En kladdkaka som kan serveras till vilken kunglighet som helst.
Galet god och inte speciellt svår att göra heller. Har du inga lingon hemma, går det utmärkt att skippa.
Det här behöver du:
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 1/2 dl lingon ( jag hade frysta)
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten. Strö över lingon och fyll på med resten av smeten.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter.
Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet över natten.
Så här såg den ut innan jag toppade den med lättvispad grädde och
färska bär.
Skär upp och servera på fina fat.
Ät och njut!