God morgon, Hoppas ni fått bästa starten på dagen denna tisdag. Själv har jag tassat upp, bryggt kaffe och satt mig framför datorn i lugn och ro. Från min arbetsplats ser jag den nyklippta häcken. Jonathan klippte nämligen häckarna & trimmade trädgården nästan hela dagen igår. Det tar sin lilla tid, men det blev jättefint. Eftersom hela sommaren mer eller mindre regnat bort har vi skjutit fram trädgården i väntan på bättre väder. Men det verkar ju inte komma hit.
Några som verkar trivas mycket bra i detta väder är mina lavendelbuskar i trädgården. De växer som ogräs,och inte mig emot.
Min lavendel på framsidan har vuxit sig mer en dubbel så stor sen förra året och är så där härligt mörklila,
och doftar helt fantastiskt.
Har precis tänt upp alla ljusen och satt mig framför tv:n. Riktigt höstväder här i växjö, och det är nästan så att man vill tända en brasa i kaminen också. Idag har jag provat fram fyra nya efterrätter, och har provsmakat tre av dem. Det är ett tufft jobb att äta allt som bakas, men någon måste göra det 😉 Resultatet är nog att man kan inte misslyckas med nutella – så är det bara. De blev riktigt smaskiga.
En av efterrätterna jag vispat ihop idag.
Som vanligt dyker efterrätterna upp här på matbloggen allt eftersom.
Jag bakade urgoda blåbärsmuffins förra veckan, muffins är inget jag bakar ofta men detta receptet hade jag gått & klurat lite på. En vaniljfylld muffins med smak av blåbär & toppad med crunch, resultatet blev väldigt smarrigt.
Jag bakade inte så många, så önskar man går det bra att dubbla receptet
Jag använde mig av ett muffinsjärn, men det går lika bra med stadiga muffinsformar också.
Till cirka 8 stycken blåbärsmuffins behöver du: 50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vaniljfyllning: 1 dl mjölk + 6- 8 msk marsanpulver
( den marsansåsen du köper som inte behöver kokas )
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Börja med att nypa ihop crunchet, och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens. Cirka 6-8 msk pulver beroende på sort. Pröva dig fram, och börja med lite i taget.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna ungefär 3/4 med smeten. Fyll upp en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av den goda vaniljkrämen ner i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 18- 20 minuter
Eller tills muffinsen fått en fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.
Lovar att dessa kommer göra succé på fikabordet, och extra roligt att baka & bjuda på om man plockat sina egna blåbär.
Vi startar upp denna måndag med ett riktigt schysst erbjudande! För just nu har jag har ett samarbete med en grym webbutik. De har massa finfina kläder till både killar & tjejer i juniorålder. Nu kan jag erbjuda mina läsare upp till 50% rabatt på deras snygga kläder
Ett grymt utbud med över 70 varumärken med märken som Ralph Lauren , Gant , Hilfiger och massa andra. Kan det passa bättre nu när det är dags att fylla på höstgarderoberna hos barnen inför skolstarten. Riktigt bra priser på fina märkeskläder, jag har hittat massa fina fynd.
Denna jackan och piken är i Jacobs stil.
Melvin har liknande smak som storebror,
och han har skrivit upp denna pikén och jackan på sin önskelista innan skolstarten
Nu är det lagertömning och med grymma rabatter kan du göra riktigt bra kap.
Upp till 50 % rabatt och tills lagret tar slut.
Dagarna går så fort nu på semestern att man knappt har koll på veckorna. (Och snart drar skolan igång igen) Hoppas ni inte regnar bort helt, utan att ni kan njuta lite av ledigheten också. Nu bär det snart av mot Kalmar för att hämta barnen, som hängt med farmor, farfar & farbror Kevin. Och sedan ska vi till min mormor & morfar på lite inflyttningskaffe, efter deras flytt.
En mysig söndag helt enkelt. Här är mina tips till er för nästa vecka.
Varsågoda!
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen. Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter .
Under tiden kan du göra såsen. Blanda samman allt och ställ kallt fram till servering. När pajen fått fin färg är den klar. Serveras sedan med lite god sås och en krispig grönsallad
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1-3 msk färskpressad citronsaft
1 dl riven ost
Serveras med kokt ris
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med citronsaften. Och krydda med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
24 juli är det idag & det är sju år sedan jag och Jonathan ♥ gifte oss i hemlighet, idag har vi varit tillsammans i 13 år (jisses)
Vi hade bara Daries, Ulrika där med respektive samt alla barn, som vittnet och vi vigde oss borgligt ner vid vattnet, en väldigt varm och solig och helt fantastisk sommardag.
Jag hade svårt att hitta klänning eftersom jag var gravid– och som tur var lyckades jag att klämma mig in i den här , vilket hade varit omöjligt ett par veckor senare ?
Efter en enkel picknick och skratt med goa vänner så skjutsades vi till flyget och flög iväg på bröllopsresa. Medan vi satt på flyget så postade lillasyster inbjudningen till bröllopsfesten som vi hade några veckor senare när vi kommit tillbaka i vardagen.
Ja, så gifte vi oss ♥♥♥ Och idag har jag hört en fågel viska i mitt öra att någon har ordnat en överraskningsweekend, så jag ska packa väska. Och snart kommer barn- & hundvakten hit. Så vill ni följa med så finns jag på instagram : @jennysmatblogg
Nu är jag nyfiken…. är du också gift ?Kan du inte berätta hur ni vigde er – borgligt/ kyrkligt med en jättestor bröllopsbjudning eller bara i all enkelhet ?
En sallad behöver inte vara kall, faktum är att den blir tillochmed godare när den är lite sådär nygrillad.
Denna salladstallrik dukade vi blandannat fram igår när vi bjöd in på grillmiddag.
Detta har jag i min sallad som bas:
krussallad
ruccola
1 burk med soltorkade tomater
gurka
rödlök
Det vi grillade till var:
röd paprika
grön paprika
körsbärstomater
halloumiost
avokado
Servera sedan med grillspett lite vitlöksbröd och en god kall sås.
Pssst.. Såsen är gjord på 2 dl creme fraîche och 1/2 dl stark salsa sås.
Smaka av med salt & lite örtkrydda.
Grilla eller gör dem i ugnen, goda vilket som. Och dessa baconsandwich blev en tiopoängare speciellt bland barnen.
Man kan plocka i lite vad man har hemma, men ost är självklart ett måste.
Det här behöver du till 2 baconsandwich:
4 rostbröd
8 ostskivor
lite dijonsenap
8 baconremsor
Gör så här: Fyll bröden med ost och en klick senap, Vira in dem i bacon och grilla dem tills osten smälter.
Servera med en god sallad och kanske lite pommes.
Vädret är ju inte det bästa, så istället för sol & bad får det bli lite dagsutflykter. Igår blev det en sväng till äleklinta, där vi grillade korv.
Soliga dagar så är det fullt med folk här vid vattnet,
så ska man bara grilla lite lättare lunch är det perfekt att åka en mulen dag.
Tänk att all mat smakar bättre när man äter den utomhus.
Mätta och belåtna letade vi fina stenar längst stranden
& kastade macka. För den som vill så kan man även rida på kameler en bit bort. Men vi åkte vidare in till borgholm för att handla till middagen istället. Återkommer med lite goda grilltips senare.