Tacorulle

Litet tacotips för er som vill laga något annorlunda idag då det är tacofredag. Då tycker jag att du ska göra den här tacorullen. Gick hem hos hela familjen, och så smidigt att göra.

IMG_6766
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Tacofyllningen
600 gram stekt & kryddad tacofärs
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk ketchup

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till. 

IMG_6714
Under tiden värmer du upp färsen och vänder ner ketchup,
färskost eller crème fracihe tills du får en krämig och fin tacofärs.

IMG_6720

Bred över tacofärsen över pannkakan, och riven ost. Spara 1 dl ost till garnering.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida.

Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.

IMG_6725

Smaklig måltid 

6
12 kommentarer

My precious <3

Godmorgon

Med viktiga möten & stora framtidsdrömmar så kändes de extra viktigt att få ha åtminstone en riktigt snygg väska till hands. Jag har liksom aldrig tyckt att jag är en väskperson, men med åren har jag börjat tänka om. Och denna skönhet från Raglady en Tory Burch blev jag förälskad i vid första ögonkastet.

Och även den läckra plånboken, med precis lagom mycket detaljer.
IMG_5424

Här ryms både kort, pengar & mobiltelefon. Som en liten miniväska som man kan fästa runt handleden när du inte behöver ta med den stora väskan.

IMG_5431

Älskar ”guld”-detaljerna, och storleken på dem två.

IMG_5731
I tisdags flög jag upp till stockholm, och då rymdes både dator lite avtal och de viktigaste papperna här.
jenny (1)

På väg mot flygplatsen i nya snygga väska från Raglady. Nu kan jag erbjuda alla mina läsare en rabattkod på 15% på Ragladys sortiment. Klicka er in HÄR och ange koden JENNY15

Marc by Marc Jacobs, Michael – Michael Kors, Tory Burch och Kate Spade, ingår inte kampanjen.

IMG_5465 (1)

 

Vad det är för möte och för nytt projekt som håller på att ta form, får jag berätta om vid ett senare tillfälle. Men det är riktigt spännande och roligt!

IMG_5634 (1)

Och håll utkik på min instagram @jennysmatblogg,
det kommer inom kort en fantastiskt tävling där om en snygg designväska från Raglady

* * * * I samarbete med Raglady * * * *

0
4 kommentarer

Kebabkryddad kyckling med pommes & kebabsås

 

Godkväll i stugan,

Vi lagade en kycklingkebabtallrik idag till middag, det är så gott & enkel. Jag brukar blanda själva kryddan i en stor burk, så att det alltid finns till hands i skafferiet när man behöver den. Detta är en maträtt som jag tycker passar lika bra att bjuda på till helgen som till vardags. Lovar att det blir barnens favorit hur-som-helst.

IMG_6811

Och hemmagjordsås, som smakar precis som på pizzerians. 

Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt

Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.

* * * * * * * * * * * * * * *

Det här behöver du till 5- 6 personer:
1 kilo kycklingfile
Rapsolja
hemmagjord kebabkrydda
salt

Tillbehör : Pommes och en god sallad

Gör så här: 
Strimla den tinade kycklingen i lagom stora strimlor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och vänd ner kycklingen.
Krydda den med kryddmixen under tiden, och när kycklings nästan är färdig salta & smaka av med mer krydda.

Serveras sedan genast !

IMG_6814

1
7 kommentarer

Oxfile Wellington

Inför helgen vill jag tipsa om den här goda festmåltiden.

En smördegsinbakad oxfile wellington med krämig potatisgratäng & smörstekta kantareller.

IMG_6084

Det här behöver du till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar
smördeg
1 uppvispat ägg

Potatisgratäng recept här
Rödvinsåsen recept här
Beasåsen var en köpevariant,
vill du göra egen finns recept här

Gör så här:
Ta fram oxfilen i god tid innan du börjar med maten, jag valde en smalare bit för att den skulle gå snabbt att tillaga. Ställ ugnen på 200 grader, potatisgratängen ställde jag in cirka 20 minuter innan jag började med oxfilen. Lägg över grillfolie över gratängen om den får för mycket färg. Smörstek oxfilen med salt & peppar så att de får vacker färg. Baka in filen i smördegen, skär bort överflödig deg och pensla oxfilepaketet med uppvispat ägg. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av filen, och ställ in i ugnen. När köttet nått 50 grader tar du ut den om du vill ha ”blodig” vill du ha medium vänta till 60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp. Svampen fräser jag i torr panna tills all vätska är borta, sen vänder jag ner en klick smör och fräser den glansig.

När jag serverar häller jag gärna såsen över köttet för att jag tycker det är snyggare,

a100 (1)

Smaklig måltid!

0
5 kommentarer

Baka med Daim

Hej hej,

Tänkte samla några av mina bästa recept med som jag har bakat med daim. Men tänkte bara tipsa er som missat hur man söker på bloggen att man gör det högst till höger på skärmen. Antingen via förstoringsglaset om man vill skriva sökord till recepten. Eller om man vill bläddra bland alla mat- & bakkategorier, då klickar man på de 3 strecken högst upp till höger på skärmen.

Daimcheesecake
daim5

Daimkladdkaka

daim

Daimglass

daim1 (1)Daimpannacotta

daim2 (1)
Sega Daimsnittar

daim4

Daimbiskvier

daim6

Daimpaj med citrongrädde

daim7

0
12 kommentarer

Indisk kycklinggryta

Hej där,

Jag var något trött när jag kom hem från huvudstaden igår, så mycket möten, intryck och så mycket nya trevliga människor. Och det var en givande dag, med stora planer för framtiden.  Som vanligt kan jag inte berätta mer just nu, men ni kommer snart få  veta vad det handlar om. Jag har tusen saker att göra idag också, men ville först starta dagen med ett middagstips till er. Detta är ingen traditionell indisk gryta i sig, men jag tycker smakerna drar lite ditåt. Receptet hittade jag på recept.se men gjorde om det lite. Att följa recept till punkt och pricka är inte min grej, jag byter ut och lägger till ingredienser efter vad som jag har hemma.

IMG_6614
Det här behöver du till 4 personer:
700 gram kycklingfile
smör
10 körsbärstomater i blandade färger
1 msk curry
dofta över lite cayennepeppar
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk konc apelsinjuice
salt & peppar

Klipp över lite valfria örter innan servering

Servera grytan med ris

Gör så här:
Dela kycklingen i lagom stora bitar, och smörstek dem i en kastrull. Vänd ner tomaterna också. Varma/ stekta tomater blir mycket mer smakrika en vanligt. Sen ska kycklingen vara nästan helt genomstekta & fått fin färg. Pudra över curryn och vänd om ( det doftar helt fantastiskt) och dofta ev över lite cayennepeppar.  Vänd sedan ner grädde, crème fracihe och låt sjuda upp. Mät i juicen och rör om och till sist smaka av med salt & peppar.

Smaklig måltid.

 IMG_6627

0
6 kommentarer

Godaste köttfärsåsen

Godmorgon,

Här kommer ett tidsinställt inlägg, himla smidigt när man ska iväg. Om allt går som det ska så sitter jag på flygplatsen nu på väg mot huvudstaden. Jag har lyckats klämma in tre olika möten idag, och så en lunch med rara Nina. Nu håller vi tummarna för att mitt flyg inte blir försenat, som det alltid lyckas bli när jag ska till stockholm. Och vill ni hålla er uppdaterade vad jag har för mig idag så finns jag på instagram: @jennysmatblogg

Till er andra vill jag tipsa om en god köttfärsås, vilket tillhör min top 10, bland godaste rätter.  Det blir allra bäst om den får stå och koka länge, sen går man och smakar av med kryddor och örter allt eftersom. Vi kokar alltid mycket när vi väl gör köttfärsås, smidigt att frysa in sedan i matlådor.

IMG_6580

I min köttfärsås hade jag :
smör
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 kilo köttfärs
4 msk tomatpure
1 burk med krossade tomater
5 dl vatten
1 burk med tacosalsa
2 msk med chilisås
timjan
oregano
salt & peppar
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Hetta upp en gryta med smör och fräs löken glansig, pressa ner vitlöken och lägg ner färsen. Bryn den färdig och pressa ner tomatpuren och rör om. Vänd ner tomatkross, vatten, tacosalsa, chilisås. Låt allt sjuda upp på svag värme och smaka av med salt, örter & kryddor. Sist innan servering rundade jag av köttfärsåsen med grädde, låt sjuda upp och servera med god pasta.

IMG_6601

1
3 kommentarer

Kladdkaka med blåbär & lingon

Godkväll, 

Jag bara måste tips om denna goda bärkladdkaka. Jag bakade en liknade för ett litet tag sedan, men nu provade jag med både lingon och blåbär. Fint det där med att bären ger syrlighet mot sötman plus chokladen/ kolakrämen. Omnomnom

IMG_4944

Det här behöver du: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
2 1/2 dl blåbär/lingon ( jag hade frysta)

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten. Strö över lingon / blåbär och fyll på med resten av smeten.

IMG_4948 (1)

Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter.
Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet över natten.

Dekorera kanske med vispad grädde och färska bär

IMG_4952

0
7 kommentarer

Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater

 

Måndagförmiddag och solen skiner så där gott över Växjö idag.
Jag gillar måndagar, och denna veckan är fullproppad med roliga möten och nya utmaningar. Och även en hel drös med recept som ska provas, såklart. Denna kycklingrätt provade jag förra veckan.

IMG_6048

Servera denna goda gratäng med ris & en krispig sallad.

IMG_5984 (1)
Det här behöver du till 4 personer:
600-700 gram kycklingfile
smör
salt och peppar

2 dl creme fracihe
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
10 soltorkade tomater
1/2 msk dill ( jag hade fryst)
+ salt & peppar
1 msk pressad citronsaft ( mer eller mindre efter smak & tycke)

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingfileen i lagom stora bitar och smörstek den med salt och peppar tills den får en fin färg.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fond, klipp ner soltorkade tomater, dill och smaka av med salt och peppar & citronsaft.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

IMG_6028
IMG_6045

1
15 kommentarer

Plommonkräm

Jag ställde mig och kokade plommonkräm i går på en himla massa plommon,
jag dubblade detta receptet här nedan.
IMG_6556
De plommon där skalet lossnade lätt så tog jag bort dessa skal,
det ger en liten beskhet till krämen ( ett litet tips). Och ett tips till, vill man ha krämen helt slät, så mixa den innan du vänder ner potatismjölsredningen.

Det här behöver du:
500- 600 gram urkärnade plommon
6 dl kallt vatten
1- 2 dl strösocker
3-4 msk potatismjöl + vatten

Gör så här: 
Lägg de urkärnade plommonen i en kastrull med vatten, låt sjuda upp och mosa med en potatiskross under tiden. De ska koka en kvart tjugominuter, vänd ner socker och låt sjuda upp. Smaka av hur mycket just din plommon behöver, det beror på hur söta de är.  Rör ut vatten & potatismjöl och vänd ner under tiden du vispar, låt sjuda upp och ta bort från plattan.
Låt svalna, den kan serveras ljummen eller kall.

Vi gillar den bäst kall med mjölk.

9
7 kommentarer