Burgare med paprika & lök

 

 

En ny variant av Beercanburger, de kan både lagas i stekpannan eller grillas om vädret tillåter.

IMG_0707

Det blir cirka 6 stycken av detta recept.

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar

Fyllning:
Smör
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gulpaprika
15 cm purjolök

6 remsor med bacon

IMG_0713

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du gör fyllningen.
Finstrimla paprika och purjolök och fräs i en stekpanna med smör.
Bara tills de får lite färg, de ska inte bli mjuka. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.

IMG_0715

Fyll upp med den goda paprikafyllningen och smula över fetaost.
Grilla eller stek dem på ena sidan. Den blir genomstekt om man har den på medelhög värme och grillar den. Gör man den på spisen kan man med fördel lägga över ett lock.

Servera med god ugnsbakad potatis.
IMG_0739Denna potatisen har jag penslat med rapsolja, och strött över ströbröd & flingsalt.
Blir så himla gott. Och fetaostsåsen på bilden hittar du recept på här

0
10 kommentarer

Sommar i stugan

Vilken underbar sommardag det var igår, Solen sken mest hela dagen och det var varmt så in i norden.  Lillasyster med familj var  här, och vi grillade lite enkelt efter timmar av bad i poolen.

IMG_2165
Solat och badat mest hela dagen, och så planterat lite i nytt i trädgården & rensat ogräs . Så där rofyllt och lugnt som det blir precis i en sommarstuga.
IMG_2166Nu ska jag stiga upp och koka lite kaffe, en ny vecka i stugan. och vi har massor av saker vi vill hinna med.

Och förresten stort grattis till Carolin Åkesson från Gävle, du vann Visa-tävlingen

Ha en jättefin måndag allihopa, så hörs vi om en stund.

0
2 kommentarer

Tävling om WeberGrill

Avslutar denna soliga veckan med ännu ett härligt grilltema.
För jag i samarbete med Rydbergs ordnat fram en finfin tävling till er.Nu har ni chansen att vinna den här Webergrillen ( värde cirka 1000 :- kr ) samt en årsförbrukning av Rydbergs bearnaisesås.

Kött & pommes är det klassiska sättet att servera bearnaisesås på. Jag skulle gärna vilja höra om ni serverar det till mer annorlunda maträtter såsom grillad fisk, pizza eller som jag till kycklingsalladen?
Så tävlingen går ut på att jag vill att du berättar om dina bästa rätter / recept att använda bearnaisesås till?

Skriv era bidrag här i kommentarsfältet, och tävlingen pågår fram till på fredag.Vinnaren utses då.

Lycka till!
Och tänk på att ange en korrekt mailadress ( det är ingen annan än jag som ser den)

Webergrill
– 10 års garantiprogram
– Grillyta: 57 cm
– Porslinsemaljerat lock och balja
– Nylonhandtag med värmesköld i aluminium
– Justerbara luftventiler och askfat i aluminium
– Krossäkra allvädershjul
– Måttkopp för briketter
– Storlek: 99x63x58cm

0
204 kommentarer

Veckomatsedel

Nu för tiden kanske det blir mest grillat,
men jag kommer ändå med lite middagstips, för er som önskar 🙂

Måndag : Vegetarisk stjärnpaj
Tisdag: Panerad torsk med dillsås
Onsdag: Kasslergratäng med ris
Torsdag: Balkankyckling med ruccola
Fredag Grillade saftiga burgare

 

hamburgare recept

Det här behöver du till 8-10 burgare :
1 kilo nötfärs
3 msk barbequesås eller Hp-sause
2 msk oxfond
salt och peppar

Goda hamburgerbröd – Frisco
Sallad, tomat, gurka och dressing

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.Jag vill ha mina lite rosa i mitten – men det är en smak sak.

Servera med bröd , grönsaker och en god dessing.

* * * * * * * * * * * * 

Något så något gott till kaffet : Snickersglass

Gräddig glass med smak av jordnötter, choklad och kolasås.

IMG_5724

För 5 personer
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( inte kokad)
5 dl vispgrädde
200 gram  hackad mjölkchoklad
2 dl grovhackade salta jordnötter
kolasås ( hemgjord eller på tub)

Gör så här:
Burken ska inte kokas innan, utan öppna den och ställ åt sidan. Vispa grädden tills den blir luftig. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda i cirka 150 gram av den hackade chokladen i glassen, och hälften av jordnötterna. Spara det sista till toppingen. Rör om och stjälp upp i en form, strö över toppingen och plasta in väl och frys in i minst fem timmar.

Ta fram 10 minuter innan servering, och ringla då över kolasåsen.

 

0
Kommentera

Tacocrepes

Godmorgon på er, 
Här har vi redan packat ut i bilen och är på väg till Öland. Sol & bad står på schemat idag. Hoppas ni också kan vara ute & njuta i det underbara vädret. Litet lunchtips till er som behöver idéer 🙂

Extra smidigt om du har lite rester över sedan fredagens tacos-
gör då dessa jättegoda tacocrepes till lunch!
IMG_1501

Det här behöver du till 6 crepes :
6 stycken pannkakor- recept hittar du här

Fyllning:
5- 6 dl färdig tacofärs
1/2 dl färskost

Toppa med riven ost

Gör så här: 
Ställ ugnen på 120 grader.
Grädda pannkakorna. Värm upp tacofärsen med färskosten.
Fördela ut fyllningen över dem och rulla ihop dem.
IMG_1494
Lägg den delade sidan neråt i en ugnssäker form.  Strö över en god riven ost och ställ in i ugnen tills osten smält.

Servera genast med lite krispiga grönsaker.

IMG_1504

0
1 kommentar

Egen svalkande slush

Gillar era barn också de här slush:en man köper på lekland och nöjesparker. Det är väldigt enkelt att göra egna, som dessutom är mycket nyttigare då man gör dem på frukt.

Eftersom vi fick så mycket vattenmelon över så provade vi att göra slush med just dettaIMG_2096

Har du inte citron hemma så går det bra att koncentrerad saft eller juice.

Ungefärliga mått:
4 dl fruktkött
2 msk pressad citronsaft
3-4 dl krossad is / isbitar

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa den slät.
Häll upp i fina glas och servera med sugrör.

Försvinnande gott!
IMG_2098

3
9 kommentarer

Slush med smak av mango & citron

 

Vi provade en till slush idag, när vi ändå hade framme mixern.
Så lätt & svalkande gott nu i värmen.
IMG_2120IMG_2107

Det här behöver du
225 gram fryst mango
1 – 2 dl vatten
2 msk citron
2 dl med krossad is / isbitar

Gör så här:
Fyll på med is / vätska efterhand så att du får den konsistensen på slush:en som passar er. Lägg ner i en mixer & mixa slätt.

0
Kommentera

Små vattenmeloner gjorda av sorbet

 

Godkväll i stugorna,
Hur underbart är det inte med denna sommarvärmen vi väntat på så länge. Vi har fikat, ätit glass och barnen har varit utomhus hela dagen. Ja, de barn som är hemma. Jacob & Thelma är med sin pappa i London denna veckan. Något som jag har gjort idag är olika sorters sorbet, och denna var en rolig ide som jag fick av en bloggläsare för lite sedan.

Man kan göra små mini-meloner med sorbet. Svalkande i sommarvärmen, och känns mycket nyttigare än köpeglass när den är gjord på färsk frukt.

IMG_2054Receptet återkommer jag med imorgon. Nu ska jag titta på Ernst på 4:an.

Trevlig kväll!

1
2 kommentarer

Nytt till stugan

 

Hej igen,

Jag och Nomi åkte bort till rusta en sväng för jag behövde handla lite penslar, och så sprang jag på de här söta saftglasen. Det bara stod ”sommarstugan” på dem, tycker ni inte? Kommer bli så himla söta där, påminner om min mormors saftglas när jag var liten. Så mycket godare att servera kall lemonad ut dessa.

IMG_1978

I stugan får det var hur blommigt och gammaldags som helst, det är ju trots allt en stuga.

IMG_1972

Nu ska jag fortsätta att dokumentera mina glassresultat.
Väldigt jobbigt att äta massa glass idag…. Not 🙂

Hörs senare

0
3 kommentarer

Frisk citronsorbet med varma hallon

Jag tror att detta kommer bli en återkommande favorit i sommar hemma hos oss, vi gillar alla bakverk / efterrätter med citron. Och denna sorben är läskande & svalkande, enda misstaget var att jag gjorde för lite. Det försvann nämligen i ett nafs.

Dekorerade med lite mynta och färska uppvärmda hallon
IMG_1913

Går att göra utan glassmaskin.

Det här behöver du:
saften av 2 citroner ( ungefär 1 dl )
2 dl vatten
1 dl socker
2 äggvitor

Färska hallon + vaniljsocker

Gör så här: 
Värm upp vatten och socker tills det har kokat ihop till en sockerlag. Låt svalna i kylskåp en kvart.
Vispa ihop äggvitorna till ett poröst skum. Pressa ner citronerna i sockerlagen och vänd ihop med den vispade äggvitan.
Ställ in i frysen och rör om då och då tills sorbeten har fryst. Värm sedan upp hallonen i en kastrull och smaka av med lite vaniljsocker tills du får dem lagom söta.

Servera detta tillsammans med glassen
IMG_1929

0
11 kommentarer