Egen svalkande slush

Gillar era barn också de här slush:en man köper på lekland och nöjesparker. Det är väldigt enkelt att göra egna, som dessutom är mycket nyttigare då man gör dem på frukt.

Eftersom vi fick så mycket vattenmelon över så provade vi att göra slush med just dettaIMG_2096

Har du inte citron hemma så går det bra att koncentrerad saft eller juice.

Ungefärliga mått:
4 dl fruktkött
2 msk pressad citronsaft
3-4 dl krossad is / isbitar

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa den slät.
Häll upp i fina glas och servera med sugrör.

Försvinnande gott!
IMG_2098

3
9 kommentarer

Slush med smak av mango & citron

 

Vi provade en till slush idag, när vi ändå hade framme mixern.
Så lätt & svalkande gott nu i värmen.
IMG_2120IMG_2107

Det här behöver du
225 gram fryst mango
1 – 2 dl vatten
2 msk citron
2 dl med krossad is / isbitar

Gör så här:
Fyll på med is / vätska efterhand så att du får den konsistensen på slush:en som passar er. Lägg ner i en mixer & mixa slätt.

0
Kommentera

Små vattenmeloner gjorda av sorbet

 

Godkväll i stugorna,
Hur underbart är det inte med denna sommarvärmen vi väntat på så länge. Vi har fikat, ätit glass och barnen har varit utomhus hela dagen. Ja, de barn som är hemma. Jacob & Thelma är med sin pappa i London denna veckan. Något som jag har gjort idag är olika sorters sorbet, och denna var en rolig ide som jag fick av en bloggläsare för lite sedan.

Man kan göra små mini-meloner med sorbet. Svalkande i sommarvärmen, och känns mycket nyttigare än köpeglass när den är gjord på färsk frukt.

IMG_2054Receptet återkommer jag med imorgon. Nu ska jag titta på Ernst på 4:an.

Trevlig kväll!

1
2 kommentarer

Nytt till stugan

 

Hej igen,

Jag och Nomi åkte bort till rusta en sväng för jag behövde handla lite penslar, och så sprang jag på de här söta saftglasen. Det bara stod ”sommarstugan” på dem, tycker ni inte? Kommer bli så himla söta där, påminner om min mormors saftglas när jag var liten. Så mycket godare att servera kall lemonad ut dessa.

IMG_1978

I stugan får det var hur blommigt och gammaldags som helst, det är ju trots allt en stuga.

IMG_1972

Nu ska jag fortsätta att dokumentera mina glassresultat.
Väldigt jobbigt att äta massa glass idag…. Not 🙂

Hörs senare

0
3 kommentarer

Frisk citronsorbet med varma hallon

Jag tror att detta kommer bli en återkommande favorit i sommar hemma hos oss, vi gillar alla bakverk / efterrätter med citron. Och denna sorben är läskande & svalkande, enda misstaget var att jag gjorde för lite. Det försvann nämligen i ett nafs.

Dekorerade med lite mynta och färska uppvärmda hallon
IMG_1913

Går att göra utan glassmaskin.

Det här behöver du:
saften av 2 citroner ( ungefär 1 dl )
2 dl vatten
1 dl socker
2 äggvitor

Färska hallon + vaniljsocker

Gör så här: 
Värm upp vatten och socker tills det har kokat ihop till en sockerlag. Låt svalna i kylskåp en kvart.
Vispa ihop äggvitorna till ett poröst skum. Pressa ner citronerna i sockerlagen och vänd ihop med den vispade äggvitan.
Ställ in i frysen och rör om då och då tills sorbeten har fryst. Värm sedan upp hallonen i en kastrull och smaka av med lite vaniljsocker tills du får dem lagom söta.

Servera detta tillsammans med glassen
IMG_1929

0
11 kommentarer

Ljummen kycklingsallad med bea


Hej i sommarvärmen,


Lyllo er som har semester nu,  själv sitter man inomhus & jobbar. Men jag ska smita ut en stund sedan och fika lite med barnen på altanen. Annars ska jag idag göra & provsmaka fyra nya sorters glass till sajten. Passande nu i sommartider kan tyckas.  Även sallader är något som hör sommaren till och jag har sagt det innan och säger det igen.

Skulle kunna leva på sallader, fast ju onyttigare ju bättre 🙂
IMG_1882

Det här behöver du:
Stekt / nygrillad kyckling
krispsallad
avokado
röd paprika
gul paprika
körsbärstomater
gurka
rödlök
fetaost
soltorkade tomater
lite olja från soltorkade tomater att ringla över salladen

Serveras med kall bea

Yummi Yummi
IMG_1880

0
Kommentera

Ballerinor

Godmorgon,
Jag vet att ni brukar tycka att det är roligt att se lite vad jag handlar / shoppas så då & då kommer lite sådana inlägg också. Egentligen tillhör jag faktiskt inte dem som tycker att det är speciellt roligt med skor & skoinköp. Hittar jag ett par jag gillar brukar jag köpa dem i 3 olika färger, ungefär som med t-shirtar. Men nu behövde jag ett par nya skor, så Nomi följde med mig som smakråd 🙂

Och ett par svarta blev det som passar till de mesta, smidigt tänkte jag.
IMG_1828
Och så hittade jag ett underbart par i söta rosa skrikiga färger.
Kommer passa så fint till sommaren nu.

IMG_1826 (4)
Hittade bägge på skopunkten.

0
6 kommentarer

Vegetariska grilltillbehör med Rydbergs

 

Hej underbara sommarvärme

Sol och värme äntligen… snacka om att det är perfekta grillvädret nu. Och det finns inget godare än grillmat, jag tröttnar aldrig. Jag har i samarbete med Rydbergs tagit fram goda vegetariska alternativ att lägga på grillgallret. Det finns så mycket goda vegetariska rätter, och nu gjorde jag både grillspett & vego-burgare.

Blir hungrig av att bara titta på dem.
IMG_1312

Grillspetten gjorde jag med halloumiost, rödlök, tomater, grön paprika och gul paprika.
Så vackra färger, och smakade så fräscht. Försvinnande goda och barnen tog flera stycken, det är ett mycket gott betyg.

Jag gjorde även vegetariska burgare.

IMG_1334

Nu behöver man inte grilla dem i den här tången, jag prövade eftersom den var nyinförskaffad. Det går lika bra att grilla på gallret eller med grillfolie.

Det här behöver du till 3 vegetariska burgare: 
300 gram vegofärs
2 ägg
2 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad persilja
10 stycken finhackade jalapenos
30 gram finsmulad fetaost
1 /2 tsk salt

Gör så här: 
Rör ihop den tinade färsen med ägg, vetemjöl, finhackad persilja. Hacka ner jalapenos, smula ner fetaosten och vänd ner saltet. Rör om tills allt blandat sig väl och låt det vila i 30 minuter i kylskåp. Forma dem sedan till hamburgare 2 stora eller 3 lite mindre, pensla gallret med lite rapsolja innan du steker dem för att de inte ska fastna. Grilla dem några minuter på varje sida tills de är klara.

Servera dem i hamburgebröd med sallad, lök & tomat och en god bearnaisesås.
IMG_1343

 Jag prövade Rydbergs grill bearneise, med smak av peppar & vitlök. Medan Jonathan prövade chili bearnaisen till sina burgare. Jättegott!

IMG_1347

Istället för hamburgerdressing så är lika gott ( eller godare)  med en krämig kall bearnaise.
IMG_1355

Till grillspetten serverade vi pommes, varför krångla till det !?
Med en krämig kall Rydbergs Orginal bearnaisesås, så gott. Detta kommer lagas flera gånger i sommar, kan jag lova.

IMG_1382

Roligt att få jobba med mer vegetarisk tycker jag , för det är både gott & nyttigt.
Kolla in dessa så himla fina färger liksom. Och det går variera precis som man vill med favoritgrönsakerna, svamp och goda lökar.

IMG_1368

* * * I samarbete med Rydbergs * * *

0
5 kommentarer

Doftljus


Hallå hallå, 

Jacob åkte tidigt imorse, han sommarjobbar nu i några veckor och kör hemifrån redan innan sju. Och vi andra har provbaka & provsmaka två sorters kakor. Regn, moln & riktigt kyligt i luften, det känns ju nästan som höst här i växjö.

Och på hösten är det värmeljus och bakning som gäller 🙂

IMG_1808

Tur att man har bunkrat upp med värmeljus & doftljus.
Denna doftar friskt, och fräscht. Hittade den på Grand Samarkand. IMG_1811

Och dessa Voluspa är lite av nya favoriter.
IMG_1813
Snygga förpackningar och doftar gott. IMG_1815Snart ska Jonathan och småttingarna iväg på bio, och jag & Thelma ska ge oss ner på stan för lite shopping.

Hoppas du får en fortsatt fin tisdag,
och hoppas att solen tittar fram till er under dagen!

0
2 kommentarer

Face Mask



Fortsätter denna tisdagen med ett bra erbjudanden. Jag har i samarbete med Maybeauty provat deras omtalade ansiktsmask. Vilket är jätteroligt för jag har sett så mycket av denna i alla bloggar jag läser, så jag var inte sen att tacka ja.

IMG_1535

Detta är en svart ansiktsmask som du penslar på med hjälp av en stor pensel som medföljer, vilket känns mycket lyxigare bara det än att kleta på den med fingrarna.

IMG_1540

Denna ska du dra bort sen, så var försiktig nära ögonbryn och över läppen. Det kan nog göra lite ont 🙂
IMG_1557

Pensla ut hela innehållet fördelat över ansiktet.
IMG_1591
Låt den verka i sådär 35- 40 minuter, bra tid för då hinner man måla naglarna samtidigt!

IMG_1777

Sen är det dags att dra av de ”Peel it off”
Det känns, men jag trodde att det skulle kännas mer.  Masken rensade bort döda hudceller, tar bort pormaskar.

IMG_1793 (1)
Efter känns det verkligen sådär rent & fräscht som det ska göra efter en bra ansiktsmask.
Skölj med ljummet vatten, och det är klart!

Nu Kan jag erbjuda mina läsare 30 % på dessa masker.
Ange rabattkoden : Jenny30

Ni hittar dem HÄR

* * * I samarbete med Face Mask * * *

0
8 kommentarer