Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1-3 msk färskpressad citronsaft
1 dl riven ost
Serveras med kokt ris
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med citronsaften. Och krydda med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
24 juli är det idag & det är sju år sedan jag och Jonathan ♥ gifte oss i hemlighet, idag har vi varit tillsammans i 13 år (jisses)
Vi hade bara Daries, Ulrika där med respektive samt alla barn, som vittnet och vi vigde oss borgligt ner vid vattnet, en väldigt varm och solig och helt fantastisk sommardag.
Jag hade svårt att hitta klänning eftersom jag var gravid– och som tur var lyckades jag att klämma mig in i den här , vilket hade varit omöjligt ett par veckor senare ?
Efter en enkel picknick och skratt med goa vänner så skjutsades vi till flyget och flög iväg på bröllopsresa. Medan vi satt på flyget så postade lillasyster inbjudningen till bröllopsfesten som vi hade några veckor senare när vi kommit tillbaka i vardagen.
Ja, så gifte vi oss ♥♥♥ Och idag har jag hört en fågel viska i mitt öra att någon har ordnat en överraskningsweekend, så jag ska packa väska. Och snart kommer barn- & hundvakten hit. Så vill ni följa med så finns jag på instagram : @jennysmatblogg
Nu är jag nyfiken…. är du också gift ?Kan du inte berätta hur ni vigde er – borgligt/ kyrkligt med en jättestor bröllopsbjudning eller bara i all enkelhet ?
En sallad behöver inte vara kall, faktum är att den blir tillochmed godare när den är lite sådär nygrillad.
Denna salladstallrik dukade vi blandannat fram igår när vi bjöd in på grillmiddag.
Detta har jag i min sallad som bas:
krussallad
ruccola
1 burk med soltorkade tomater
gurka
rödlök
Det vi grillade till var:
röd paprika
grön paprika
körsbärstomater
halloumiost
avokado
Servera sedan med grillspett lite vitlöksbröd och en god kall sås.
Pssst.. Såsen är gjord på 2 dl creme fraîche och 1/2 dl stark salsa sås.
Smaka av med salt & lite örtkrydda.
Grilla eller gör dem i ugnen, goda vilket som. Och dessa baconsandwich blev en tiopoängare speciellt bland barnen.
Man kan plocka i lite vad man har hemma, men ost är självklart ett måste.
Det här behöver du till 2 baconsandwich:
4 rostbröd
8 ostskivor
lite dijonsenap
8 baconremsor
Gör så här: Fyll bröden med ost och en klick senap, Vira in dem i bacon och grilla dem tills osten smälter.
Servera med en god sallad och kanske lite pommes.
Vädret är ju inte det bästa, så istället för sol & bad får det bli lite dagsutflykter. Igår blev det en sväng till äleklinta, där vi grillade korv.
Soliga dagar så är det fullt med folk här vid vattnet,
så ska man bara grilla lite lättare lunch är det perfekt att åka en mulen dag.
Tänk att all mat smakar bättre när man äter den utomhus.
Mätta och belåtna letade vi fina stenar längst stranden
& kastade macka. För den som vill så kan man även rida på kameler en bit bort. Men vi åkte vidare in till borgholm för att handla till middagen istället. Återkommer med lite goda grilltips senare.
Godkväll i stugorna,
Ibland blir maten så vacker på bild att man nästan blir lite gråtfärdig. Eller så är det mitt vackra porslin jag fyndade på loppis som gör mig lite extra varm i hjärtat. Hur vackert är inte blått gammalt porslin, och hur roligt är det inte att hitta på secondhand sådant som inte alla andra har hemma.
En underbar nachotallrik gör du så här:
1 plåt med goda nachochips
3 – 4 dl riven ost
majs
röd paprika
Topping:
klippt basilika
salsasås
Kallsås
1 dl creme fraiche
1/2 dl salsa sås
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader, bred ut tacochipsen över en plåt.
Riv över ost & toppa med majs & paprika. Gratinera i några minuter i ugnen tills osten har smält.
Innan ugnen efter ugnen….Lägg upp på ett vacker fat och klipp över basilika och klicka ut en salsasås
och den goda kalla såsen.
Perfekt mingelmat / plockmat eller bara hänga framför tv-mat.
Något som vi har till alla måltider är en god sallad, det kan lyfta vilken tråkig pyttipanna som helst . I denna har jag:
krussallad
gurka
röd paprika
gul paprika
fetaost rödlök
körsbärstomater
mogen avokado
soltorkad tomater
+ 2 msk olja från soltorkad tomat
För att hålla sommarkänslan kvar när solen varken skiner eller värmer så är grilla ett utmärkt tips. Inget doftar så mycket sommar som en grillmiddag.
Baconinlindade färsspett var inte fy skam. En ny favvo på grillen har vi här.
Till dessa grillspett (15-17 stycken spett ) :
1 kilo nötfärs
4 msk med barbequesås ( Heinz hade vi )
Salt & peppar
baconremsor
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt i kylskåp en timma. Trä sedan cirka 15 stycken grillspett med färsen. Och vira bacon runt om. Grilla & servera med en god sallad och kall beasås.
Detta behöver du till en chickensandwich:
Surdegslimpa / eller iallafall nybakat bröd
olivolja
kycklingfile
bearneiesås
krussallad
tomat
rödlök
pommes
Gör så här:
Pommesen värmer du i ugnen, och brödet steker du i olivolja i stekpannan. Surdegsbrödet var tyvärr slut på Ica, så då valde vi nybakat fransbröd istället. Gott det också.
Fyll brödet med sallad, tomat, lök och bea tillsammans med kycklingen.
Servera med pommesen och njut!
* * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Lakritssnittar
Frös in dem- och får se hur länge de finns kvar denna gången.
Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram Marabou Lakrits
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen.Dela på två ( eller tre ) och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Mums
Vill man ha tunnare/ hårdare snitt gör man tre längder. Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken.
En underbar efterrätt med sommarsöta jordgubbar som är busenkel att göra.
Det enda som behövs per portion är :
2 kakor ( mördegskex eller digestiv funkar lika bra)
10 jordgubbar
2 rutor hackad mjölkchoklad
1/2 dl lättvispad grädde
Gör så här :
Varva alla godsaker servera.
Vill du följa mat – och bakbloggen så går det bra både på Facebook här
och instagram @jennysmatblogg