställ kallt innan & efter servering.
Tittar förbi igen som hastigast med ett par bilder från gårdagens blocketfynd ( hämtde den på väg hem från flyget ) En jättesöt gammal byrå, till Nomis rum. Och ja jag ska måla om den 😉 den ska bli vit & sedan tänkte jag klä om lådorna invändigt med presentpapper som hon får välja själv.
När jag ska hinna måla om den det vet jag inte riktigt, men jag hoppas nästa vecka. Då ska ni få se det slutgiltiga resultatet, tror det kommer bli toppen. Och mycket roligare än hennes Ikea-byrå som står där idag.
Om ni är nyfikna på mina andra möblerenoveringar, så hittar ni dessa i kategorin ”hemma hos oss”. Det är blandannat stolar som har klätts om, en äldre kökssoffa, skrivbord, sidebord, kista, soffbord, hyllor & månbord som har målats om. Jag handlar gärna gamla rejäla möbler och målar om i vitt, tycker det blir snyggt och pampigt.
Annars har jag bakat lite idag som jag tidigare skrev och de blev så goda- och var väldigt enkla att baka dessutom. Så de kakorna kommer dyka upp, kan ju ge en ledtråd att det handlar en ny sort dumlekakor.
Fast just nu hinner jag inte skriva ner receptet… För nu ska jag hämta upp Thelma & lillasyster Johanna, för vi ska till Ullared. Japp, vi har hyrt en stuga & kommer stanna tills imorgon, passar på när barnen har studiedag 🙂
Det blev lite ofrivillig frånvaro på bloggen igår då det var uppdatering/ byte av servrar för Damernas Värld. Nu tror jag och hoppas att det ska fungera igen. Stockholm igår tur & retur, givande jobbmöten och försenade flyg-så såg min gårdagen ut. Hoppas din var bra! Just nu står jag och bakar ett par nya sorts kakor, innan jag ska jämta Nomi från skolan. Jag återkommer med recept om det blir lika gott som jag hoppas och tror.
Dagens snabba middagstips blir denna goda varmrökta lax, vill man kan man även servera med några kokta potatisar.
Det här behöver du per portion:
Varmrökt lax ( går lika bra med vanlig stekt lax om man bättre gillar det)
ett knippe med grön sparris
vatten salt
ev. potatis
Såsen
1 dl gräddfil
4 msk röd rom
1 skvätt pressad citronsaft
salt & peppar
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Under tiden kokar du sparrisen i saltat vatten, tills den är tillräckligt mjuk. Jag tycker den är godast när den är lite al dente.
Servera sedan med laxen på sparrisen, och en klick sås.
Vi har tillbringat vår helg i stugan, vårstädat lite i trädgården och bara njutit av lantluften. Snart bär det hemåt Nomi har innebandy i eftermiddag, men vi tänkte stanna till på lunch hos mamma på vägen. En bra söndag med andra ord.
För er som vill planera nästa veckas matsedel, hoppas ni hittar lite gott bland tipsen.
Ställ ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser ( förutom ströbröd) till wallenbergarna i en bunke, smeten blir rätt lös. Fyll en tallrik med ströbröd, hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Forma till biffar cirka och doppa i ströbröd och stek dem ett par minuter på varje sida för att de ska få fin färg. Lägg dem på en ungssäker form och ställ in dem i ugnen så att de blir ordentligt genomstekta. Under tiden gör du sås av stekskyn, häll ner vatten i pannan och vispa upp alla smaker. Sila över skyn till en kastrull, tillsätt grädde, soja, fond och låt sjuda upp- smaka av med lingonsylt, salt och peppar. Önskas såsen tjockare red av med lite maizena
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Börja med att ställa nutellan kallt- då blir den lättare att jobba med och när den är kall så skedar du upp teskedsstora kulor och fryser in på en bricka med bakplåtspapper.Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirap i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram den frysta nutellakulorna och platta ut bollen med entryck i mitten lägg dit en nutella kula och rulla ihop till en boll. Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter tills de har flytit ut lite oh får lite sprickor i degen. Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.
Tips på god & nyttig LCHF- pizza med den godaste pizzasalladen. Jag har provat så många olika varianter, men nu vet jag hur man ska få den sådär perfekt mjuk som man får den på pizzerian. Hemligen är hett vatten- kolla in receptet längre ner.
Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
Fyllning :
Massa riven ost
skinka
Skivad lök & körsbärstomat – kan också uteslutas
Pepparoni
Och Philadelhiaost.
Förslag till andra fyllningar:
Stekt currykyckling
oliver
Köttfärs
fläskfile / oxfile
Bearneiesås
Sparris
svamp
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Vispa ihop ägg med philadelphiaosten , tills smeten blir slät.
Rör ner ost , grädde och creme fraiche. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Och fördela smeten jämnt.Grädda i ca 20- 25 minuter i mitten på ugnen, tills den är gyllene.
Under tiden kokar du tomatsåsen.Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter.
Ställ ugnen på 200- 225 grader. Sedan toppar du pizzan med tomatsås, och den övriga fyllningen.Klicka ut lite philadelphiaost, så blir det jättegott och krämigt på pizzan.
Grädda i 10 – 15 minuter – tills osten börjat bubbla.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Godaste pizzasalladen :
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här: Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.