MOT SKARA SOMMARLAND



.
Godmorgon på er raringar,

Här har vi precis ätit frukost, vi fick frukostkorgar ut till våra älgstugor. Så gott, och mysigt upplägg. Med nybakat bröd, goda pålägg, kokta ägg, yougurt och juicer. Vi blir så bortskämda här.
Och ska nu packa oss i väg för att åka till Skara Sommarland hela gänget.
Hoppas på vackert väder hela dagen, så vi kan bada.


På återseende raringar,

17
Kommentera
REKLAM FÖR WRÅGÅRDEN

MOT ÄLGHOTELLET , MISSA INTE TÄVLINGEN


Godmorgon,
Som vi alla har längtat efter denna helgen. Vi är ett gäng på 25 stycken som åker hit till Wrågården varje år. Det är såååå himla mysigt och kidsen älskar att vara här. Känns som att vi kommer hem när vi anländer, alla är så välkomnande & härliga. Så naturligtvis har hela vårt gäng blivit bundis med alla som jobbar här.
Vi bor i de läckra älgstugorna, och äter gott och umgås. Det finns möjlighet till padel och fem-kamp men också paintball som vi faktiskt ska köra ikväll när vi kommer fram. Så jäkla kul!


Man bor så här mitt i älgparken, och på kvällarna så matas djuren direkt utanför stugorna så nära att man ibland kan lyckas klappa dem.


Alla stugor är mysigt inredda, som att bo lite bland hobbitarna.


Grillkvällarna är inte att leka med.
Vi äter tills vi rullar fram här, så fräscht och närodlat. Och bisonburgarna…. de är ”to die for”

Ja men nu vet ni vart vi håller till i helgen. Kommer uppdatera massa på Instagram som vanligt. Missa inte att följa mig där, för jag kommer tävla ut en övernattning där på vårt underbara Älghotell, och det vill ni minsann inte missa.

Kram

12
1 kommentar

RABARBERSAFT

Det här behöver du :

1 kg rabarber
1 , 5 liter kallt vatten
4 1/2 dl strösocker
1 st citron (saften)

Gör så här:
Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp.
Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig )
Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna.
Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut.
Kyl sedan saften och häll upp i vackra flaskor.
När den serveras ska den späs ut med valfri mängd vatten.

 0

0
Kommentera
REKLAM FÖR MINA BÖCKER

MERA MIDDAGSTIPS

Woop woop ❤️
Nu kan jag ääääääntligen presentera min lilla bokbäbis nummer sex. Mera Middagstips som är en förlängning av ”Middagstipset”
En kokbok som ska bjuda på enkla , goda och snabba middagar som passar hela familjen. Just nu kan du förbokade ditt signerade EX

KLICKA HÄR

❤️ ❤️ ❤️



Allt-i -ett-rätter, gratänger, grytor och massa olika pastasåser.

Vem behöver inte tips på roliga och barnvänliga maträtter i det stökiga vardagslivet?


Krämig baconröra, här kan du laga middag på lika lång tid som det tar för pastan att koka.

Boken innehåller såklart också en hel del lätta och goda efterrätter.
Denna marängtårtan är min personliga favorit.

Grymt god och enkel att göra.

Denna gången kommer det vara en begränsad mängd med signerade böcker.
Så vill du vara säker på att få sin bok signerad så beställer du via länken här.

Hoppas ni kommer gilla den nya boken!
Kram

13
1 kommentar

FÖRSTA DYGNET HEMMA MED VÅRA SMÅ

. Godkväll,
Dagen har rusat förbi i vanlig ordning. Städat, tvättat, fixat i trädgården och utfodrat hungriga tonåringar med deras vänner.

Jag älskar ändå kontrasterna i mitt liv, för bara några dagar sedan befann jag mig under en palm och läste böcker tills ögonen gick i kors. För att några dagar senare hänga en heldag på återvinningen och slänga trädgårdsavfall smutsig upp till öronen. Men det känns skönt att fått lite mer ordning nu hemma, check på den.

Sedan har jag ju gosat med dessa ullbollarna så mycket jag bara hunnit också. De är så söta att jag nästan vill äta upp dem, får inte nog av att borra in näsan i deras härliga päls.


De är väldigt keliga bägge två, men fortfarande lite lättskrämda vid olika ljud. De är helt rumsrena och sover helst tillsammans i en hög i Ninjas lilla mjuka kattkorg. ❤️ Vi saknar henne massor, men det känns så mycket lättare när man har dessa sötnötar att fokusera på.

De heter….. * trumvirvel* ….. ingenting än. Vi har inte lyckats bestämma oss.
Den översta är honan, och den nedersta är hanen. Honan räknas som blå i pälsen, ska bli spännande att se hur hon kommer se ut om ett år.

❤️

17
1 kommentar
REKLAM FÖR APOLLO

SISTA DAGEN PÅ ZAKYNTHOS


Hej finingar,
Hoppas ni har en härlig tisdag vart ni än befinner er.
I dag var vår sista dag i Grekland… ställde klockan tidigt för att hinna med en sista fantastisk frukost.
Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få gå ombord på planet.
Lovade ju att visa lite mer hur vårt boende såg ut, vi bodde på Zante Maris Suites som vi reste till genom Apollo



Vårt rum 305 såg ut så här, ljust och fräscht.

Här har vi sovit gott i 18 grader, jag måste ju ha kallt om jag ska kunna sova.


Härlig uteplats med utsikt över hela stan och egen pool. Vi har verkligen nyttjat pollen så mycket.
Så värt att unna sig det någon gång i livet.


Fina baren nere vid den stora poolen, igår kväll var det musikunderhållning här. Väldigt trevligt!
Fler klipp och bilder finns på min Instagram.


Och så blev det ännu mer mat igår.
Fortfarande helt mållös på hur fin maten varit. Rekommenderas starkt.

Jag och mitt söta resesällskap <3

Vi ska boarda om 30 minuter nu, så då ska jag försöka plöja mig igenom mailen.
För ikväll kommer jag bara vilja gosa med våra små ullbollar som vi får hem.

Hoppas ni precis som jag älskar katter. För jag kommer lägga ut löjligt många klipp på dem. 😉

22
1 kommentar
REKLAM FÖR APOLLO

FANTASTISK MAT

.

Godmorgon raringar,
Hoppas ni har en fantastisk måndag. Kalendern säger 6 juni d.v.s Sveriges nationaldag, och gud så fort tiden går. Imorgon åker vi ju redan hemåt igen, med härliga minnen från ett fantastiskt vackert Grekland och Zakynthos. Hotellet vi bor på heter Zante Maris Suites. Kan vara ett av de bästa hotellen jag bott på. Dessvärre har jag lite dåligt internet uppkoppling här så jag kan bara lägga upp ett fåtal bilder i samma inlägg. Ska jag ska försöka uppdatera senare så ni får se vårt trevliga rum också.


Det är inte bara frukosten som är galet bra. Utan även middagen, (vi har halvpension).
Och jag skojar inte att vi blivit bortskämda med fantastiskt god mat.

Det finns mängder med mat att välja på bland, och vi har på riktigt försökt att äta oss igenom hela menyn men inte lyckats ännu.

Här ovan är min favoritförrätt, en grekisk sallad.

Under är Martinas favorit, en tomat- och melonsallad.
Superfräscht och gott.

Det finns kött, fisk och kyckling i otaliga rätter.
Och allt har varit en smakexplosion, de är väldigt duktiga på vårt hotell.

Läckra efterrätter, som man dessvärre knappt orkar med eftersom man blivit så mätt på maten.
Men woooow så vackert och gott.

I dag är sista dagen här som sagt, vi ska bara chilla och hänga runt poolen.
Imorgon bär det hemåt efter frukost, och det ska bli så fint att komma hem. För på vägen hem så vi äntligen hämta hem våra söta ullbollar, kattungarna är nämligen leveransklara och vi ska hämta upp dem i Örebro.
Du må tro att Nomi kommer gå hemma och vänta på dessa sötnosar hela eftermiddagen imorgon. Vi har längtat ihjäl oss hela familjen.

11
Kommentera
ANNONSLÄNKAR FÖR BAGAREN & KOCKEN

VECKOMATSEDEL


Bättre sent än aldrig, här kommer en rykande färsk veckomatsedel.


Måndag: Vegetarisk Pasta med zucchini
Tisdag: Platt köttfärslimpa med potatis & sås
Onsdag : Nudelsallad med kyckling och cashewnötter
Torsdag Lax med mango och koriander
Fredag: Moules Marinieres

.

Det blåa vackra porslinet är av märket Gerbera – du hittar det HÄR

Du behöver till 4 personer
2 kilo blåmusslor
2 st scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här:
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt ”skägg”. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken. ala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 3-5 min. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. . Lägg tillbaka musslorna i grytan. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn & strö över klippt persilja.. Servera genast med nybakade vitlöksbröd.

1
Kommentera

UTFLYKT MED HAVSSKÖLDPADDOR


Gokväller raringar,
Här har våran lördag spenderats till havs, vi har haft det så himlans bra. Vi har varit på båt utflykt för att se alla härliga havssköldpaddor, men de flesta såg vi faktiskt inte ute på båten utan redan i hamnen.
Så var det bara för att få se dessa fantastiska djur så kunde man faktiskt nöjt sig med ett besök i båthamnen.


Hur fina ? Tycker de är så himla coola.
En fiskeman stod och matade dem från båten, så vi kunde se dem på så nära håll.
Älskar!

Här i Grekland är klockan fem, medan den hemma i Sverige bara är fyra ännu. Vi ska sola, bada och bara njuta av lugnet här nu innan maten.

21
Kommentera

LYXIGA FRUKOSTAR

.

Gott, gottigare och gottigast. <3
Dessa frukostar på hotellet är så magiska, de har allt och lite till. jag siktar på minst 5 kilo plus innan hemfärd. Underbart.

Det bjuds på färskpressade juicer, massa frukt & bär, ostar, lufttorkade skinkor och omeletter i alla dess former. Älskar!


I dag fyller världens bästa Klara år, jag har ringt och grattat henne men ska fira henne ordentligt nästa helg då vi ska fara till Wrågården hela familjen. Klara är den finaste & varmaste människan jag någonsin har träffat, hon är så rar att man nästan får nypa sig i armen för att inse att hon är på riktigt. Jag är så glad för att ha henne i mitt liv, och att just hon är mamman till min lilla gosegris Aaron.

Hoppas ni andra har det riktigt bra hemma i kyliga sverige, och att vädret snart vänder till att bli lite bättre igen.

Kram på er

21
3 kommentarer