Hej igen,
Ser bland kommentarer på FB & instagram att flera har undrat vad jag köpte de vita julstjärnorna. Och jag hittade dem på plantagen här i stan. Hur lättskötta de är vet jag inte, men de är mer vita än gula som julstjärnor annars oftast är. Nu tänkte jag kika förbi med ett middagstips till er. Själv gillar jag husmanskost jättemycket, men en så kommer thaimat som min middagsfavorit. Maten är en av anledningarna till att vi gärna semestrar där. Sen beror det mycket på solsäkerheten och värmen. Iallafall denna kycklinggrytan är så god och den lagas ofta hemma hos oss, fast vi varierar med grönsaker & olika smaksättningar.
Det här behöver du till 4 personer:
olja
1/2 finhackad lök
500 gram kycklingfile
1 1/2 – 2 msk rödcurry
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
minimajs / bambuskott ( mängd efter smak och tycke)
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
2 st citrongräs
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Lägg ner den stimlade kycklingen så att den får fin färg. Vänd ner rödcurryn och fräs runt. Vänd ner de strimlade grönsakerna & häll över kokosmjölken. Under tiden så kan du ta fram citrongräset. Ta bort det yttersta skalet av gräset, använd den nedersta delen av gräset, den tjocka. Krossa den lite lätt med knivskaftet och finhacka ner den och lägg ner i grytan.
låt sjuda upp i 5 minuter och servera sedan med ris.