Vill du baka men inte starta ugnen så är denna ”no bake” chokladefterrätt den bästa. Och en av våra favoriter, den är chokladig mäktig med smak av kola & lite lite flingsalt.
Karamelliserad mjölk är färdig kokat ( kondenserad sötad mjölk)
Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60-75 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
Serveras med lättvispad grädde
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna.