Godmorgon,
Här kommer en tidsinställd veckomatsedel 🙂 Hoppas ni hittar lite som ni gillar.
Måndag: Tomat & mozzarellapaj
Tisdag: Zucchinilax med smak av ajvar
Onsdag: Falukorvsgratäng med dillsås & mos
Torsdag Kasslergratäng med ris & bearneisesås
Fredag : Kyckling i citron- & spenatsås
Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
100 gram ekologisk babyspenat
salt & peppar
ljus maizena redning
Serveras med ris eller pasta
Gör så här:
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med maizena. Häll citronsåsen över kycklingen och vänd ner babyspenaten, och låt sjuda ihop i några minuter.
Serveras med ris eller pasta
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och till fikat idag. Bjud mor på hembakad rabarberpaj.
Det här behöver du :
Rabarber + 1/2 dl socker ( så att du täcker en pajform )
Degen :
2 dl socker
2 dl mjöl
150- 200 kallt gram smör
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, tvätta ( ev. skala om det är tjocka skal ) och skär rabarberna i 2 cm bitar i en smord form.
Strö över sockret. Blanda socker och mjöl i en skål, strö ut över rabarberna. Ta fram smöret och hyvla med hjälp av en osthyvel smör över mjöl-blandningen. Smöret ska täcka, allt. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter, eller tills pajen fått fin färg.
Servera sedan tillsammans med vaniljvisp / marsansås eller glass.