Lakrits- & hallonskallarna är en återkommande favorit i min godispåse. Och jag blev lite nyfiken på att prova denna kombination på en efterrätt. Det fungerar ju med ahlgrensbilar, så varför inte med dessa. Jag gjorde mina i stora glas bara för att det var snyggare att fotografera. Jag tycker ni ska ta mindre glas för den är ljuvligt mäktig.
Resultatet en riktigt härlig godispannacotta.
Du behöver till 6-7 portioner:
5 dl vispgrädde
15 stora döskallar
ev. karamellfärg
Gör så här :
Börja med lakritslagret, klipp eller skär skallarna så hallon är för sig och lakrits är för sig.
Värm upp 2 1/2 dl grädde och vänd ner lakritsbitarna och rör om. Låt sjuda upp under omrörning, det tar en stund tills de smält. ( 10- 15 minuter ) Har du fortfarande lite av godiset kvar som inte smält ta bort från plattan och mixa slätt. Häll upp i små glas och ställ in i kylen. Efter tre timmar gör du samma sak med andra lagret, jag droppade i ett par droppar röd karamellfärg i hallonpannacottan.
Ställ in i tre- fyra timmar, eller ännu hellre förbered dessa dagen innan.
Toppa med några skallar & servera.