Garnering: pärlsocker och grovhackade hasselnötter
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).Häll smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna över formen och strö på pärlsocker& nötter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA midsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
300 gran vit choklad 100 gram mörk choklad 2 dl vispgrädde 100 gram smör, rumsvarmt
Topping
1 påse minimarshmallows 1 förpackning Oreokakor mini (alt vanliga Oreokakor i mindre bitar) 1 dl O’hoy chokladsås flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en springform, cirka 22 cm i diameter, och ”bröa” den med kakao. Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner vetemjölet. Grovhacka kakorna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Gör fudgefyllningen medans kakan svalnar: Finhacka vit och mörk choklad. Värm upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen och klicka ner smöret. Rör till en jämn smet. Låt svalna lite. Koka upp om det inte tjocknar. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows. Tryck ner mini-oreokakor, eller vanliga Oreokakor i mindre bitar, lite varstans. Ringla över chokladsås och strö över lite flingsalt. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa ner lite av sockret i taget. Vänd sist ner Rice Krispies försiktigt. Fördela smeten på plåten. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 60-70 minuter, eller tills den släpper från pappret. Fyllningen: Blanda alla ingrediensers i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på medelvärme under omrörning. När krämen tjocknat tar du från värmen och häller upp i en skål, låt svalna. Dela marängbotten i två delar, bred krämen över den ena botten, lägg på den andra som lock. Vispa grädden och bred över tårtan. Toppa med bär hackad daim och mynta. Pudra över florsocker.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
Hemtrillade köttbullar är det godaste. Här kommer mitt recept!
Det här behöver du: 1 dl grädde 1 dl mjölk 3/4 dl ströbröd 1 kg blandfärs 1 1/2 tsk salt 2 ägg 2 msk grovmalen senap 1 1/2 tsk socker smör till stekning
Gör så här: Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter, rör om då & då. Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med senap och socker. Rulla färsen till små köttbullar, och stek dem i rikligt med smör.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vmidsommarkläder just nu hos Bubbleroom, KLICKA HÄR
1 kg rabarber 1 , 5 liter kallt vatten 4 1/2 dl strösocker 1 st citron (saften)
Gör så här: Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp. Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig ) Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna. Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut. Kyl sedan saften och häll upp i vackra flaskor. När den serveras ska den späs ut med valfri mängd vatten.
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader, smöra och bröa en rund springform cirka 24 cm diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Tillsätt det kokheta vattnet och vänd försiktigt runt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den är klar. Kontrollera med sticka att den är torr. Ta ut kakan och låt den svalna, skär den sedan i 2 delar. Gör fyllningen: Vispa 2 dl vispgrädde och blanda med sylten. Skär i små bitar av de färska jordgubbarna och rör om. fördela ut fyllningen. Lägg på locket och vispa grädden till garneringen, bred ut och toppa med dina favorit. Sedan klar att serveras. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Klicka härför massa fina sommarkläder.
Nu är det verkligen dags för något svalkande i värmen.
Det här behöver du: 1 1/2 liter fruktkött från vattenmelon 1 dl strösocker 1 dl vatten + saften av 2 limefrukter
Gör så här: Koka upp vatten & socker till en sockerlag. Och låt svalna. Tärna ner fruktköttet och mixa slätt. Pressa igenom purén genom en sil och spara saften. Rör ihop saften med limesaft & sockerlag. Ställ in i frysen och rör om ett par ggr i timmen till den frusit. Får du iskristaller i din sorbe så går det bra att mixa den igen innan den frusit helt. Servera sedan med lite färska myntablad.
* * * * * * * * * * *
Vill du göra sådana här minimeloner så sparar du limeskalen som du delat på mitten. Gröp ur dem och fyll på med sorbet, och frys in, sedan skär du dem som en vanlig vattenmelon. Det blev mycket poppis här bland de yngre.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem min midsommar-klänning. KLICKA HÄR
Denna soppan är lika god till vardags som till fest. Så enkelt & grymt god. Får alltid frågor efter receptet när jag bjuder på denna. En middag / förrätt som tar max 20 minuter att laga.
Här kommer recept på en urgod fisksoppa.
Du behöver till 2 stora portioner / 6 förrätter : olivolja 1 finhackad lök 2 rivna morötter 1 msk tomatpure 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 msk hummerfond 200 gram mjukost (te.x skagenost eller räkost) 20 gram finhackad färsk dill 300 gram tärnad lax & torsk ( går att köpa färdigt i frysdisken) salt + cayennepeppar
Gör så här: Fräs lök & morötter mjukt i olivolja. Mät ner tomatpuren och rör om. Tillsätt vatten, vispgrädde, fond, mjukost och låt sjuda upp. Vänd ner fisktärningarna tillsammans med finhackad dill och låt sjuda tills fisken är klar ( cirka 10-12 minuter) Smaka av med salt och lite cayennepeppar och servera.
Toppa gärna med en klick crème fraîche eller aioli. Så gott ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Älskar denna i rött! KLICKA HÄR
Gör så här : Finhacka löken och strimla kasslern i små bitar. Fräs detta i smör löken ska bara bli mjuk och inte få färg strö ver den torkade timjan. Och rör ner grädde, chilisås och vatten. Och låt sjuda upp – och under tiden delar du och kokar du broccolibuketterna mjuka. Red av kasslersåsen med phialdelphiaost ( vill da ha tjockare sås- använd mer philadelphiaost, och vice verca. ) Smaka av med salt & peppar. Sist vänder du ner broccolin – servera genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem min midsommar-klänning. KLICKA HÄR
I dag är det ju ingen vanlig dag, nej idag är det ju chokladbollens dag. Hurra hurra hurra
Varför inte fira med en härlig chokladbollstårta. Fina bilden kommer från min bok. Fotograf: Ulrika Pousette @ullpo
Det här behöver du: 200 gram rumsvarmt smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy 50 gram smält mjölkchoklad
Topping kokosflingor Nutella
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Rulla mini chokladbollar av lite av degen. Forma sedan tårtan och ställ på ett fat. Täck tårtans kanter med kokosflingor, stapla chokladbollarna i mitten av tårtan och spritsa nutella runnit om.
Klar att servera
Hemgjorda Delicatobollar
Det här behöver du till 30 havrebollar 200 gram rumsvarmt smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy 50 gram smält mjölkchoklad
Garnering: 150 gram mjölkchoklad Kokosflingor eller pärlsocker
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvaras svalt delicatobollarna svalt.
. Chokladbollar med centergömma
Det här behöver du till 20-25 chokladbollar 200 gram smör 7-8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk) 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy
20-25 stycken center/plopp
Garnering: kokosflingor
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i 1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor och ställ svalt till servering. .
O´boybollar
Det här behöver du : 150 gram smör 2 dl strösocker 10-12 msk med oboy 6 dl havregryn 1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp. Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla i kokos och sen är det klart.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och så dagens tips! Missa inte dessa hotell-lyxiga sängkläderna för bara 129 kronor. Och med de bästa recensionerna. Klicka här för erbjudandet