GREKLAND ZAKYNTHOS


,

Hej där hemma.
Hoppas allt är bra med er, själv sitter jag här och njuter av dagens arbetsplats.
Vi kom fram till hotellet sent i tisdagskväll, efter en smidig flygning. Värre var det när Marika och jag skulle till Guadeloupe med kidsen här om veckan. Trots att vi var på plats på Kastrup redan 6 timmar innan flyget skulle gå, höll vi på att inte komma med. Vi kom på planet med 3 minus minuter, så vi var helt slut när vi kom på efter ha sprungit som galningar hela vägen från säkerhetskontrollen. Mindre kul.

Men nu är vi ( Jag och Martina ) som sagt här i Grekland och njuter av ett soligt Zakynthos.
Vi solar, badar och äter så fantastiskt god mat här. Frukosten!!! kan vara den bästa jag någonsin ätit.
Hotellet är underbart, ska visa fler bilder för er sedan. Men de flesta av er har säkert redan sett på Instagram 🙂

Nu kommer städerskan, dags att kila iväg till stora poolen.

20
2 kommentarer
REKLAM FÖR LANGLEY

SISTA DAGARNA I GUADELOUPE

Nu kramar vi ut det sista ur vårt underbara Guadeloupe, imorgon kväll flyger vi hem till Sverige igen. Säg den lyckan som varar 😉 Men jag ska bara hem å vända måndagkväll, för på tisdagmorgon går resan vidare mot Grekland. Men nog om det, nu stannar vi kvar här i Karibien och njuter av nuet.

Nu de sista dagarna hänger vi mestadels på hotellet, och njuter av de Karibiska ljumna vindarna. Marika skadade foten i förrgår, så vi fick ställa in vandringen till vattenfallet som vi hade planerat göra. Men en å annan småutflykt har vi ändå gjort.



Som igår lämnade vi hotellet och åkte in till närmaste byn, vi fick tipset att besöka detta lilla lokala lunchstället, och det var så himla trevligt.


Friterade små knyten som innehöll lite allt möjligt gott å blandat.
Grönsaker och skaldjur framför allt

Förra gången vi var här så hade vi fullsmockat schema, hann knappt hänga vid poolen alls.
Det har vi tagit igen denna gången.

Vi beställde in fisk och kött, och delade på maten rakt av.
Underbart gott.

Väl hemma så hade tonåringarna blivit ordentligt bortskämda av personalen och fått hamburgare till lunch. Vi spelade kort och samlade ännu mer mammapoäng innan vi gick ner till havet och badade enda tills solen gick ner.

Helt fantastiskt att få resa så här med bara ett barn också, vi får så mycket tid tillsammans och hinner prata massor. Denna resen kommer jag leva på resten av mitt liv.
Fantastiskt.

24
1 kommentar
REKLAM FÖR LANGLEY

GUADELOUPE

Hej där hemma,
Hoppas allt är bra med er,

ni som följer mig på Instagram vet ju att jag nästan har det lite för bra! Guadeloupe levererar som vanligt, och vi är ju här med Langley precis som förra gången. Klicka in här för att läsa mer.

Det är våran femte dag här idag, och vi har börjat landa nu.
I förrgår blev det utflykt upp till bergen för att besöka ziplinen, igen. Vi var där för fyra år sedan och då var Nomi för liten för att kunna göra hela banan. Nu kunde vi fullfölja hela och det var med en skräckblandad förtjusning för denna mamman kan jag säga.

Ingen tråkig morgonutsikt hörrni. Här sitter vi och avnjuter morgonkaffet varje dag.

Våra bungalows vi bor i, denna morgonvyn gör inte ont direkt.

Det badas i havet i, poolen och imorgon ska vi vandra upp i bergen och bada i vattenfall.

Vi äter mest hela tiden, är det inte frukost lunch och middag så är det lite snacks emellan det.

Men nu ska vi packa ihop och göra oss klara för utflykt.
Idag står det båttur på schemat och snorkling. Häng med oss på Instagram för att få ännu fler uppdateringar.

Kram

25
Kommentera

FREDAGSGODIS

.

Gokväller,
Vi är på resande fot hela dagen idag, kommer vara trötta som kryss när vi kommer fram. Men sova kan man göra när man blir gammal. Fredag idag och har handlat med mig massor med lösgodis. Det har faktiskt Guadeloupe inget som är lika bra.


Där här en typisk ”Jenny skål” Massa Bubs, choklad och lite lakrits. <3
Lovar att uppdatera från Karibien så fort vi har sovit och landat lite i våra bungalows. Ska bli så mysigt att få lite extra lyxig Mamma & Nomi tid.

Hoppas ni får en härlig kväll,

13
1 kommentar

I KVÄLL STARTAR RESAN

Hej hej ,
Jag ska alldeles snart hoppa in i duschen och göra mig klar för att åka in till stan, har bokat tid för lite pangiga semester naglar. Har jobbat av mailen och fått godkänt från de samarbeten som landar under resan. Så det känns som om det är check på det mesta nu.


Ska hämta Nomi från skolan och göra antigen test, sedan åker vi hem och packar det sista. Vi försöker köra run nio – tio tiden ikväll. Vårt flyg går från Kastrup 06 imorgonbitti, tonåringarna är så peppade på att vi ska köra ”mitt-i-natten” Liksom dygna 😉

Men nu, hopp in i duschen och kicka igång denna dagen på riktigt.

12
2 kommentarer

10 000 STEG OM DAGEN

.
Godkväller,
Det är ju egentligen inte så svårt att förhandla in 10000 steg om dagen i sitt liv, det enda som krävs är ju att snöra på sig skorna och ge sig iväg. ( Säger soffpotatisen 😉 )Vi har dessutom så vacker natur här hos oss så det är balsam för själen att få uppleva det här varje dag. Kvällspromenaderna är helt klart bäst!


Solnedgång och bryggor, havet som kluckar och sjöfåglarna som låter.
Uuuuunderbart.


Tänker att detta är min lilla upptrappning inför min gymträning som snart ska kicka igång.
Jag har bokat in en PT som ska hjälpa mig att träna upp rygg och axlar, för jag är så trött på att ha ont och värk där. Men först tänkte jag ”klara av ” mina resor, så att jag kan komma igång ordentligt med träningen. För jag tillhör ju dem som tycker att det är tråkigt, och skulle aldrig frivilligt träna under semestern. Men vem vet nu kanske mitt nya liv kickar igång, och blir värsta träningsfreaket.


7
Kommentera

LAX MED POTATIS OCH KRÄFTTZATZIKI

Städ, tvätt- och packtisdag. Nu har jag äntligen packat upp resväskan från Dubai.
Tvättar och packar om inför avgång på torsdag. Har bäddat rent i alla sängarna och torkat ur kylskåpet. Alltid skönt att komma hem till nystädat. Ja om inte husvakten här stökar ner allt för mycket.
I eftermiddag åker vi till Öland för att fira lillasyster ( igen ) mkt firande. Men vem är jag att tacka nej till smörgåstårta 😉

IMG_1806

Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör

Servera med färskpotatis

Recept kräfttzatziki: 

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka 1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här: 

Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin. Klart. 0

7
Kommentera
REKLAM FÖR COSORI

COSORI AIRFRYER

Hej där,
Hoppas veckan startat fint! Det har min, har fått massor av grejer gjorda idag. Effektiv dag, och nu ska jag unna mig att bädda ner mig i soffan för att titta på ”Gifta vid första ögonkastet” med en påse ostbågar. Och på tal om gottigheter så vill jag ju komma med dagens bästa tips också!

För det finns airfryer och det finns AIRFRYER. Jag har provat ett par stycken tidigare men inte tyckt att de riktigt hållit måttet. Därför var det extra roligt att jag fått prova denna goding som dessutom är Bäst-i-test på marknaden. KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM MIN AIRFRYER


Och jag kan intyga att COSORI är grym, har lätt den snyggaste designen och är enkel att förstå sig på och smidig att rengöra. Vi har tillagat frasiga pommes i den, lagat kyckling och fräst på grönsaker. Och allt blir så gott!
Och nu ville vi även testa på att göra friterade Baby Bel ostar.

Men snälla något så enkel & gott!

En tallrik med vetemjöl,
En tallrik med uppvispat ägg
En tallrik med ströbröd,
Foppa ostarna i den ordningen.

Och sedan rakt ner i Airfryern på 180 grader,
i 3-5 minuter eller tills de blir härligt frasiga.

Det finns tillbehör till så att man både kan baka tårtbottnar, göra muffins & baka pizza i denna godingen. Det provade vi faktiskt igår, och den blev så frasig. Underbart att denna har så många användningsområden.

Ja men kolla in dessa alltså! Färdiga att avnjutas.
Vi blev så betuttade i dessa små godingar att vi gör dem var varannan dag till snacks.

Här kan du gå in och läsa mer om Cosori Airfryer.

Detta är en köksmaskin som man faktiskt använder, som inte står och samlar damm.


19
Kommentera

GRATTIS LILLASYSTER

.

Idag är ingen vanlig dag idag är det lillasysters födelsedag! Hurra hurra huuuuuuurra.
Skulle kunna skriva en hel bok om denna människans fantastiska sidor, och allt roligt vi har fått uppleva under dessa 40 år tillsammans. ❤️


Tack Daries för att du är med mig i medvind och motigaste motvind. För att du får mig att skratta tills jag kiknar och för att du orkar ta emot mig när jag faller. Hade inte kunnat tänka mig ett liv utan dig, min partner in crime. Jag älskar dig.

Puss

8
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Söndag och det har varit allt annat än en vilodag, jag har fixat i trädgården och farit fram och tillbaka till stan för att uträtta ärenden. Men nu är jag hemma och har landat och då vill jag ju uppdatera med en purfärsk veckomatsedel.

Måndag Halloumi och potatisbullar ( vegetariskt )
Tisdag : Smörstekt röding
Onsdag : Köttbullar fyllda med mozzarella ost
Torsdag : Kasslergömma med currysås
Fredag Grillade revben



Det här behöver du:
4 msk tomatpuré
3 msk rapsolja
1 msk vatten
5 msk flytande honung
1 tsk chilipulver
2 cm finriven ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 krm salt
3 msk kinesisk soja

Gör så här
Rör ihop allt och pensla över köttet.
Låt gärna dra sig i kylen någon timme innan det grillas.


* * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Blåbärspaj

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)https://3202b1d4791255391fb6a16bdf0c2a9c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås. 0


6
Kommentera