Dagens arbetsvy

Hejsan,

Nu börjar minsann nya sidan att komma i bra ordning, lite finjusteringar sen får vi nog känna vi oss nöjda. Gänget på tailsweep.se har jobbat hårt för att hjälpa till med alla justeringar och ändringar. Och tack igen till er för att ni tyckt till, och hjälpt oss att få sajten ännu bättre & bli mer lättläst.

Fick hem ett fint blombud från Damernas,
ett tack för denna tiden, och lycka till i framtiden.

Så gulligt och omtänksamt, tack igen!
IMG_0934

Så här sitter jag och jobbar, men en stor bukett som doftar underbart.Svara i telefonen som ringer hela tiden och svarar på mail som strömmar in i mängder.Och kanske är det dags att snart kika sig om efter en assistent,så att jag hinner med allt jag vill göra.

IMG_0930
Förutom jobb så tänkte vi bege oss och handla tills imorgon, lite midsommar mat & blåklint.
Farmor ska ju hjälpa till att göra barnens kransar, och i deras stuga var det inte gott om blåklint.
Då får man köpa, och sen ska jag försöka se hur hon gör blomsterkransarna jag har aldrig lärt mig detta 🙂

Vad har ni för planer imorgon, blir ni hemma, i stugan, på landet ?

Berätta gärna

0
6 kommentarer

Baconinlindad kyckling fylld med färskost & soltorkade tomater

Hej där,

Skiner solen hos dig också, det är bästa vädret nu. Igår åkte Jonathan ner med barnen & deras kompisar för ett kvällsdopp i sjön. Jag kallar det pepsipöl, jag har lite svårt för att bada i sjöar när jag är uppvuxen vid havet. Fast barnen badade flitigt fast det var iskallt, men nu längtar jag till öland och vita stränder. Men både jag & jonathan hade lite jobb i stan denna veckan, så vi siktar på att åka över i helgen igen. Nu måste solen & värmen hålla i sig också 🙂 Dagens goda tips på god kycklingrätt:

En enkel kycklingrätt som passar lika bra till en god sallad som till potatismos. Den går lika bra att lägga på grillen som att baka i ugn- gör vilket du känner för.

IMG_1855

Du behöver till 4 bitar: 
4 kycklingfileer
12 bitar soltorkad tomat
1 dl färskost
16 st baconremsor

Gör så här:
Ta fram de tinade filéerna och skär ett snitt i dem på tvären.
Finstrimla soltorkad tomat & rör ihop med färskosten. Fyll filéerna med röran och linda om baconskivorna runt dem. Grilla dem eller tillaga dem i ugnen på 180 grader.  Lägg dem i en ugnsfast form & ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 35 minuter tills kycklingen är klar ( längre eller kortare tid beroende på tjocklek)

IMG_1859

0
17 kommentarer

Halloncheesecake på oreobotten

Hej på er!

Vilket trist väder det varit idag, vart är solen?  Och till midsommar säger de att också ska regna, hoppas att de har fel. Fast å andra sidan, det regnar nästan alltid på midsommar. Och det blir dans runt midsommarstången, och sill och potatis iallafall. För att inte prata om de stora mängderna jordgubbar som man äter. Mums.

Jag tänkte tipsa om en fräsch & somrig midsommartårta,
kan bakas både med jordgubbar & hallon.

img_9773-1024x754 (1)

Vacker färg av hallonen, och blev extra fin att skära i då jag inte mixade hallonen.
Utan jag bara vispade ihop dem med elvispen. 
img_9782-1024x683 (1)

Det här behöver du: 
1 1/2 förpackning med oreokakor
4-5 msk smör

Fyllningen:
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
300 gram hallon ( frusna går bra )
3 dl vispgrädde

img_9697-1024x682 (1)
Gör så här:
Ta fram hallonen så att de hinner tina något innan.
Mixa kexen som de är och blanda samman med smöret tills det är så formbart att du kan trycka ut det i en form 22cm. Knäck äggen och dela på äggvita & äggula i 2 olika skålar, viktigt att det är rena bunkar och att ingen äggula landar bland äggvitan. Vispa äggvitan hård, man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut. Rör ihop äggulor med philadelphiaost & socker + vaniljsocker. Vispa grädden i en tredje bunke, och när grädden bildar toppar så vänder di i hallonen. Vispa stöt dem med elvispen så att de fördelar sig i grädden, vänd sedan ihop med äggulesmeten. Och till sist vänd ner äggvitan försiktigt. Häll sedan över hallonsmeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan servering.

img_9836-1024x607 (1)

10
31 kommentarer

Skriva ut recept

Godmorgon raringar,

Hoppas ni har sovit gott. Själv ställde klockan på sju idag för att tassa upp och jobba några timmar innan barnen vaknar. Nu lär de å andra sidan sova rätt länge, för de har haft kompisar sovandes här sedan igår. Melvin har sin vän August hos sig & de tittade på film till sent sent i gårkväll/ natt. Thelma har Johanna hos sig ( min lillasyster ) och de var vakna ännu längre. Det  är lite roligt när de ska presentera varandra när de träffar nya vänner :  Liksom ”det är min moster” eller detta är ”min systerdotter, haha. Så jättekul att de funnit varandra men inte så konstigt kanske eftersom de är lika gamla. En kopp kaffe och besvara era frågor, många har undrat hur man skriver ut recepten.

Så här gör man: 
Klicka på rubriken/ receptet du vill skriva ut.
Tryck på print under inlägget, så skrivs just detta receptet ut.
Har du inte valt ett specifikt recept så skrivs hela sidan ut.

IMG_3472-0011

En bild från förra sommaren på världens godaste jordgubbskräm.
Om några veckor ska jag bunkra jordgubbar och koka både kräm, saft & jordgubbssirap.

0
6 kommentarer

Godaste kladdkakan

 

Godkväll,

Nu kommer Marskladdkakan som jag har lovat, detta är en kladdkaka för alla chokladälskare, det är som att dö en smula och hamna i chokladhimlen.

Varsågoda

IMG_0594

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
3 Mars / delade i bitar

Topping: 
400 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Mars till dekorering – jag hade 4 marsbitar

IMG_0450

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten , dela marsen i mindre bitar och tryck ner och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan med, så att de fastnar i chokladroppingen.

Servera med en klick grädde eller en kula vaniljglassIMG_0696

1
36 kommentarer

Marabou Homestyle Cookies

*** I samarbete med Marabou ***

Sitter här och bläddrar igenom bilderna sedan helgen och sommarstugan. Har så mycket att skriva ikapp nu på bloggen, så hoppas ni har tid att läsa trots sommarsolen 🙂 Och mycket fikastunder blir det nu under semestertider, det hör liksom till. Och jag fick hem kakor från Marabou som vi provsmakade i helgen, dessa kan man med fördel också värma upp. Så efter ett par timmars bad i poolen & lek i trädgården var det extra gott att sätta sig lite i halvskuggan med ett glas iskall jordgubbssaft och gofika.

IMG_0873

I stugan vill jag ha det lite gammaldags och gillar den lantliga stilen. Jag dukade upp med rutig duk jag fyndat på second hand, en söt somrig jordgubbsbricka glas på fot med servetter & sugrör. Det är så enkelt att göra fikastunden lite mysigare, bara det att kunna sitta ut just nu är guld värt. Nu ser vi fram emot en lång & varm sommar, eller hur ?
IMG_0865

Jag värmde upp cookies:en lite precis innan servering, så att de blev så där lagom ljumna. Doftade både nybakat i köket & de smakade precis som hembakat. De blir lite krispiga på ytan, och mjuk sega inuti. Omnomnom.

IMG_0898Nu ska Molly & jag bege oss på skogspromenad och kolla hur långt blåbären har kommit. Ser fram emot när det är dags att hoppa i gummistövlarna för att ge sig ut och plocka bär och fylla upp frysen på nytt. Tycker det är så lungt & avkopplande med skogen, lika härligt som det är att vara vid havet på öland. Gillar bägge delar lika mycket.

0
7 kommentarer

Tack, ni är grymma!

Tusen tack för all respons på förra inlägget, och för att ni tycker till och hjälper mig att få sidan ännu bättre. Jag håller just på att lära känna sajten själv, den påminner om min gamla fast med lite mer verktyg. Mycket jobb både igår & idag med att länka om alla tidigare veckomatsedlar och liknande. Det är mycket sådant nu som tar tid, fast det inte syns på sidan. Nu i sommar kommer vi annars vara på öland rätt mycket, jag jobbar även därifrån. Men funderar på att ge mig själv en veckas semester i augusti och  åka till Grekland. Ser underbart ut på bilderna, och jag & barnen har aldrig varit där. Jonathan var där som liten med sina föräldrar, så vi tyckte att det hade varit kul att åka dit. Fått så mycket tips på instagram om era pärlor i grekland att det nästan blir svårt att bestämma sig.

jreng

mkfdsl
Bild lånad av ving.se

Vi vill gärna bo på ett mindre hemtrevligt hotell, med pool ingen all-inclusive, och gärna ett ställe där det går lite utflykter från. Kan hyra bil och se sig lite runt omkring. Ska kika runt lite och se vad vi kan tänkas hitta.

0
8 kommentarer

V Ä L K O M N A

Varmt välkomna hit,

Till bloggen & nya sajten och jag hoppas ni kommer gilla den. För mig känns det jättespännande och det är många som har hjälpt till för att få igång sidan. Det är mycket mer jobb bakom en sajt än vad man kan tro, och jag har planerat att jag ska lära mig allt. Ett stort tack till gänget på tailsweep.se som hjälpt till så mycket, dem kommer sajten att jobba mycket med nu & i framtiden. Ni får gärna pröva kommentarsfältet & lämna ris & ros hur vi kan få sidan ännu bättre. Teknikerna jobbar nu för fullt för att få allt att stämma & utveckla den. Så allt är inte 100% färdigt än men jag hoppas ni har förståelse. Kategorierna hittar ni högst upp till höger, likaså arkivet om ni vill bläddra månadsvis.

Vi tog nya headerbilder i förra veckan ( fotograf Jonathan hihi )jenny1

Jag skulle ha bokat tid hos en riktig fotograf, men detta kändes mer som jag 🙂
Klänning Vero Moda, vit kofta Vero Moda. Nyklippt hår & extensions från duktiga Ulrica på Salongplaza i Växjö.
Jennys matbloggMarskladdkakan som blev väldigt populär på instagram bakade jag till detta ändamål , och ja just det- den kommer snart på bloggen.

Nu ska jag dyka ner i mängder med jobb, trots att solen skiner härligt utanför.
Hoppas vi ses senare.

Kram

0
71 kommentarer

Daimkladdkaka

 

Godkväll i stugorna,
Jag har så mycket recept jag vill hinna med att uppdatera denna veckan, och så lite tid. Men nu kommer iallafall ett till. Daimkladdisen jag bakade till Kevins avslutningsfikaIMG_9845

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
Daimströssel / Knäckströssel

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan.
Strö över daimströssel och servera med vispad grädde.

IMG_9849 IMG_9852 IMG_9859

0
5 kommentarer

Veckomatsedel

Måndag Vegetarisk Stjärnpaj
Tisdag Lax med philadelphiatäcke
Onsdag Kasslergömma med ris
Torsdag Kycklingköttbullar med mos
Fredag : Midsommarmat så klart,
men senare helgen kanske ni vill laga en god Hemlagad Kebab

kdjfnJacobs hemlagade kebab 🙂

At t göra hemlagad kebab var inte särskilt svårt – utan tvärtom väldigt enkelt, och blev i smaken förvånadsvärt lik den som pizzerian lagar. Jacob hittade receptet på tasteline, men ändrade om lite i receptet. Såsen har jag blivit inspirerad av från bloggvännen Linda, dock gjort några ändringar.

Det här behöver du :
1 kg nötfärs ( eller blandfärs )
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
2 msk lökpulver

Godaste kebabsåsen :
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl Fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om, baka ihop till en jämn rulle något mindre i storlek än en köttfärslimpa, utan håligheter. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt ( för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen dom fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta , så hyvlar du med hjälp av en osthyvel – ta och tryck ner den  ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Stek den i olja/ smör  och servera genast.

( Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också )

Servera sedan med pommes, sås, grönsaker & feffaroni.
kdjfnvjfndv

Och så något gott till kaffet : Nutellacookies

Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:

120 gram rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning :  frusen nutella

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Börja med att ställa nutellan kallt- då blir den lättare att jobba med och när den är kall så skedar du upp teskedsstora kulor och fryser in på en bricka med bakplåtspapper.Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirap i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat + salt  i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram den frysta nutellakulorna och platta ut bollen med entryck i mitten lägg dit en nutella kula och rulla ihop till en boll. Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter tills de har flytit ut lite oh får lite sprickor i degen. Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

Så gott till kaffet, eller med ett stort glas iskall mjölk till.

0
Kommentera