Movie Park Germany

Godkväll,

Då var vi tillbaxs på hotellet efter en riktigt fin och rolig dag på Movie Park.  Vi var på plats strax efter öppning och stannade tills stängning. Det var lite köer denna gången om man jämför förra gången vi var här. Men samtidigt inget att jämföra med hur det brukar vara på Liseberg, men man får räkna med att köa en 10 minuter en kvart på vissa karuseller.

Här kommer ett litet bildregn från dagen
IMG_0380

Sist vi var här var när Nomi var 1 1/2 år , och hon minns såklart inget av det. Så för henne var allt nytt, de stora barnen minns ju lite grann, och fick åka fler & större karuseller denna gången.

IMG_0280

IMG_0377
Man träffar en del kändisar  här i Tyskland som Svampbob & Patrik sjöstjärna. Ninja turtels för att bara nämna några.

IMG_0360

Jag kan inte åka karuseller som snurrar för mycket, blir så åksjuk. Tur att Thelma ville åka dessa med Nomi istället.

IMG_0318

Paraden lyckades vi tajma och fick lite bra bilder, clownen ville busa & gärna vara på bild med Nomi.

IMG_0336

IMG_0322

Maten fick barnen bestämma vart vi skulle äta, så det blev hamburgare…. Kanske inte så överraskande, och maten har jag väl ätit bättre på andra ställen. Men men… mätta blev vi och orkade fortsätta med karusellerna. IMG_0314

Roliga korvkioser, och läskvagnar står över hela nöjesparken för den som är hungrig & törstig.

IMG_0282

Och nu är vi trötta efter ha vandrat en hel dag, så vi ska bara vila lite & kolla på film.
Imorgon blir det tjusiga Phantasialand – det får ni läsa om då.

Trevlig  kväll

0
2 kommentarer

Krämig currykyckling i wrap

Detta är den perfekta sommarmaten / strandmaten, ja när nu värmen ska behaga komma hit. En kall kycklingröra i tortillabröd eller mjukt tunnbröd med massa krispiga grönsaker

IMG_0212

Det du behöver till 4-6 portioner är
1 grillad kyckling
1/2 dl philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1 tsk chilisås
salt & peppar
1/2 msk med curry
Grönsaker ( vilka du gillar bäst)
fetaost
Tunnbörd / mjuka tortilla

Gör så här: 
Bena ut köttet från den kalla grillade kycklingen, och rör ihop med creme fracihe & philadelphiasost + chilisås. Tillsätt mer om du har mycket kycklingkött. Krydda med salt & peppar & curry och ställ i kylskåp medan du hackar grönsaker. Välj de grönsaker du själv gillar bäst, jag hade i isbergssallad, babyspenat, ruccola, rädisor, avokado, paprika, gruka, tomater & sockerärtor.
Fördela ut i de mjuka bröden och toppa med den krämiga kycklingröran – rulla ihop och snöra runt lite smörgåspapper runt för att slippa kladd.

Smaklig spis

IMG_0190

2
9 kommentarer

Färdkost

Idag flyger vi inte speciellt långt och nu börjar barnen bli rätt så stora, men när vi var mindre brukade vi köpa med oss godis & mutor till flygplanet. ”Mutor” som små presenter som kunde innehålla böcker, lite pussel, lego eller något godis. På så vis går resan fortare & barnen har mindre tråkigt de där 12 – 14 timmarna man flyger. Men som sagt nu  flyger vi knappt 1 1/2 timme tror jag så det är verkligen en minisemester. Och om planet kommer iväg som det ska har vi redan landat på tysk mark nu.

Och lite godis i resväskan måste man ju ha när man ska på semester.
IMG_0235

IMG_0240I min påse köpte jag bara choklad, Jonathan är inte mycket för godis alls han.
Så min choklad får jag ha för mig själv, haha.

0
1 kommentar

Mot Dusseldorf

Tjingeling och välkommen fredag eftermiddag
Klockan närmar sig vår flygtid, och vi inväntar bara hundvakten innan vi ska packa in oss i bilen. I kväll så åker vi från Växjö till Dusseldorf för en weekend med barnen, ja alla förutom Jacob som ska till Liseberg med klassen. Vi har redan gjort denna resa för 5 år sedan (då med hela familjen) det finns att läsa på bloggen i kategori semester.Vi ska besöka några av Europas finaste nöjesparker, så vi ska åka mängder av karuseller & det är riktigt välskötta parker bägge två, kul! Detta är en semester som kan rekommenderas för er som börjar tröttna på utbudet  bland nöjesparker här hemma.

IMG_9912
Från dusseldorf tar det knappt 40 minuter till både Phantasialand och Moviepark dit vi ska. Så vi bokade hotell just i Dusseldorf för att bo på lagom avstånd till bägge parker.

lb_blackmamba_01

Bilder lånade från Phantasialands & Movie Parks hemsidor.
kdfjnvg
Självklart är datorn & kameran är nerpackade, så vi hörs mer från Tyskland.

Riktigt trevlig helg till dig!

0
Kommentera

Vegetarisk snabblunch

Hej där fredag
Snart så helgen här igen, och nästa vecka är det sista veckan innan sommarlovet. Välkommen sovmornar och lata långfrukostar, och vi får hoppas på mycket sol & värme för den har varit frånvarande väldigt länge nu. När jag äter lunch själv här hemma om dagarna så är det inte så troligt att jag står och gör långkok. Nix utan det blir gärna sallader, omeletter eller matiga smörgåsar. Sedan är det roligare att lägga ner tid & energi på middagarna som vi äter tillsammans istället.

Detta är en av mina favorit omeletter som blir som en pizza när den gräddas i ugnen. Och detta blev en vegetarisk variant med allt möjligt gott & blandat.

vege2

Min vegetariska omelettpizza med mozzarella, purjolök & soltorkade tomater.

Det här behöver du till en panna :
en bit purjolök
4 ägg
4 msk grädde / mjölk eller vatten
salt & peppar

Topping:
1/2 msk Chilisås + 1 tsk tomatpure
mozzarella
finskivad soltorkade tomater

Servera med en sked smakrik god pesto

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna ( håll koll så att den går att ställa i ugnen)  med lite olja och fräs den skivade purjolöken mjuk.  Vispa ihop ägg och vätska och vänd ner, stek på medelsvagvärme tills omeletten stannat till. Blanda ihop chilisås & tomatpute och bred över omeletten fördela mozzarella, soltokade tomater över omeletten , och gratinera sedan i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten börjar bubbla.

Strö över lite oregano eller timjan & servera genastveg2

0
4 kommentarer

Kyckling- och Currygratäng

Hej hej,
Nu hittade jag äntligen en lugn stund att sätta mig ner, har suttit i både möte och telefonmöten halva förmiddagen. Och innan jag skulle hämta Nomi så var jag tvungen att uträtta lite ärenden inför flygresan imorgon. Sen skulle jag bara göra lite mellis / lunch men nu så, nu sitter jag här med dagens sena lunch och skriver till dig. Tänkte jag skulle tipsa om kycklinggratängen vi åt igår,gillar du curry precis som vi så kommer du bli stormförtjust i denna.

Väldigt vackra färger också på denna maträtt
IMG_0136

Du behöver till 1 gratäng för 4 personer: 
1 grillad kyckling
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
1 msk med gul curry ( finns i kryddhyllan)
2 msk med konc. kycklingfond
1/2 msk med chilisås
ev. dofta över lite cayennepeppar
1 röd paprika
1 dl riven god ost

Gratängen på väg in i ugnen
IMG_0135

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader, ta bort köttet från kycklingen och lägg i en form. Blanda ihop creme fraiche, grädde, curry, chilisås, fond & ev cayenne till en krämig sås. Fördela ut över kycklingen. Hacka paprikan och strö över ( jag valde att bara göra i mitten av gratängen då vissa barn är livrädda för paprika). Strö över ost över hela gratängen och ställ in i ugnen & grädda i 20-25 minuter tills gratängen bubblat och fått vacker färg.

Serveras med ris & god sallad.

IMG_0184

 

 

3
12 kommentarer

Godaste salladen

Från ett livsviktigt inlägg till ett mindre viktigt.  Men det är ju så det är….. Jag köpte hem grillad kyckling på affären, och ska ha till kvällens gratäng. Men det blev en bit över som fick åka med på min lunchtallrik.

IMG_0117

Min godaste sommarsallad: 
grillad kyckling
rädisor
sockerärtor
avokado ( perfekt grön & mogen)
blandad sallad
mozzarellabollar
gurka

Rhode islandsås:
2 dl gräddfil
2- 3 msk chilisås ( mer eller mindre beroende på hur stark du vill ha såsen )
2 msk majonäs
2 tsk saft från pressad citron
1 nypa socker
ev. nån msk vatten

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt stå kallt 1 timme innan servering. Önskar du en lösare konsistens så tillsätter du bara lite kallt vatten & rör om.

IMG_0121

Hepp hepp nu dags att förbereda fikakorgen och blanda saft för vi ska iväg på picknick med Nomis klass nu, kul.
Håll tummarna för att vi klarar oss undan regn 🙂

0
3 kommentarer

Amerikansk jättecookies med Dumle

En favorit i repris har vi bakat, en jättecookie med Dumle & Schweizernötschoklad. Har ni inte prövat den än så gör det så snart ni hinner.

Seg, cookie med choklad & kola IMG_6945

Det här behöver du:
200 gram mjölkchoklad te.x schweizernötssmak
15 stycken Dumlekolor
1 dl med salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl

Spara 3 dumlekolor + några rutor choklad till toppingen

IMG_6852

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp, sedan räcker det att du rör ihop resten för hand. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Pudra över lite florsocker när kakan svalnat något.

Serveras som den är eller med lite grädde. Ljuvligt god när den är ljummen, så där perfekt seg.

IMG_6932
* * * * * * * * * * * *
Nu har matbloggen över 3000 olika mat & bakrecept.
För att följa uppdateringar & hitta nya recept följer du lätt bloggen via Facebook HÄR
Instagram : @jennysmatblogg

1
14 kommentarer

Kladdkaka med center


God eftermiddag,

Här tittade minsann solen fram efter mitt lunchmöte. Och det är alltid trevligt och hoppas nu att juni kan bjuda på mer värme & sol än Maj har gjort. Brrr.. måste vara en av de kallaste majmånaden på många år! Men blir juni lika kall och regnig så får ni baka istället hi hi….

Kladdkakan som bakades till Kevins avslutningsfika har ni frågat om, här kommer receptet.

IMG_9884

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk

Garnering: 3 rullar med center

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet.

Innan servering dekorera med massa center.

IMG_9895

0
11 kommentarer

Min bästa väns bröllop

Hej och välkommen måndag,
Vi har haft en fantastisk helg på öland med ett helt amazing bröllop. En av min äldsta & bästa vänner gifte sig alltså i helgen och det var så vackert & så lyckat hela dagen. I lördags blev hon äntligen Bens fru, och Ben bor nu på plats här i sverige.

IMG_9939

IMG_9924
Efter vigsel & picknick på Borgholmsslott så begav sig brudparet till fotografering och vi andra vidare mot deras middagslokal.
IMG_9926

 Jag hann få en bild där brudparet anländer i röda vrålåket.

IMG_9958

Det regnade lite till och från under dagen men det betyder lite extra lycka, så det gjorde ingenting.
IMG_9968

Det var ett swengelskt bröllop, då Ben och hans familj kommer från England.  Och det var jättetrevliga & roliga engelsmän som vi lärde känna, herregud vad vi skrattade  🙂

IMG_9984
I lokalen hade det pynats med vita syrener och det doftade underbart. De hade gjort så fint i varje vrå.  God mat som jag missade att fota, men det bjöds på en härlig buffe med lax, kyckling, potatisgratäng, olika sorters sallader, ost & mängder av gott.

IMG_9987

Bröllopsvalsen för det vackra brudparet. Efter det var det liveband, och de killarna som sjöng och spelade var kanonduktiga.

IMG_0032Bröllopstårtan var både jättefin & jättegod, med en fyllning av hallon & choklad. En av de godaste tårtorna jag ätit faktiskt.  Och det verkade Ben också tycka 🙂

IMG_0018
En helt magisk dag, och vi lärde också känna flera nya vänner som vi kommer hålla kontakten med.

Och tack finaste Susanne & Ben för att vi fick vara med och dela eran stora dag och må ni leva lyckliga i alla era dagar ♡ ♡ ♡

0
8 kommentarer