Dagsutflykt till Tarti

 

Sitter här i skuggan en stund igen, 35 grader har vi i Grekland här just nu. Innan idag blev det blev en dagsutflykt till Tarti, en beach som ligger cirka 30 minuter från vårat hotell. Först körde vi lite fel, men det gjorde inget för då fick vi riktigt fina bilder uppifrån på stranden.

IMG_3908

Så här såg det ut åt andra hållet, vackra klippor & turkost vatten.

IMG_3912
På denna beachen är var det mer småsten / sand än de andra stränderna vi varit på.  Kristallklart turkost vatten och det känns lite som Thailand faktiskt! Vi fick även klappa en bläckfisk som vår solstolsgranne simmade ner och plockade upp från havet. Och jodå, han släppte tillbaka den i havet sen och barnen tyckte det var jättehäftigt.

IMG_3919
Sol och bad blev det mesta delen av dagen.
IMG_3922

Och lite mat hann vi också med, det är ju lite det som är hälften av resan.
Att prova olika maträtter och besöka nya restauranger. Grekisk mat är verkligen toppen, ska börja laga mer av det bär jag kommer hem!

IMG_3913
Sen smakar all mat bättre när man kan sitta ute och äta den, och kika ut över vattnet. Jag trodde jag beställde en vanlig kebabtallrik, och fick in kebabrullar med pommes. Goda var de med lite pressad citron över och koriander.

IMG_3918

Och något som smakar helt fantastiskt här är olivoljan! Till förrätt äter vi bröd doppat i olivolja med lite salt på. Så enkelt och smakar så mycket, vi ska köpa med oss lite goda olivoljor innan vi åker hem!

Nu ska vi svalka oss lite i poolen innan det blir dags för middag.

Trevlig kväll till er!

0
4 kommentarer

Gårdagens middag

God kväll, 

Här i Grekland är klockan lite efter fem och vi har precis kommit hem från vår utflykt till Tarti ( Bilder kommer senare)Det här med att ladda upp bilder som sagt, det tar sin lilla tid. Så jag får lägga ut lite fler kortare inlägg istället.

Och igår gick vi och åt på en jättegullig restaurang precis vid stranden.

IMG_3896
God mat med vacker utsikt här i Plomari. Vi blir förvånade varje gång vi går på restaurang eller besöker stranden. För det är så lite turister här. Förstår faktiskt inte varför – för det är galet vackert! Men det är tacksamt att slippa trängas på stranden och extra plus för att inga tar betalat för solstolarna.

IMG_3887

Och vad kostar maten här har nu undrat flera stycken. På de ställen vi har ätit kostar en sallad mellan 4-6 Euro, beroende på vilken sort.  En pizza kostar cirka 5-6 Euro, en pastarätt eller grillad kycklingsouvlaki cirka 6-7 Euro.

IMG_3891Nu ska jag fortsätta att ladda upp bilder från dagens utflykt.
Vi ses om en stund igen.

0
1 kommentar

Älggryta med kantareller

 

Det finns få saker som slår en riktigt god och älggryta som fått stå på långkok.

IMG_0997

Det här hade jag i min älggryta: 
1 kilo grytbitar av älg
smör
salt & peppar
2 gula lökar
2 morötter
1 msk tomatpure
8 dl vatten
4 msk konc. viltfond
2 1/2 dl rött vin
3 msk kinesisk soja
200 gram trattkantareller
1 tsk torkad timjan
salt, peppar

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör & fräs grytbitarna med salt & peppar tills de får vacker färg.
Slanta ner morötterna & klyfta ner löken & vänd om så att de blir glansiga. Pressa ner tomatpuren och mät i vatten, fond, vin & soja och låt allt sjuda upp. Låt stå och småputtra länge under lock ( gärna 4- 5 timmar tills köttet är mört och fint) Mot slutet är fräser du upp kantarellerna i en anna stekpanna och tillsätter smör när vätskan kokat bort. Och fräs tills du fått en fin färg på dem. Vänd ner i din gryta och smaka av med timjan salt och peppar

IMG_1000

Klart att servera med kokt potatis.

img_1019-1024x682 (1)

0
7 kommentarer

Kräftpasta toppad med avokado

 

En middag som du lagar på 15 minuter. Bästa vardagsmaten.kräft (1)

Det här behöver du till 2 personer
pasta för 2 pers
1 dl creme fraiche
1/2- 1 tsk sambal oelek
1 msk med hummerfond
400 gram kräftor i lag ( 170 gram kräftstjärtar)
salt & citronpeppar

Toppa med en mogen avokado

Gör så här:
Koka pastan och häll av vattnet, häll över i en stekpanna och värm upp tillsammans med crème fraîche, sambal oelek, hummerfond. Låt sjuda upp och dra bort från plattan, vänd ner kräftstjärtarna och smaka av med salt & peppar. Kräftstjärtarna ska inte koka, då blir de sega.

Häll upp på tallrikar och tärna över en mogen avokado.

Klart att servera.

kräft1 (1)

1
2 kommentarer

Bilder från gårdagens Grekland

Vårt internet är inte det bästa, precis som vanligt när man är ute och reser. Och alla bilder tar evigheter att ladda upp. Men nu sitter vi i skuggan lite efter en hel dag vid pool & bad i havet, och jag har lite tid att jobba med bloggen.

Tänkte visa lite från gårdagens besök på stranden Melinda. Man fick parkera lite innan och sen fick man promenera igenom en mysig typisk grekisk gränd.
IMG_3666

Det är stenigt på de flesta stränderna på ön, men otroligt klart & vackert vatten.

IMG_3796

 På Melindastranden var det större stenar än på den vid vårar hotell. Och barnen gick i timmar här och samlade fina stenar i alla möjliga tänkbara färger.

IMG_3692

Coolaste bryggan någonsin, som mest var ett ihop plock av pinnar & bräder.

IMG_3696

Flytbryggan med piratflaggan var vi självklart tvungna att simma ut till. Och en bild på två blåmålade bänkar, tycker att det känns lite typiskt grekiskt sådär.

IMG_3677

Vi åt lunch direkt på stranden, ett mysigt hak. Och jag åt nog världens godaste grekiska sallad. Medan Jonathan åt sin värsta måltid någonsin ( sa han till mig  iallafall) Det var souvlaki som inte var färdiggrillad med pommes som inte var friterade tillräckligt. Men klagade han på maten ? Nix, det är lite komiskt för jag tycker också det känns så pinsamt att säga till om det är något som är fel på maten. Så vi fick stanna på en annan restaurang sedan och se till att han fick mat. Hi hi

IMG_3761

Min sallad var gudomlig iallafall, med en krämig fetaost som bara smälte! Och massa goda fräscha örter som var klippt över.
Mumsigt!

IMG_3763

Stannade till på hemvägen för att ta lite fina bilder över vår lilla semesterby!
Plomari är verkligen jättevackert.

IMG_3800

Nu står resten av la familia och väntar på mig, så jag måste nog kila nu.
Vi hörs lite senare igen med mera uppdateringar från ett vackert & soligt grekland

Kram

0
2 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Clean

Förra veckan när vädret inte var det roligaste så passade jag på att nätshoppa, både kläder, smink & så nya parfymer. Så smidigt att få hem det i brevlådan när man ändå vet vad man ska ha.

Bra pris på dessa godingar, så jag lyxade till det med 3 olika dofter. Ni hittar ännu fler Clean-dofter HÄR
IMG_2974 (1)Min favvoparfym som jag alltid har minst två dofter av hemma.

1
4 kommentarer

Grekland här är jag

 

Hej och godmorgon alla ni,

Vi har det så bra i grekland! Så himla fint och alla är så vänliga & hjälpsamma.

IMG_3641
Utsikten är fantastisk, turkost vatten och blå himmel.
IMG_3646

Poolen är inte den största vi sett, men räcker för oss. Dock blev vi informerade senare om att det stod på Vings hemsida att det var ett barnfritt hotell?! Detta såg inte vi förän dagen innan ditresa, men det har inte varit några problem.

IMG_3649

Så hur är hotellet : Jo ett litet gulligt hotell, inget fem stjärningt , fast fräscht.
Jag skulle lätt komma tillbaka, råd till er som vill åka hit, boka en bil så att ni får komma ut och upptäcka ön.

IMG_3652

Och alla gulliga restautanger som finns här i Plomari
Dessa vill man inte missa, följ mig gärna på insta @jennysmatblogg

0
7 kommentarer

Nya färger

 

Packade ner ett par nagellack från HM, den första har varit min favorit i sommar. Det är en beige/rosa färg som heter Desert. Jag gillar verkligen Hm:s nagellack. De torkar jättefort vilket är toppen och sedan kostar de ju nästan noll & ingenting, vissa färger använder man ju bara en gång eller två. 

IMG_3332

Köpte en mer färgglad färg också,  tänkte att den blir extra fin om man blir lite solbränd. ”Bleached Orange” För nu hoppas vi på massa sol de kommande dagarna.

IMG_3335Ska uppdatera mer om vår tid här så fort jag hinner.

0
1 kommentar

Torsk- & kräftgratäng

Jag borde laga torsk oftare, för det är både gott & nyttigt. Men av någon anledning så hittar inte torsken ner i kundvagnen så ofta som jag skulle önska. Detta är en middag jag bara freestylade ihop, med det som fanns hemma i  kylen.

IMG_2978 IMG_2980
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1 dl riven ost

Toppa med kräftstjärtar

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Ta ut och toppa med kräftstjärtar.

Klart att servera

IMG_2987

3
15 kommentarer

Mot varmare breddgrader

Hej på er,

Väskorna är packade och trängs nu i bagaget, hundvakten & husvakten är på plats och vi sitter i bilen på väg mot varmare breddgrader.  Avresa från köpenhamn om några timmar, och en utlandssemester har sällan varit mer efterlängtad eftersom vår svenska sommar regnade bort. Nu håller vi tummarna fär att vår resa till grekland bjuder på en veckas sol & värme.

mjtplo2006_2_34

Vi åker till Plomari / Lesbos och har bokat ett hotell som heter Vicky,

MJTVICY1054_2_30

Hotellet är ett mindre lägenhetshotell, och inte alls som de stora allinclusive komplexen vi ibland åkt till, och det finns bara en liten pool 🙂

Men vi tänkte inte hänga så mycket på hotellet utan har planer på att hyra bil & se lite mer av ön.

MJTVICY1068_2_30

utsikten från hotellet ser vacker ut. Jag har aldrig varit i grekland tidigare så jag hoppas på att få se så mycket av landet ( läs ön ) som möjligt. Och såklart en hel del sol & bad också.

MJTVICY1070_2_30

Samtliga bilder lånade från Ving

Vill ni följa med på resan så finns jag på instagram @jennysmatblogg

Annars är bloggen uppdaterad och kommer flyta på precis som vanligt!?

0
4 kommentarer