I KVÄLL STARTAR RESAN

Hej hej ,
Jag ska alldeles snart hoppa in i duschen och göra mig klar för att åka in till stan, har bokat tid för lite pangiga semester naglar. Har jobbat av mailen och fått godkänt från de samarbeten som landar under resan. Så det känns som om det är check på det mesta nu.


Ska hämta Nomi från skolan och göra antigen test, sedan åker vi hem och packar det sista. Vi försöker köra run nio – tio tiden ikväll. Vårt flyg går från Kastrup 06 imorgonbitti, tonåringarna är så peppade på att vi ska köra ”mitt-i-natten” Liksom dygna 😉

Men nu, hopp in i duschen och kicka igång denna dagen på riktigt.

12
2 kommentarer

10 000 STEG OM DAGEN

.
Godkväller,
Det är ju egentligen inte så svårt att förhandla in 10000 steg om dagen i sitt liv, det enda som krävs är ju att snöra på sig skorna och ge sig iväg. ( Säger soffpotatisen 😉 )Vi har dessutom så vacker natur här hos oss så det är balsam för själen att få uppleva det här varje dag. Kvällspromenaderna är helt klart bäst!


Solnedgång och bryggor, havet som kluckar och sjöfåglarna som låter.
Uuuuunderbart.


Tänker att detta är min lilla upptrappning inför min gymträning som snart ska kicka igång.
Jag har bokat in en PT som ska hjälpa mig att träna upp rygg och axlar, för jag är så trött på att ha ont och värk där. Men först tänkte jag ”klara av ” mina resor, så att jag kan komma igång ordentligt med träningen. För jag tillhör ju dem som tycker att det är tråkigt, och skulle aldrig frivilligt träna under semestern. Men vem vet nu kanske mitt nya liv kickar igång, och blir värsta träningsfreaket.


7
Kommentera

LAX MED POTATIS OCH KRÄFTTZATZIKI

Städ, tvätt- och packtisdag. Nu har jag äntligen packat upp resväskan från Dubai.
Tvättar och packar om inför avgång på torsdag. Har bäddat rent i alla sängarna och torkat ur kylskåpet. Alltid skönt att komma hem till nystädat. Ja om inte husvakten här stökar ner allt för mycket.
I eftermiddag åker vi till Öland för att fira lillasyster ( igen ) mkt firande. Men vem är jag att tacka nej till smörgåstårta 😉

IMG_1806

Du behöver till 4 portioner :
4 bitar lax
salt & dill
smör

Servera med färskpotatis

Recept kräfttzatziki: 

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka 1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här: 

Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska, vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin. Klart. 0

7
Kommentera
REKLAM FÖR COSORI

COSORI AIRFRYER

Hej där,
Hoppas veckan startat fint! Det har min, har fått massor av grejer gjorda idag. Effektiv dag, och nu ska jag unna mig att bädda ner mig i soffan för att titta på ”Gifta vid första ögonkastet” med en påse ostbågar. Och på tal om gottigheter så vill jag ju komma med dagens bästa tips också!

För det finns airfryer och det finns AIRFRYER. Jag har provat ett par stycken tidigare men inte tyckt att de riktigt hållit måttet. Därför var det extra roligt att jag fått prova denna goding som dessutom är Bäst-i-test på marknaden. KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM MIN AIRFRYER


Och jag kan intyga att COSORI är grym, har lätt den snyggaste designen och är enkel att förstå sig på och smidig att rengöra. Vi har tillagat frasiga pommes i den, lagat kyckling och fräst på grönsaker. Och allt blir så gott!
Och nu ville vi även testa på att göra friterade Baby Bel ostar.

Men snälla något så enkel & gott!

En tallrik med vetemjöl,
En tallrik med uppvispat ägg
En tallrik med ströbröd,
Foppa ostarna i den ordningen.

Och sedan rakt ner i Airfryern på 180 grader,
i 3-5 minuter eller tills de blir härligt frasiga.

Det finns tillbehör till så att man både kan baka tårtbottnar, göra muffins & baka pizza i denna godingen. Det provade vi faktiskt igår, och den blev så frasig. Underbart att denna har så många användningsområden.

Ja men kolla in dessa alltså! Färdiga att avnjutas.
Vi blev så betuttade i dessa små godingar att vi gör dem var varannan dag till snacks.

Här kan du gå in och läsa mer om Cosori Airfryer.

Detta är en köksmaskin som man faktiskt använder, som inte står och samlar damm.


19
Kommentera

GRATTIS LILLASYSTER

.

Idag är ingen vanlig dag idag är det lillasysters födelsedag! Hurra hurra huuuuuuurra.
Skulle kunna skriva en hel bok om denna människans fantastiska sidor, och allt roligt vi har fått uppleva under dessa 40 år tillsammans. ❤️


Tack Daries för att du är med mig i medvind och motigaste motvind. För att du får mig att skratta tills jag kiknar och för att du orkar ta emot mig när jag faller. Hade inte kunnat tänka mig ett liv utan dig, min partner in crime. Jag älskar dig.

Puss

8
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Söndag och det har varit allt annat än en vilodag, jag har fixat i trädgården och farit fram och tillbaka till stan för att uträtta ärenden. Men nu är jag hemma och har landat och då vill jag ju uppdatera med en purfärsk veckomatsedel.

Måndag Halloumi och potatisbullar ( vegetariskt )
Tisdag : Smörstekt röding
Onsdag : Köttbullar fyllda med mozzarella ost
Torsdag : Kasslergömma med currysås
Fredag Grillade revben



Det här behöver du:
4 msk tomatpuré
3 msk rapsolja
1 msk vatten
5 msk flytande honung
1 tsk chilipulver
2 cm finriven ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 krm salt
3 msk kinesisk soja

Gör så här
Rör ihop allt och pensla över köttet.
Låt gärna dra sig i kylen någon timme innan det grillas.


* * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Blåbärspaj

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)https://3202b1d4791255391fb6a16bdf0c2a9c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås. 0


6
Kommentera

DUBAI FÖR MATINSPIRATION

Hej Godingar,
Hoppas ni har en häääärlig lördag. Jag landade hemma runt sextiden igår, och har inte orkat packa upp resväskan ännu, men snart dags att ta tag i den biten. Ni som följt mig på Instagram vet ju att vi har haft fem fullspäckade dagar på agendan. Hade inte tid att ens hunnit öppna datorn.

Även om det var stressiga dagar med knökfullt schema så har jag tankat så mycket energi av de här tre damerna. Uuuuunderbart!

Anledningen till denna jobbresan var att vi skulle få massor av matinspiration till den nya digitala kokboken som vi ska vara med och skapa. Och SOM vi ätit!! Vi har ätit både innan och efter frukost, mellis innan lunchen och efter lunchen…. ja ni fattar. Mycket mat, och så himla god mat dessutom.

Sista kvällen blev det ett besök till Hakkasan.
Färgglatt, smakrikt och fantastiskt gott.

Smaklökarna har dansat salsa under den här jobbveckan kan jag lova.

Bästa jobbkollegorna, herreguuuud vad roligt vi har haft trots lite sömn och fullproppat schema! Men vi maxade detta med de få timmarna vi fick vid poolen eller havet. Underbart, och så många följare på Instagram som har tyckt att det varit roligt att följa våra upptåg där borta.


Med alldeles för lite sömn på sömnkontot och med påfylld energi så sa vi hejdå till Dubai.
Och nu är det bara att packa upp och packa om, på torsdag börjar nästa resa.
Missa inte att följa den även på Instagram <3

Kram på er,


20
2 kommentarer

PÅ VÄG

.

God förmiddag finingar,

Nu sitter jag och Marika i bilen på väg till Kastrup, jag passar på att jobba lite medan jag har chaufför. Ska möta upp Åse i Köpenhamn, Victoria flyger från Stockholm så vi ska mötas upp på flygplatsen i Dubai. Jag kikade på det uppdaterade schemat först igår, och det är fullspäckat minst sagt. Men så gott och trevligt det ska bli. Glöm inte att följa mig på instagram för att få se massor av klipp / bilder från vår resa. Heter Jennysmatblogg även där.

Vi ska se om vi stannar till på vägen och trycka en flottig burgare äter eller om vi tar något på flygplatsen.

Denna goda räkmackan avnjöt vi på en trevlig uteservering i Götet i helgen. Mycket räkor precis som jag vill hade det. Mums!

4
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Godkväll bloggisar,

Precis hemkommen efter showen med Pernilla! Så rolig.
Nu ska jag börja packa för Dubai imorgon.

Måndag : Kyckling/Korvstroganoff
Tisdag : Torsk i currysås med riskompott
Onsdag : Potatisplättar med lingon
Torsdag : Saftiga högrevsburgare



Till 8-10 burgare :
1 kilo högrevsfärs
2-3 msk med barbequesås eller Hp-sause
salt & pepparhttps://5db72a39784ec73a1e25093c6e80dfec.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Gör så här :
Rör ihop ingredienserna till hamburgarna, låt stå en timme i kylen innan du formar burgare och steker dem klara.
Pensla dem med lite Barbequesås under grillningen.

Klara att servera,

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet Kladdkaka med extra allt

img_8885

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping:

1 rör med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Placera ut center på den varma Kladdkakan och ställ den sedan svalt.

Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

img_8929
4
1 kommentar

SANKT JÖRGEN


.

Hej där,
Vilken helg vi har haft!!
Jag åkte mot Öland ganska tidigt i fredags för att kidnappa min ovetande syster, som ska fylla 40 år.
Åkte till hennes makes jobb där jag hämtade upp hennes packade väska och bytte om till kycklingdressen. Tänk var denna kostymen har kommit till användning ändå. Jag hade fyllt bilen med heliumballonger, för att dela ut till Daries barn på jobbet så de inte blev allt för ledsna när jag kom och kidnappade deras fröken.


Vi styrde kosan mot Göteborg, där vi även mötte upp Susanne. Incheckade å klara på vårt rum.
Götet bjöd på sin bästa sida med strålande sol och värme.



Helgen har vi spenderat på Sant Jörgens Spa. Så fint!
Jag och Daries var här för fem år sedan, och det var lika bra denna gången.

Utomhusmiljön är så vacker här, känns som att vara utomlands. Så vi badade och spa: ade tills vi var som russin.


Lata dagar med sol, trevligt sällskap, god match chill på spa:t.
Så nu är jag utvilad för en intensiv jobbresa i Dubai,

Vi avnjöt 3-rätters och det var lika gott som det såg ut! Lammet smälte i munnen.

Avslutade med en härlig rabarberglass.

För att sedan bli hungriga igen till frukosten.
Så mycket gott, favoriten blev räkröran.



Och nu sitter vi i bilen hem för att precis tajma att komma hem till Kalmar lagom till Pernillas show går i Kalmarsalen klockan tre. Vaddå underbar helg!

Hoppas eran helg har varit toppen också.

10
2 kommentarer