Lyllo er som har semester nu, själv sitter man inomhus & jobbar. Men jag ska smita ut en stund sedan och fika lite med barnen på altanen. Annars ska jag idag göra & provsmaka fyra nya sorters glass till sajten. Passande nu i sommartider kan tyckas. Även sallader är något som hör sommaren till och jag har sagt det innan och säger det igen.
Skulle kunna leva på sallader, fast ju onyttigare ju bättre 🙂
Det här behöver du: Stekt / nygrillad kyckling
krispsallad
avokado
röd paprika
gul paprika
körsbärstomater
gurka
rödlök
fetaost soltorkade tomater
lite olja från soltorkade tomater att ringla över salladen
Godmorgon,
Jag vet att ni brukar tycka att det är roligt att se lite vad jag handlar / shoppas så då & då kommer lite sådana inlägg också. Egentligen tillhör jag faktiskt inte dem som tycker att det är speciellt roligt med skor & skoinköp. Hittar jag ett par jag gillar brukar jag köpa dem i 3 olika färger, ungefär som med t-shirtar. Men nu behövde jag ett par nya skor, så Nomi följde med mig som smakråd 🙂
Och ett par svarta blev det som passar till de mesta, smidigt tänkte jag.
Och så hittade jag ett underbart par i söta rosa skrikiga färger.
Kommer passa så fint till sommaren nu.
Sol och värme äntligen… snacka om att det är perfekta grillvädret nu. Och det finns inget godare än grillmat, jag tröttnar aldrig. Jag har i samarbete med Rydbergs tagit fram goda vegetariska alternativ att lägga på grillgallret. Det finns så mycket goda vegetariska rätter, och nu gjorde jag både grillspett & vego-burgare.
Blir hungrig av att bara titta på dem.
Grillspetten gjorde jag med halloumiost, rödlök, tomater, grön paprika och gul paprika.
Så vackra färger, och smakade så fräscht. Försvinnande goda och barnen tog flera stycken, det är ett mycket gott betyg.
Jag gjorde även vegetariska burgare.
Nu behöver man inte grilla dem i den här tången, jag prövade eftersom den var nyinförskaffad. Det går lika bra att grilla på gallret eller med grillfolie.
Det här behöver du till 3 vegetariska burgare:
300 gram vegofärs
2 ägg
2 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad persilja
10 stycken finhackade jalapenos
30 gram finsmulad fetaost
1 /2 tsk salt
Gör så här:
Rör ihop den tinade färsen med ägg, vetemjöl, finhackad persilja. Hacka ner jalapenos, smula ner fetaosten och vänd ner saltet. Rör om tills allt blandat sig väl och låt det vila i 30 minuter i kylskåp. Forma dem sedan till hamburgare 2 stora eller 3 lite mindre, pensla gallret med lite rapsolja innan du steker dem för att de inte ska fastna. Grilla dem några minuter på varje sida tills de är klara.
Servera dem i hamburgebröd med sallad, lök & tomat och en god bearnaisesås.
Jag prövade Rydbergs grill bearneise, med smak av peppar & vitlök. Medan Jonathan prövade chili bearnaisen till sina burgare. Jättegott!
Istället för hamburgerdressing så är lika gott ( eller godare) med en krämig kall bearnaise.
Till grillspetten serverade vi pommes, varför krångla till det !?
Med en krämig kall Rydbergs Orginal bearnaisesås, så gott. Detta kommer lagas flera gånger i sommar, kan jag lova.
Roligt att få jobba med mer vegetarisk tycker jag , för det är både gott & nyttigt.
Kolla in dessa så himla fina färger liksom. Och det går variera precis som man vill med favoritgrönsakerna, svamp och goda lökar.
Jacob åkte tidigt imorse, han sommarjobbar nu i några veckor och kör hemifrån redan innan sju. Och vi andra har provbaka & provsmaka två sorters kakor. Regn, moln & riktigt kyligt i luften, det känns ju nästan som höst här i växjö.
Och på hösten är det värmeljus och bakning som gäller 🙂
Tur att man har bunkrat upp med värmeljus & doftljus.
Denna doftar friskt, och fräscht. Hittade den på Grand Samarkand.
Och dessa Voluspa är lite av nya favoriter. Snygga förpackningar och doftar gott. Snart ska Jonathan och småttingarna iväg på bio, och jag & Thelma ska ge oss ner på stan för lite shopping.
Hoppas du får en fortsatt fin tisdag,
och hoppas att solen tittar fram till er under dagen!
Fortsätter denna tisdagen med ett bra erbjudanden. Jag har i samarbete med Maybeauty provat deras omtalade ansiktsmask. Vilket är jätteroligt för jag har sett så mycket av denna i alla bloggar jag läser, så jag var inte sen att tacka ja.
Detta är en svart ansiktsmask som du penslar på med hjälp av en stor pensel som medföljer, vilket känns mycket lyxigare bara det än att kleta på den med fingrarna.
Denna ska du dra bort sen, så var försiktig nära ögonbryn och över läppen. Det kan nog göra lite ont 🙂
Pensla ut hela innehållet fördelat över ansiktet. Låt den verka i sådär 35- 40 minuter, bra tid för då hinner man måla naglarna samtidigt!
Sen är det dags att dra av de ”Peel it off”
Det känns, men jag trodde att det skulle kännas mer. Masken rensade bort döda hudceller, tar bort pormaskar.
Efter känns det verkligen sådär rent & fräscht som det ska göra efter en bra ansiktsmask.
Skölj med ljummet vatten, och det är klart!
Nu Kan jag erbjuda mina läsare 30 % på dessa masker.
Ange rabattkoden : Jenny30
Hej där,
Tror inte att jag har glömt er, utan jag har faktiskt bara stått och lagat nya maträtter hela ( halva dagen iallafall ) Ville mest bara kika förbi och säja hej! Sedan är det så roligt att ni är så många som tar er tid att skriva en rad i kommentarsfältet. Alltid lika roligt att kika in här då.
Det var länge sen vi presenterade oss för varandra, och ni blir ju bara fler & fler.
Så jag tänkte att det kunde vara roligt om vi berättade lite kort om er här lite i kommentarsfältet !
Underbara rosa pioner, önskar att jag kunde skriva att de var från min trädgård. Men dessa är från blomsteraffären -och doftar så gott!
Jag heter Jenny är 34 år och bor i denna lilla småstaden Växjö. Där lever jag med min man Jonathan och 4 barn + vår hund Molly. Jag arbetar med mat & bakning hela dagarna.
En av de mest perfekta somriga efterrätter är väl ändå bara färska bär med grädde / glass. Behöver inte vara svårare och det är så gott! Pudra över lite florsocker – så blir det aningen tjusigare & lite sötare om det skulle behövas!Här vårar stora fat med bär som vi ska ha efter middagen.
Jag tänkte kika förbi med ett litet vegetariskt middagstips, eftersom det är måndag och allt. Brukar ni också försöka er på att ha köttfria måndagar? Tipsa gärna om era bästa vegetariska alternativ i kommentarsfältet.
Detta är mitt tips till er – urgoda crepes som kan fyllas med vad som helst egentligen.
Crepes är bästa restmaten också! Stek dubbelt med pannkakor ena dagen – så gör du smidigt dina crepes dagen efter.
Det här behöver du till 6 crepes:
6 pannkakor – recept här
Fyllning:
200 gram champinjoner
smör
5-6 msk med färskost ( gärna smaksatt)
några droppar kinesisk soja
Toppa med riven ost
Gör så här: Ställ ugnen på 120 grader.
Blanda ihop ingredienserna och grädda dina pannkakor. Rengör & skär svampen i lagom stora bitar.
Fräs i smör tills svampen fått vacker färg, stäng av och rör ner färskosten & sojan på eftervärmen.
Fördela ut den härliga svampfyllningen över pannkakorna och rullar ihop.
Lägg i en ugnsfast form och riv över en god ost.
Ställ in formen i mitten på ugnen, tills osten smält.
Servera genast, gärna med lite goda krispiga grönsaker.
Jag har valt att använda mig av Linguine ( en platt spagetti- som finns i pastahyllan) till denna woken – tycker det blir mer stuns och mer tuggmotstånd. Välj vilket du gillar bäst.
Det här behöver du till 4 personer:
Nudlar / Linguine
Olivolja
1 stor putsad fläskfile
3 paprikor gärna i olika färger
1 gullök
1 näve med sockerärtor
cashewnötter
2 dl vatten
Gör så här:
Koka nudlar / linguine enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla köttet tunt och klyfta lök & grönskaker i lagom stora munsbitar. Hetta upp en panna med högre kanter och fräs på det strimlade köttet, tills de får färg.
Vänd ner grönsakerna & cashewnötter och fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet. Låt sjuda upp & Blanda ihop alla ingredienser till kryddsåsen, och häll över så mkt du tycker behövs i woken. Smaka av då & då.
Sist vänder du bara ner de avrunna nudlarna och vänder runt – sen är det klart att servera.
* * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Krispiga bärpajer
Detta behövs till 4 små portionspajer:
5 – 6 dl bär ( tex hallon blåbär björnbär)
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Ställ ugnen på 180-200 grader. När du gör crispet så smälter du smöret i en kastrull, och när det börjar dofta härligt nötigt tar du bort det från plattan. Rör ner havregryn,socker och mjöl och fördela ut över pajerna.
På väg in i ugnen ser de ut så här:
Ställ in i mitten och grädda i 15-20 minuter eller tills pajarna fått en härlig knäckig yta.
Servera sedan med vaniljvisp eller glass.
Hej där ute i cyberrymden,
Hoppas att ni har en härlig lördag. Jag & Daries är precis tillbaka från en loppisrunda och vi gjorde en del fynd. Bästa var att jag hittade ett underrede till bordet som jag och svärmor gjöt igår. Karin ( barnens farmor ) är ju så duktig och pysslig, och hon kom hit för att lära mig hur man göra fina möbler och prydnadssaker i finbetong.
Detta bordet har Karin gjort till mig för några veckor sedan. Mitt ska torka / brinna i 1 vecka innan det är klart. Men jag har fotat och ska visa er sedan hur det blev.
Underbara lavendel, jag har nästan hela trädgården med lavendel. Och lyktorna jag fyndade blev så fina på nya bordet. EN svart lerkruka med lite häng / klängväxter i.
Uteduchen skruvade Jonathan upp häromdagen och den blev jättefin, ska bygga något litet ribbatplank där.
Krukan i bakgrunden är med hosta och lavendel. Och den lyckades jag övervintra sedan förra året.
Den är ännu finare i år – lycklig jag blev eftersom jag aldrig lyckas hålla liv i mina krukväxter. Varken innen eller ute, jag tycker verklighetstrogna plastväxter är det bästa egentligen 🙂
Nu ska jag hoppa i gummistövlarna och börja klippa gräset, det tar liksom ett par timmar eftersom det är så stor trädgård här. Dags att börja kika efter en robotgräsklippare, tror jag minsann.