Kladdkaka med puffar och tryffeltopping

 Godkväll i stugorna,

Så roligt att läsa ikapp vad ni arbetar med, det är alltid kul att veta lite vilka ni är bakom skärmen som läser här. Idag har jag suttit framför datorn nästan hela dagen, jobbat lite med det och med det där. Men det känns inte som jag fått särskilt mycket vettigt gjort iallafall. Så tills imorgon har jag satt upp listor för hela dagen, känns alltid bra att kunna stryka över och få en översikt över allt som är kvar. Något jag däremot hann med var att prova denna kladdkakan, och den fick mycket väl godkänt. Både av mig och bägge sönerna som kom hem lagom till fikat.

En kladdkaka med krispig tryffeltopping med puffar av ”sea salt”.  Detta är en variant av tidigare ”Världens godaste kladdkakan” Du hittar den HÄR
IMG_8288

Det går bra att använda Polly ”sea salt” puffar, eller de storaKina snacks:en.
IMG_8293

Kunde inte bestämma mig för vilken av dessa bilder som var finast, så jag valde bägge.
Kladdig kladdkakan från olika vinklar.

IMG_8295 Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1/ 2 burk med karamelliserad mjölk ( choklad-smak)

Garnering : 200 gram mjölkchoklad 1/2 dl vispgrädde
150 gram puffar ( Polly Puffar eller Kina snack )

Gör din chokladiga kladdkaka så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen, och klicka ner den karamelliserade chokladkrämen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i  minst 4 timmar eller gärna över natten.

Toppingen gör du innan servering: Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills du fått en len tryffel.
Ta bort från plattan och låt svalna något innan du snabbt vänder ner puffarna och breder pufflagret över kladdkakan. Låt svalna en kvart i kylskåp.

Servera med lättvispad grädde & färska bär.

IMG_8312 (1)IMG_8306

0
12 kommentarer

Miracle Serum

Hej där,

 Maybeauty hörde av sig för lite sedan om ett samarbete med deras nya produkter. Och eftersom jag tidigare varit väldigt nöjd med deras produkter så tackade jag självklart ja även denna gången. Nu har de tagit fram ett ”Miracle serum” för håret för att göra det extra mjukt, lent & skinande. I serumet finns Arganolja, Mandelolja, Olivolja och Linfröolja. Stort plus för att det doftade så gott & fräscht! Håret kändes precis som efter ett besök hos frisören, och doftade!

IMG_7681 (1)

Appliceras i handdukstorkat hår, och det räcker med ett pump eller två från flaskan.
Det är drygt och ska  bara appliceras i topparna.

IMG_7708 (1)

Jag gillade håroljan jättemycket, och det var verkligen toppen hur det återfuktade håret och även mina extensions. Ni som också har hårextensions vet hur viktigt där är att återfukta det.

IMG_7788

Frissigheten försvann och det lämnade att skinande resultat utan att kännas oljigt, och som jag tidigare nämnde doften var så fräsch. Nu kan jag erbjuda mina läsare ett grymt bra erbjudande.   Nu får alla mina läsare hela 30 % rabatt med rabattkoden ”Jennyhair ” eller klicka här  så kommer du få rabatten automatiskt.

IMG_8065

* * * * * * * I samarbete med Maybeauty * * * * * * * * * 

0
6 kommentarer

Dagens arbetsplats

Godmorgon bloggisar,

En sådan här stor bukett med vackra rosor var ju inte alls tokig vid dagens arbetsplats. Jag gillar måndagar, för att det är en ny vecka och ny energi.  Och extra mycket varannan måndag för idag kommer stora barnen hem ( man vänjer sig faktiskt aldrig med varannan vecka ). Och idag tänkte jag starta dagen med att jobba ikapp mailen. Vad jobbar du med ? Berätta gärna.

IMG_7615

I eftermiddag har jag ett nytt middagsrecept jag tänkte pröva här hemma.
Får återkomma med det senare ( om det blir lyckat )

IMG_7617

Hoppas du fått bästa starten på veckan vart du nu i landet befinner dig. Eller världen kanske jag borde skriva. Jag ser att det är många både i Danmark, Norge, Finland, Usa &  Spanien som läser här inne.

Fin vecka till er alla!

0
50 kommentarer

Veckomatsedel


Måndag :
Krämig ostpaj ( vegetariskt )
Tisdag: Stroganoff med lax
Onsdag: Köttfärspaj med krämigt osttäcke
Torsdag: Kyckling i ugn med citronsås & soltorkade tomater
Fredag: Fläskfilewok
fläsk

Det här behöver du  till 4 personer:
Nudlar / Linguine
Olivolja
1 stor putsad fläskfile
3 paprikor gärna i olika färger
1 gullök
1 näve med sockerärtor
cashewnötter
2 dl vatten

Kryddsås : 
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk worcestershiresås
7 tsk kinesisksoya
1- 2 tsk med sambal oelek

Gör så här:
Koka nudlar / linguine enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla köttet tunt och klyfta lök & grönskaker i lagom stora munsbitar. Hetta upp en panna med högre kanter och fräs på det strimlade köttet, tills de får färg.
Vänd ner grönsakerna & cashewnötter och fräs i några minuter, och häll sedan över vattnet. Låt sjuda upp & Blanda ihop alla ingredienser till kryddsåsen, och häll över så mkt du tycker behövs i woken. Smaka av då & då.
Sist vänder du bara ner de avrunna nudlarna och vänder runt – sen är det klart att servera.

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Polly-cookies
polly

Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap

Fyllning :  1/2 påse Polly / marschmallows eller Dumle

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.
Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen.
Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

 

0
Kommentera

Höst på öland

God eftermiddag,

Här blev det en sväng ner till badhuset med Mona & Daries ( två av mina systrar ) och så barnen. Fikakorgen hade vi med och barnen lekte och åkte rutchkanor till de var helt trötta. Sen följde Mona & Elias med oss hem till stugan för att stanna kvar till imorgon. Hon är just nu ute och hämtar ved i vedboden, så jag passar på att skriva en rad till dig. Och vi har handlat hem för att laga kyckling och rosta potatis till kvällen, det ska bli gott.

IMG_8250

En bild från igår, det är så grymt vacker nu med alla färgglada löv. Hösten är så fin tycker jag ! Köpte även på mig ett nytt doftljus igår, tyckte det var höstfint med svart & guld. Och passade bra på brickan med ljus här i stugan. Och fina betongvasen till vänster på bilden som Jonathan fyndade ( netto )

IMG_8257

Hepp nu önskar jag er en riktigt trevlig kväll 🙂

0
2 kommentarer

Lövbiffsgryta

Hemligheten bakom en god lövbiffsgryta är tid!
Låt den sjuda i flera timmar, gärna 3-4 för att köttet ska bli mört.

IMG_8224

 

Det här behöver du till 4- 5 portioner :
800 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
8 dl vatten
2 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
1/2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizenaredning
( grädde )

Ev. några droppar soja kulör för mörkare färg

Serveras med ris & sallad

IMG_8193

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.   Rör ner  tomatpure, dijonsenap , fond & soja chilisås, sambal oelek och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda med lock på svag värme i 3- 4 timmar. Kokar vattnet bort så tillsätt lite vatten allt eftersom, smaka sist av med lite svartvinbärsgele. Vill du ha grytan lenare i smaken rör ner lite grädde ( jag ville ha en mustig gryta denna gången och hoppade över)  och låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

 

21
16 kommentarer

Oxfilepasta

Hej där,

Fredag och jag kikar in med ett litet fredagstips till er. Ska ni laga oxfile ikväll, men inte vet vad ? Prova då denna pastan, så god & krämig.

IMG_7408 (1)
Det här behöver du till 4 personer:
Pasta för 4 personer
600 gram putsad oxfile
smör
2 1/2 dl creme fraiche vitlök & örter
1 msk oxfond + 1 msk kallt vatten
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar

Klipp över lite färska örter & servera

Gör så här
Ta upp oxfilen i god tid innan, cirka 2 timmar.
Koka pastan i saltat vatten, tills den är al dente. Strimla köttet i mindre bitar och hetta upp en stekpanna på högvärme. Fräs köttet runt om snabbt, så att det får fin färg. Sänk värmen och rör ner crème fraîche, soja, fond & vatten och smak av med salt & peppar. Vänd ner pastan och rör om tills allt har blandat sig. Klipp över örter & servera genast

IMG_7411

1
11 kommentarer

Thelmas nystylade rum

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED HEMTEX

Tjingeling,

Jag har fått många kommentarer och frågor av er har undrat hur det gått med Thelmas rum.  Vi startade med att renovera det förra månaden. Och jo, tack det går helt klart framåt skulle jag vilja säga och hon är så nöjd. Vi har bytt hennes gamla trägolv mot en lyxigare heltäckningsmatta i en kall grå nyans. Och hennes lilla mini walk-in-closet är alldeles straxt färdig. Nu ser ni bara halva rummet här på bild, så jag får visa resten av rummet i ett senare inlägg när allt är hundra klart.

IMG_6652 (2)

I samarbete med Hemtex stylade vi hennes rum med deras ursnygga nyheter. Kolla in denna pläden / sängöverkastet.
Jag vill ha en själv till vardagsrummet, så himla fin.
IMG_6660

Nya snygga glasvaser i olika storlekar som jag fixade iordning med ljusrosa rosor.  Jag letade efter de härliga bleklia rosorna i blomsteraffären, men hittade inga. Tänkte att de skulle bli extra fina mot alla färger & mönster i Thelmas rum nu.

IMG_6665
Vaserna, kuddarna och de snygga pläderna hittar du HÄR

Visst är de så snyggt med mönstrade kuddar & filtar.

IMG_6786

Sängbord letar vi efter ett lågt, då det är snevägg.
Men än så länge får hon nöja sig med den vita pallen.

IMG_6684

Pimpade upp hennes vita fåtölj med gosig filt & kudde, i fejkpäls.
Just nu har Hemtex massa rabatterade varor, kika in här för att bli inspirerad.

IMG_6689

Helt galet mjukt pläd som värmer gott nu när det är kallare tider på ingång.
Hemtex hemsida hittar ni här

IMG_6693

Det var en glimt från hennes rum. Ännu mer bilder kommer som sagt snart på bloggen.
Ha en fortsatt fin dag!

0
12 kommentarer

Första julpyntet

Gutenmorgen,

Det har ju börjat julpyntas i butikerna ( alla redan) Jag har hört att att det har suckats om att det är alldeles för tidigt. Det tycker inte jag, julen är det bästa som finns.  Och igår kunde jag inte stå emot längre, utan då åkte det första julpyntet ner i korgen. Obs! Detta är inget samarbete…. Och när det är ett samarbete så står det tydligt i mina inlägg för att ni ska veta det! Jag vet att ni brukar gilla att se om jag handlat något fin, och det är därför jag visar upp det. Så ni vet 🙂

IMG_8118

Och även en silverfärgad ananas fick följa med hem,
inte jättejulig med matchande.

IMG_8120

Dock har jag ingen tanke på att julpynta riktigt än, men alltid roligt att köpa på sig lite nytt nu fram till advent.
Hur länge väntar ni med att böra julpynta ?

0
14 kommentarer

Oxfile med frasig rostad potatis och ädelostsås

Letar du recept till bjudningen i helgen så vill jag rekommendera denna goda oxfile-rätt som jag har i arkivet sedan några år tillbaka. Jättegod!

Godaste helgmaten

oxfile1

Till 4 personer:
800 gram oxfile
smör
salt & peppar

Potatisen: 
12 Potatisar ( fast sort )
flytande smör
ströbröd
flingsalt

Ädelostsås:
Steksky
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 förpackning ( triangel) med ädelost
1 tsk flytande honung
salt & peppar

Gör så här:
Ta fram oxfilen i minst 2 timmar innan den ska tillagas.
Ställ ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skiva upp i en ugnsfast form. Pensla med smör och strö över ströbröd & flingsalt. Ställ in i mitten på ugnen och låt den stå minst 20 minuter innan du börja med oxfilen. Så att potatisen hinner bli klar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilen runt omkring tills den får en vacker färg. Placera en termometer i den tjockaste delen och ställ in i ugnen. Sänk värmen på ugnen och låt oxfilen nå en innertemperatur på 58- 60 grader innan du tar ut den. ( om du vill ha rosa / medium ) Linda in i grillfolie och låt via i 10 minuter. Under tiden gör du såsen.
Vispa upp stekskyn med vattnet och låt sjuda upp med crème fraîche, grädde soja. Smula ner ädelosten och vispa till den löst upp sig, smaka av med flytande honung, och ev. salt och peppar.

1
6 kommentarer