Lördagsbuketten

Hej där,

Söta lördagsbuketten fick jag igår när Daries & barnen kom hit. Vi har varit ute ett par timmar nu på förmiddagen i skogen och plockade flera liter blåbär. Så gott att ha sen i höst / vinter & baka paj på. Men sen blev tyvärr Lova febrig så de åkte hem till öland för ett par timmar sedan. Så istället blev det bara jag, Jacob, Melvin & Nomi till middagen.

IMG_2727Lördagstacos hade de önskat här & det är nu uppätet och bortplockat. Så nu ska vi plöja igenom ett par familjefilmer och äta lördagsgodis. Mysigt!

Kikar in lite senare med en till riktigt smarrigt efterrätt, självklart med mycket jordgubbar.

0
Kommentera

Browniesbitar med jordgubbar & lättvispad grädde

Eftersom det inte är så himla länge kvar nu av jordgubbssäsongen så är det väl lika bra att jag delar med mig av den här godingen också

IMG_2771 (1)IMG_2776
Perfekt om du har en bit kladdkaka / brownies över sedan dagen innan.

Det här behöver du: 
1 bit kladdkaka
jordgubbar
lättvispad grädde

Så här gör du:
Tärna kladdkakan i lagom stora bitar, skiva över rikligt med jordgubbar
och servera med en klick lättvispad grädde.

Så enkelt & så gott

0
Kommentera

Fluffiga kuddar

 

Godmorgon och välkommen lördagmorgon
Här är lillasyster & småkusinerna nu över helgen medan Jonathan är iväg till gotland. Vi har planerat att ge oss iväg på blåbärsplock & svampjakt. Men jag lyckas liksom inte hitta några kantareller här runt omkring växjö. Någon som har tips på vart vi kan leta ?

Fyndade nya fluffiga kuddar till soffan, i gråa toner
IMG_2654

Hittade dem på jysk, ibland kan man gör bra fynd där.

IMG_2657

Nu ska jag stiga upp och förbereda frukost & koka kaffe.

Trevlig lördag på er!

0
3 kommentarer

Beercanburger

Detta kan vara den godaste versionen av beercanburger jag provat än så länge. Men sen gillar jag soltorkade tomater vääääldigt mycket också. Vill ni ha mildare smak så går det bra att göra med cocktailtomater istället.

Kan tillagas både på grillen och i ugnen.
IMG_2634

Det blir cirka 6 stycken av detta recept.

Det här är min version av beercanburger:
1 kilo nötfärs
3 msk oxfond
salt & peppar
6 stycken baconremsor

Fyllning: 
1/2 burk soltorkade tomater ( stimla dem)
hackad jalapenos ( efter eget tycke )
riven mild ost

Gör så här:
Rör ihop färsen med fonden & salt och peppar, låt vila medan du förbereder fyllningen. Dela köttfärsmeten i 5-6 stycken delar, och rulla till stora köttbullar.  Pressa ner en burk ( beercan) eller en liten skål och forma färsen runt om. Fäst baconskivan runt och och sedan lyfter du bort burken.
Fyll upp med den goda fyllningen och grilla dem, man behöver bara grilla på ena sidan. De blir genomstekta iallafall. Vi satte våra på grillfolie efter ungefär halva tiden för att inte bränna botten

Servera sedan med en god sallad.

IMG_2648 (1)

0
2 kommentarer

Skum

Jag brukar inte köpa ätbara saker på Ikea, utan det brukar mest bli det vanliga som handdukar & lite värmeljus och även kanske lite servetter, Men igår hittade jag förutom knäckebrödet dessa godiset.

Hallon & Lakritsskallar & surskallar i skum. IMG_2652Så nu är lördagsgodiset räddat 🙂 Jag brukar köpa dessa i lösvikt, men denna storleken på skallarna är mer lagom.
Nu ropar Thelma på mig från hallen, dags att pysa iväg på bio.

Trevlig kväll

0
2 kommentarer

Grillat var det här

God eftermiddag,

Ska snart ge oss iväg till mataffären & fylla upp kyl & frys igen. Det blev det en kylskåpstömning till lunch, smidigt & gott med tanke på allt smått & gott man faktiskt har hemma fast man tror att kylen gapar tom.

IMG_2662 (1)

En somrig sallad med grillade kycklingspett, marinerade i detta
 Paprika & lökspett och så en klick rödbetssallad.

Salladsvinägretten är en gamla favorit.

Det här behöver du : 
4 msk olivolja
4 msk rödvinsvinäger
2 msk finhackad persilja
1 kryddmått riven vitlök
Salt & peppar

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser och ställ kallt innan servering.

0
1 kommentar

Fläskfile fylld med pesto och mozzarella

Ska ni inte grilla ikväll, så är denna fläskfilen en riktig hit.

IMG_1164Till 4 personer 
1 stor fläskfile
mozzarella
pesto (basilika)

Serveras med potatisgratäng

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader. Putsa filen och fräs i smör tills den får en fin färg. Skär ett snitt i fileen och fyll med mozzarella & pesto. Och bind ihop till steksnöre. Ställ in i mitten på ugnen tills den är klar.
cirka 35- 40 minuter

0
Kommentera

Ikeafrukost


Gutenmorgen,

Torsdagsmorgon och solen skiner lite över växjö för tillfället. Jag och Molly ska snart ut och reka i blåbärsskogen och se hur långt de små blå bären kommit. Molly är den enda som vill följa med ut i skogen och hon älskar blåbär, så det gäller att plocka snabbt så inte jycken äter upp alla. De andra i familjen mest suckar när det är dags för att bege sig ut på blåbärsjakt.

Frukosten blev det här: Kaffe, ägg & goda knäcke från Ikea
IMG_2670

Köpte dem igår när vi var där en shoppingsväng,
de var krispiga och med en rolig twist av dill.

IMG_2673

Vill du baka egna knäckebröd är dessa mina favoriter
Klicka här

0
3 kommentarer

Nutella- & kolagrottor

Jag klurade fram en ny sorts kaka häromdagen. Och den blev minst lika god som jag trodde. Så håll i hatten nu här kommer ett recept ni ska prova om ni har nutella hemma.

IMG_2620

IMG_2619

Det här behöver du till 12- 14 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Fyllning : Nutella & karamelliserad mjölk

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienserna, tärna smöret i en annan skål och häll ner resten av ingredienserna där. arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg.

IMG_2572

Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ) med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk.

IMG_2579

Låt det svalna något innan du fyller upp dem.

IMG_2583

1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta.

IMG_2584

Låt svalna något innan servering.

IMG_2594

2
31 kommentarer

Grillat är godast

Mycket grillat blir det sommartid, och det är ju det om är godast. Vi grillar alla dagar som det inte regnar, ibland även när det regnar 😉 För det verkar ju inte bli bättre sommarväder heller.

IMG_2548

Sist blev det kotletter som legat över natten i god marinad. Med en god sallad med blandannat jordgubbar, avokado, fetaost & soltorkade tomater. Lite grillade grönsaksspett & så klart majs.
Vi äter nog aldrig så mycket majs som vi gör på sommaren, jag är inte så förtjust i burkmajs, men grillad majs med en klick smör & lite salt det är godis det!

IMG_2552Nu ska jag & Jonathan & barnen iväg till Ikea, handla lite nödvändigheter och så luncha lite grann.

Ha en toppendag, på återseende inom kort

0
4 kommentarer