DUBAI FÖR MATINSPIRATION

Hej Godingar,
Hoppas ni har en häääärlig lördag. Jag landade hemma runt sextiden igår, och har inte orkat packa upp resväskan ännu, men snart dags att ta tag i den biten. Ni som följt mig på Instagram vet ju att vi har haft fem fullspäckade dagar på agendan. Hade inte tid att ens hunnit öppna datorn.

Även om det var stressiga dagar med knökfullt schema så har jag tankat så mycket energi av de här tre damerna. Uuuuunderbart!

Anledningen till denna jobbresan var att vi skulle få massor av matinspiration till den nya digitala kokboken som vi ska vara med och skapa. Och SOM vi ätit!! Vi har ätit både innan och efter frukost, mellis innan lunchen och efter lunchen…. ja ni fattar. Mycket mat, och så himla god mat dessutom.

Sista kvällen blev det ett besök till Hakkasan.
Färgglatt, smakrikt och fantastiskt gott.

Smaklökarna har dansat salsa under den här jobbveckan kan jag lova.

Bästa jobbkollegorna, herreguuuud vad roligt vi har haft trots lite sömn och fullproppat schema! Men vi maxade detta med de få timmarna vi fick vid poolen eller havet. Underbart, och så många följare på Instagram som har tyckt att det varit roligt att följa våra upptåg där borta.


Med alldeles för lite sömn på sömnkontot och med påfylld energi så sa vi hejdå till Dubai.
Och nu är det bara att packa upp och packa om, på torsdag börjar nästa resa.
Missa inte att följa den även på Instagram <3

Kram på er,


20
2 kommentarer

PÅ VÄG

.

God förmiddag finingar,

Nu sitter jag och Marika i bilen på väg till Kastrup, jag passar på att jobba lite medan jag har chaufför. Ska möta upp Åse i Köpenhamn, Victoria flyger från Stockholm så vi ska mötas upp på flygplatsen i Dubai. Jag kikade på det uppdaterade schemat först igår, och det är fullspäckat minst sagt. Men så gott och trevligt det ska bli. Glöm inte att följa mig på instagram för att få se massor av klipp / bilder från vår resa. Heter Jennysmatblogg även där.

Vi ska se om vi stannar till på vägen och trycka en flottig burgare äter eller om vi tar något på flygplatsen.

Denna goda räkmackan avnjöt vi på en trevlig uteservering i Götet i helgen. Mycket räkor precis som jag vill hade det. Mums!

4
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Godkväll bloggisar,

Precis hemkommen efter showen med Pernilla! Så rolig.
Nu ska jag börja packa för Dubai imorgon.

Måndag : Kyckling/Korvstroganoff
Tisdag : Torsk i currysås med riskompott
Onsdag : Potatisplättar med lingon
Torsdag : Saftiga högrevsburgare



Till 8-10 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & pepparhttps://5db72a39784ec73a1e25093c6e80dfec.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Pensla dem med lite Barbequesås under grillningen.

Klara att servera,

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet Kladdkaka med extra allt

img_8885

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping:

1 rör med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Placera ut center på den varma Kladdkakan och ställ den sedan svalt.

Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

img_8929
4
1 kommentar

SANKT JÖRGEN


.

Hej där,
Vilken helg vi har haft!!
Jag åkte mot Öland ganska tidigt i fredags för att kidnappa min ovetande syster, som ska fylla 40 år.
Åkte till hennes makes jobb där jag hämtade upp hennes packade väska och bytte om till kycklingdressen. Tänk var denna kostymen har kommit till användning ändå. Jag hade fyllt bilen med heliumballonger, för att dela ut till Daries barn på jobbet så de inte blev allt för ledsna när jag kom och kidnappade deras fröken.


Vi styrde kosan mot Göteborg, där vi även mötte upp Susanne. Incheckade å klara på vårt rum.
Götet bjöd på sin bästa sida med strålande sol och värme.



Helgen har vi spenderat på Sant Jörgens Spa. Så fint!
Jag och Daries var här för fem år sedan, och det var lika bra denna gången.

Utomhusmiljön är så vacker här, känns som att vara utomlands. Så vi badade och spa: ade tills vi var som russin.


Lata dagar med sol, trevligt sällskap, god match chill på spa:t.
Så nu är jag utvilad för en intensiv jobbresa i Dubai,

Vi avnjöt 3-rätters och det var lika gott som det såg ut! Lammet smälte i munnen.

Avslutade med en härlig rabarberglass.

För att sedan bli hungriga igen till frukosten.
Så mycket gott, favoriten blev räkröran.



Och nu sitter vi i bilen hem för att precis tajma att komma hem till Kalmar lagom till Pernillas show går i Kalmarsalen klockan tre. Vaddå underbar helg!

Hoppas eran helg har varit toppen också.

10
2 kommentarer

DUBAI


.

Hej där,
Alltså just nu är det så mycket på gång att jag inte riktigt vet vart jag ska börja, men vi börjar väl helt enkelt med Dubai. Fick förfrågan på detta jobbet bara för 1 1/2 vecka sedan och upplägget var så roligt att jag såklart inte kunde tacka nej.
Det är Jag, Marika, Victoria och Åse som åker här ifrån Sverige för att besöka stora matmarknader och äta oss igenom Dubai. Mums mums mums, men alltså hur underbart jobb att bara få provsmaka massa gott! * Nyp i armen och ett litet glädjeskutt*

Hotellen vi ska bo på är sååååå fina, men tror inte att vi kommer hinna med att bada så mycket.
Utan vi är här för att jobba, och detta jobbet går alltså ut på att få inspiration till en ny kommande kokbok, med helt nya smaker.


Men en liiiiten stund ser jag mig ligga och sola i den där solstolen , undrar i och för sig hur länge man hade orkat ligga där i solen för det är 40 (!!) grader där ner nu.
Gäller att hitta svala klänningar att ta med.

Men nu duscha, göra mig klar, idag är det möten i Växjö.

30
4 kommentarer

VÅRA NYA FAMILJEMEDLEMMAR

Godmorgon,
Som ni såg på Instagram så växer vår familj. Vi stod bara inte ut med ett tystnaden efter vår älskade Ninja, så vi tingade två fantastiskt söta ullbollar som kommer flytta hem till oss om en månad. Två sibiriska sötnosar, bara kolla in de blåa ögonen. Man smälter.

Det är ett syskonpar, en hona och en hane. Jag vet inte så mycket om denna rasen då vi tidigare varit inne på Maine cooner, tycker de är så stora och ståtliga.
Ninja var en blandning av Maine coon och norsk skogskatt.

Har fått massa söta namntips från er på Instagram. Tack ❤️

Men jag tror att vi kan ha kommit på namn nu… vi är inte hundra överens här hemma ( Nomi och jag som bollar namnförslag )
Men vad tror ni om Kisse & Misse ?
Är det inte sött när man ropar på dem. För de ska få gå ut, trots olyckan med Ninja. Jag tror att katter som får jaga möss, klättra i träd och sitta ute i solen blir lyckligare katter. ❤️

28
4 kommentarer
ANNONSLÄNKAR FÖR BAGAREN & KOCKEN

TISDAGEN SOM PASSERAT


Godkväll kompisar ,
Hoppas ni haft en superfin dag. Jag har avverkat möten, uträttat ärenden på stan och vaccinerat mig(Dos numera tre )Väl hemma skulle jag jobba i kapp mail och förfrågningar då jag kommer på den briljanta iden att börja städa poolen. Aj aj aj… det skulle jag inte ha gjort för i samma veva så trillar mobilen ner i vattnet , och jag hoppar efter…. till igen nytta. Mobilen var helt död! Och eftersom detta är mitt viktigaste jobbredskap så var det bara att åka och inhandla en ny… svindyrt och onödigt.

Dagens middag vart iallafall lyckad – tacos!! Och det vackra porslinet är av märket Gerbera- Du hittar det här.

Ja , men så såg väl dagen ut i stort sett. Kom iallafall ut på mina 10 000 steg, och det kändes ju bra.
Och ja som ni sett på Instagram så har vi får nya familjemedlemmar som vi väntar hem om en månad. Så roligt att ni är så många som är med och hjälper oss att välja namn på de små ullbollarna.

8
Kommentera
REKLAMLÄNKAR FÖR BAGAREN & KOCKEN

VECKOMATSEDEL

Måndag Grekisk sallad (veg)
Tisdag Teriyakilax med nudelwok
Onsdag Pasta med bacon & krispiga grönsaker 
Torsdag Korvstroganoff a la taco 
Fredag Tacofrallor


Till 4 portioner behöver du: 
4 frallor
3 dl färdigstekt tacofärs
1/2 dl creme fraiche
1 msk kethup
körsbärstomater
2 dl riven ost
tacochips

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Skär av toppen på frallan och gröp ur det mjukaste av brödet. Placera alla frallor i en ugnssäker form.  Värm upp en kastrull med färsen tillsammans med crème fraiche & ketchup. Fyll upp bröden med färsen. Skiva körsbärstomater och lägg på, riv över ost och krossa lite tacochips.

Wisch in i ugnen på 15 minuter, sedan är det klart att serveras med en sallad.

* * * * * * * * * *

Det vackra blåa porslinet är mitt favvoporslin och det hittar ni här

Kärleksmumskakor till kaffet <3

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao

Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

Serveras med kall mjölk

8
2 kommentarer

ÅHUS TUR & RETUR

Heeeej,
Hoppas ni har en härlig Onsdag kompisar. Jobbade intensivt timmarna innan lunch.
Sen har jag, varit med min mamma på stan och lunchat och shoppat lite granna. Jag lägger upp så mycket på Instastoryn om dagarna att jag ju lite glömmer bort att uppdatera här. Ska försöka bättra mig på det.


Åhus i iallafall.
Vilket trevligt ställe, har varit här på dagsutflykt tidigare men inte stannat kvar. Men eftersom jag hade lite möten inbokade i stada så bodde vi över i husbilen.


Å vad mysigt romatiskt , tänker ni.
Haha… kunde varit det, men det var jag och Martina som dukat fint och här satt vi och ska skvallrade i många timmar.


Hur gott & mysigt?!

Vi stod parkera på en ställplats lite utanför, typ vid en kyrka. Det var både nära havet och restaurangerna. Men vi rörde på oss bra om dagarna ändå, nästan 20 000 steg. Bra där, jag har ju bestämt mig för att ta tag i mina steg igen. Minst 10 000 om dagen, eftersom jag är så stillasittandes annars.



Middagen åt vi längst bryggan. Mycket gott, men väldigt lång väntetid på maten så vi var svinhungriga när maten väl kom in 😉

Och efter maten och all motion somnade vi gott i husbilen, sover aldrig så bra som där. Och Martina snarkade inte, tur för mig!


Sovmorgon och gofrulle, innan vi knatade bort till bryggan igen för ännu mera glass.
Har ju fått dille på sorbetglass nu. Så fräscht och gott, att hela munnen vattnas av att jag bara tänker på det.



Men nu, dags att jobba lite medan barnen sitter med läxorna. Vi har bytt lite veckor nu, så kidsen är hos mig i tre veckor ❤️ Myyyysigt.

22
Kommentera

STOCKHOLM


Hej raringar,
Hoppas ni har haft en jättehärlig helg. Det har jag.
Men jag har inte hunnit kika in här på bloggen så mycket som jag önskat.
Förra veckan bar det av mot huvudstaden för det sista jobbet med boken. Och det blev en incheckning på mitt favorithotell kvällen innan.

Sov som en liten gris i de gosiga sängkläderna och de massa kuddarna.

Älskar fåtöljerna, vill ha sådana hemma också.

Ensam-middag på hotellet, både gott och trevligt.
En liten avsmakningsmeny på femrätter, placerade mig i köket hos kockarna så jag kunde snacka lite strunt med dem.


Frukosten som är dagens viktigaste mål hoppar man heller inte över. Hotellfrulle är det bästa.
Det bjöds på hemkärnat smör, nybakat bröd, pressade juicer och ljummen granola. Inte synd om mig.

Efter all god mat så var det dags att styra kosan mott Hammarby där vi skulle fotade det sista i studion.
Duktiga Ulrika och Anna var där för att styra upp det sista.
Och allt detta följde säkert många av er på Instagram förra veckan. Missa inte att följa mig där, jag uppdaterar varje dag där med videosnuttar och klipp. Heter Jennysmatblogg även där.

21
3 kommentarer