Godmorgon,
Mina tips på kommande matvecka har ni här
Måndag Vegetariska falafel
Tisdag Fiskgryta med citron
Onsdag Pastasås med kassler & champinjoner
Torsdag Pasta- och köttfärsgratäng
Fredag Godaste fläskfilegrytan
Det här behöver du till 6 personer :
800 gram fläskfile
4 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
1/2 dl grädde
1 msk med tomatpure
1 tsk flytande honung
1 msk med konc. oxfond
1 msk med krämig balsamicosås
1/2 msk kinesisk soya
en nya salt och ett par dag med peppar över såsen.
Serveras med en krispig sallad
Gör så här :
Putsa fileerna , och skär i lagom stora bitar.
Smörstek dem klara i en panna och vänd ner creme fraiche, tomatpure, philadelphiaost, grädde, fond, honung, soya , balsamico. Låt allt puttra ihop på svag värme och smaka av med lite salt och peppar. Servera sedan med valfritt tillbejör och en krispig sallad.
Gott till kaffet:
Det här behöver du till cirka 20 st:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör
chokladfyllningen:
80 gram smör
1 msk kakao ( minska på kakao:n om ni vill ha krämen lite ljusare )
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl.
Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull,
låt sjuda / koka i 5- 10 minuter tills kolakrämen tjocknat.
Rulla sedan små kulor av den kylskåpskalla degen och lägg i forman ,
gör en urgröpning och fyll upp med chokladkräm.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 12- 15 minuter , eller tills de fått en vacker färg.