Till en form 20*30 cm behöver du : 10 medelstora potatisar smör 600 gram nötfärs 1 1/2 påse med tacokryddor + 2 dl vatten 5 dl grädde mozzarella salt & peppar
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader, och skala potatisen och skiva tunt för hand eller i maskin. Stek färsen klart och häll på vatten & krydda den med tacokryddan, låt sjuda i några minuter. Varva sedan potatis ( börja med potatis ) med köttfärs i en ugnsfastform och avsluta med ett lager potatis. Salta och peppra i grädden innan du häller detta över gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme, eller tills potatisen är krämigt mjuk. Jag tog ut min gratäng några minuter innan och fördelade över mozzarellan och ställde in i ugnen för att den bara precis skulle smälta samman med resten av moussakan.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem denna till midsommar. KLICKA HÄR
Jag vet att ni är många här som letar efter nya vegetariska recept. OMG! Prova så fort ni får chansen. Och krämig avokado som tillbehör är inte fy skam det heller.
Till 2-3 vegetariska burgare: 1 förpackning halloumi 250 gram morötter 1/2 tsk salt 2 ekologiska ägg 1 dl ströbröd chiliflakes smör till stekning
Gör så här: Riv ner osten i en bunke, riv morötterna på en tallrik. Vänd sedan ner i skålen. Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite salt & lite chiliflakes. Låt stå fem minuter innan du formar till 2 stora eller 3 mindre burgare Och stek dem klara i smör. Vi serverade våra med pommes ( jag tycker det är väldigt gott att krydda pommes:en med dillkrydda & salt )
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Detta måste ni prova, servera med en god sallad och kall sås.
Det här behöver du : En rulle med färsk smördeg 600 gram köttfärs 1 finhackad liten gul lök Några msk – 1/2 dl creme fraiche 1/2 msk med sambal oelek 1 msk soya 1 msk oxfond salt och peppar Garnering : vispat ägg och sesmafrön / vallmofrön
Gör så här : Ställ ugnen på 200- 220 grader. Fräs den finhackade löken glansig lägg ner färsen och bryn den klart. Rör ner soya, oxfond, sambal oelek och sist creme fraichen- så pass mycket så det INTE blir rinnig. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och fyll med köttfärsblandningen, undvik allt för mkt vätska. Fördela upt färsen i mitten och kläm ihop smördegen på mitten. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda tills smördegen är frasig och gyllene.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Jag valde att ha Boursin-färskost i denna, men välj vilken färskost som ni gillar bäst. Denna ska jag laga till helgen. Så god!
För 4 personer : 1/2 påse babyspenat 4 portionsbitar lax 2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 1 förpackning med körsbärstomater 2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök ) 1/2 msk citronpeppar 1/2 msk salt 5 dl grädde 1 pressad citron + zest *Pasta för 4 personer
Gör så här Ställ ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i botten, skär upp den tinade laxen i kuber, Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden. Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden. Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan. Serveras genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkjolar just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Gör så här: Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar. Häll upp i glasen och garnera med toppingen. Ställ in i kylen fram till servering.
* * * * * * * * * * * * * *
Chips funkar alltid, servera dem gärna med lite extra gott på.
Du behöver : chips klick med mascarpone eller creme fraiche stenbitsrom hackad rödlök finklippt dill
Busenkel räksoppa
Det här behöver du till 4- 5 förrätter : 1 ask med räkost (mjukost med räksmak ) 2 1/2 dl grädde 2 1/2 dl vatten 2 msk hummerfond 1 kruka hackad dill 1 kryddmått salt ev dofta över cayannepeppar
500 gram XL räkor
Gör så här: Börja med att skala räkorna. Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning. Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan. Ju mindre räkor kokar , ju godare. De blir lätt sega annars.
Smaklig spis
* * * * * * * * * * * * * * *
Små våffelhjärtan med vispad creme fraiche , stenbitsrom , fin hackad rödlök och lite dill.
Gör så här: Dela upp de frasiga ( kalla ) våfflorna i hjärtan. Lägg en msk med vispad creme fraiche på varje bit, toppa med finhackad lök , stenbits rom och en dillkvist.
Klara att servera!
* * * * * * * * * * *
Jag använde mig av de färdiga små rostade bröden som du finner i kex-hyllan i butik. Du behöver: 1 mogen avokado 1-2 msk färskost Lite flingsalt + peppar stenbitsrom finklippt gräslök
Mosa ihop avokado, färskost & smaka av med salt & peppar. Toppa sedan snittarna med detta.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Sist men inte minst får ni inte missa att fina vårnyheter hos Bubbleroom. Klicka här
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. Fyll sedan på med jordgubbssirap receptet hittar du här
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
Gör så här : Ställ ugnen på 225 grader, Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.
Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.
Servera sedan fläskfilelådan med ris och en god grönsallad.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
En perfekt kylskåpstömning ledde till detta göttiga.
Det här behöver du till 4-5 personer: 250 gram okokt pasta 100 gram pepparsalami 1/2 purjolök olja till stekning 1 1/2 dl creme fraiche 1 1/2 dl grädde 1 msk med chilisås salt & peppar
Toppa med 1 boll mozzarella
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.
Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan. Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.
Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.Lätt middag som kan varieras massa.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.
En underbar nachotallrik gör du så här: 1 plåt med goda nachochips 3 – 4 dl riven ost majs röd paprika
Topping: klippt basilika salsasås
Kallsås 1 dl creme fraiche 1/2 dl salsa sås
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, bred ut tacochipsen över en plåt. Riv över ost & toppa med majs & paprika. Gratinera i några minuter i ugnen tills osten har smält.
Innan ugnen
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bibbleroom KLICKA HÄR