Godmorgon
Då kan jag presentera veckomatsel nummer 112 i ordningen för dig,
hoppas att ni hittar något ni gillar.
Måndag Morotssoppa (Vegetariskt)
Tisdag Farmors sillåda
Onsdag Hemmagjord kebab
Torsdag TexMex-stroganoff
Fredag Kycklinggryta med lime & kokosmjölk
Detta behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfileer
2 tsk paprikapulver
rapsolja att steka i
1 stor morot
1 stam med färsk broccoli
1 gul lök
1/2 msk med röd curry pasta
1 tsk tomatpure
1 liten burk med vattenkastanjer
1 dl bambuskott
1 dl med sockerärtor
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
2 burkar med koksmjölk
1 lime
salt & peppar
ev. dofta över cayennepeppar
Gör din thaisoppa så här:
Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Och skär & klyfta grönsakerna, just morötterna & broccolin skar jag i mindre bitar då dessa tar lite längre tid. Fräs sedan kycklingen i rikligt med olja tills den får färg. Krydda den med paprikapulver, röd curry och tomatpure under tiden. Vänd sedan ner morötter , lök och broccoli och fräs runt några minuter. Sedan lägger du i resten av grönsakerna och vänder runt, häll över kokas mjölken och låt allt sjuda upp tillsammans. Låt det inte koka för länge, för då försvinner det krispiga i grönsakerna. Ta bort pannan från värmen och pressa ner juicen från en lime. Smaka av med salt & peppar och ev. lite cayennepeppar.
* * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Sega mintrutor
Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.
Till den sega mintkakan behöver du :
200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper )
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader. Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet, och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga. Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma. Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.