Förra veckan när vädret inte var det roligaste så passade jag på att nätshoppa, både kläder, smink & så nya parfymer. Så smidigt att få hem det i brevlådan när man ändå vet vad man ska ha.
Bra pris på dessa godingar, så jag lyxade till det med 3 olika dofter. Ni hittar ännu fler Clean-dofter HÄR
Min favvoparfym som jag alltid har minst två dofter av hemma.
Vi har det så bra i grekland! Så himla fint och alla är så vänliga & hjälpsamma.
Utsikten är fantastisk, turkost vatten och blå himmel.
Poolen är inte den största vi sett, men räcker för oss. Dock blev vi informerade senare om att det stod på Vings hemsida att det var ett barnfritt hotell?! Detta såg inte vi förän dagen innan ditresa, men det har inte varit några problem.
Så hur är hotellet : Jo ett litet gulligt hotell, inget fem stjärningt , fast fräscht.
Jag skulle lätt komma tillbaka, råd till er som vill åka hit, boka en bil så att ni får komma ut och upptäcka ön.
Och alla gulliga restautanger som finns här i Plomari
Dessa vill man inte missa, följ mig gärna på insta @jennysmatblogg
Packade ner ett par nagellack från HM, den första har varit min favorit i sommar. Det är en beige/rosa färg som heter Desert. Jag gillar verkligen Hm:s nagellack. De torkar jättefort vilket är toppen och sedan kostar de ju nästan noll & ingenting, vissa färger använder man ju bara en gång eller två.
Köpte en mer färgglad färg också, tänkte att den blir extra fin om man blir lite solbränd. ”Bleached Orange” För nu hoppas vi på massa sol de kommande dagarna.
Ska uppdatera mer om vår tid här så fort jag hinner.
Jag borde laga torsk oftare, för det är både gott & nyttigt. Men av någon anledning så hittar inte torsken ner i kundvagnen så ofta som jag skulle önska. Detta är en middag jag bara freestylade ihop, med det som fanns hemma i kylen.
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1 dl riven ost
Toppa med kräftstjärtar
Serveras med kokt ris
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Ta ut och toppa med kräftstjärtar.
Väskorna är packade och trängs nu i bagaget, hundvakten & husvakten är på plats och vi sitter i bilen på väg mot varmare breddgrader. Avresa från köpenhamn om några timmar, och en utlandssemester har sällan varit mer efterlängtad eftersom vår svenska sommar regnade bort. Nu håller vi tummarna fär att vår resa till grekland bjuder på en veckas sol & värme.
Vi åker till Plomari / Lesbos och har bokat ett hotell som heter Vicky,
Hotellet är ett mindre lägenhetshotell, och inte alls som de stora allinclusive komplexen vi ibland åkt till, och det finns bara en liten pool 🙂
Men vi tänkte inte hänga så mycket på hotellet utan har planer på att hyra bil & se lite mer av ön.
utsikten från hotellet ser vacker ut. Jag har aldrig varit i grekland tidigare så jag hoppas på att få se så mycket av landet ( läs ön ) som möjligt. Och såklart en hel del sol & bad också.
Samtliga bilder lånade från Ving
Vill ni följa med på resan så finns jag på instagram @jennysmatblogg
Annars är bloggen uppdaterad och kommer flyta på precis som vanligt!?
Jag vill ha min chili con carne ganska stark – jag har i två matskedar med sambal oelek.
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
1 stor gul lök
4 tomater
1 burk krossad tomat
2 pressade vitlökar
2 msk med oxfond
2 dl kallt vatten
2 msk tomatpure
1/2 -2 msk sambal oelek ( beroende på hur stark mat du gillar)
1 förpackning med stora vita bönor
Gör så här :
Finhacka lök och tomat och fräs mjuka, stek färsen klar och pressa ner vitlöken.
Rör ner tomatpure, tomatkross, fond, vatten och sambal oelek. jag hade två msk för jag gillar när det blir starkt. Låt hela grytan puttra på svag värme, vänd i bönorna och pudra ev över lite chilipulver innan du serverar med ris och en god sallad
Detta är en underbart god kaka som ni måste provbaka snarast. Sådär perfekt krämig & chokladig så att man nästan vill gråta en skvätt.
Det här behöver du till 12- 14 stycken 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 200 gram smör
Fyllning : Nutella & jordnötssmör
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Tärna smöret och häll ner resten av ingredienserna, arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg.
Tryck ut en grop i mitten av dem med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk. Pressa ut groparna försiktigt så att mördegen inte går sönder.
Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk jordnötssmör i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Servera genast! Så GOTT ! Sedan vill jag verkligen tipsa om REAN på Bubbleroom just nu. För det är minst 50 % RABATT på de redan rabatterade överdelar. Så passa på att fynda höst- & vintergarderoben.
Jag vet att ni brukar uppskatta när jag då & då kastar in lite shoppingtips. Och jag och Thelma var och handlade kläder förra veckan & sprang på en blus på vero moda som vi tyckte var superfin.
Handlade både en varsin vit & en varsin svart, tyckte den föll bekvämt.
Och hade söta gulddetaljer, tokbra pris också 180 :-
Det här behöver du : 3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast
En underbar fluffig mousse med smak av nutella, toppa med lite friska bär så har du världens bästa efterrätt.
Kan med fördel förberedas kvällen före.
Inte bara vacker att titta på utan riktigt god också!
Gillar du som jag nutella så måste du pröva denna efterrätt! Det här behöver du till 4-6 personer:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl nutella
50 gram mörkchoklad
friska syrliga bär
Här på bilden blandas grädden med nutellan.
Och bilden nedan rör jag ihop den med chokladkrosset.
Gör så här:
Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med nutellablandningen från spisen. Hacka ner chokladen ( spara 1 msk till garnering) ställ in i kylen minst 1 timme innan servering.
Häll upp i fina glas / skålar och toppa med färska bär och chokladkross.