Godkväll,
Chokladbollar är gott,oboybollar är godare men de här delicatobollarna var det godaste jag ätit ( i chokladbollsväg ) Receptet fick jag av ännu en gullig bloggläsare. Så tacksamt när ni skickar in tips & recept, tack!
Så där perfekt mjuka och chokladiga utan att smaka så där starkt av kakao.
Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta:
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2 1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme
Så här ser smeten ut.
Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.
Förvaras svalt delicatobollarna svalt.
Smeten räcker till en stor chokladbollstårta, eller några chokladbollsbakelser / 40 små delicatorbollar.