En ny variant av Beercanburger, de kan både lagas i stekpannan eller grillas om vädret tillåter.
Det blir cirka 6 stycken av detta recept.
Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
Fyllning:
Smör
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gulpaprika
15 cm purjolök
6 remsor med bacon
Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du gör fyllningen.
Finstrimla paprika och purjolök och fräs i en stekpanna med smör.
Bara tills de får lite färg, de ska inte bli mjuka. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar. Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda paprikafyllningen och smula över fetaost.
Grilla eller stek dem på ena sidan. Den blir genomstekt om man har den på medelhög värme och grillar den. Gör man den på spisen kan man med fördel lägga över ett lock.
Servera med god ugnsbakad potatis.
Denna potatisen har jag penslat med rapsolja, och strött över ströbröd & flingsalt.
Blir så himla gott. Och fetaostsåsen på bilden hittar du recept på här