Nu mina vänner är det nästan en historisk dag för mig, jag ska ta och hoppa i träningskläderna och dra till gymmet. Jag vet…. jag är nästan förvånad över mig själv, men ändå jäkligt pepp! Jag ska äntligen träna bort smärtan från rygg och axlar, och vem vet jag kanske till och med kommer lära mig att gilla träning. Tveksamt men ändå finns förhoppningen där 😉 Men innan dess ville jag slänga ut detta midsommartipset, för jag har fått så många frågor kring mina nya vinglas. Och jag äääälskar dem. De är tunna och skira, och goda att dricka ur. Dessutom väldigt vackra. Ni hittar dem HÄR jag beställer alltid på nätet eftersom de aldrig finns så många i butik. Lika bra att få dem säkert levererade hem. ❤️
Finns i flera olika modeller, och jag har precis klickat hem den snygga karaffen. Tänkte duka med dem till midsommar. ❤️
Hej, igår fick jag äääääntligen hänga med Marika igen, kändes som evigheter sedan sist. Och vi hade massor att skvallra ikapp om. Sååå mysigt. I onsdags blev det ett besök till Växjö för lite jobbmöten. Melvin hakade på för att han ville övningsköra, och hänga med Jacob & Klara+ Aaron. Medan jag åkte hem till Thelma & Kinos nya lägenhet, vi lagade oss en god middag och kollade tv, sedan sov jag över där. Supermysigt.
På morgonen bjöd vi över Klara & gänget på brunch. Jacob kunde dock inte komma då har började sin nya tjänst denna veckan, som redovisningskonsult. Men vi andra kunde sitta och avnjuta detta goda i nya fina lägenheten. Brunch är alltid uppskattat, borde göra det oftare.
Hej där raringar, På mina frågestunder får jag ofta frågor om vilka parfymer, smink och hudvårdsprodukter jag använder. Tänkte jag kunde börja med mina favorit-parfymer, jag använder en parfym för varje tillfälle. Just nu i min parfymhylla har jag dessa dofterna hemma. Och jag såg dessutom att massor av mina godingar var på rea nu, först ut är Dolce & Gabbana Light Blue. Så gooood.
Andra favoriter som jag alltid har i parfymhyllan är clean, gillar ALLA deras dofter. Och man blir så glad när det är R E A 😉 Lätt friskt och fräscht. KLICKA HÄR :
Min vardagsparfym som jag alltid har med mig i handväskan. Äääälskar. KLICKA HÄR
Ja jag vill ha massa parfymer hemma, har en för varje tillfälle. Och denna doftar bara så friskt & citusfräscht. KLICKA HÄR
Sist men inte minst så är det denna goding. KLICKA HÄR
Det här behöver du till denna räkcheesecake : 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd) 100 gram smält smör
Fyllning till räktårta : 5 gelatinblad 400 gram phialdelphiaost 3 dl creme fraiche 34 % 1 rödlök finhackad 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom 500 gram räkor med skal 2- 3 msk finhackad färsk dill 1 – 2 msk nypressad citronsaft salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här : Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
Oj vilken myyyysig helg vi haft i helgen med alla barnen, familjer och kompisar. Vi har ätit gott, spelat Paintball och sedan hunnit med Skara sommarland. Nu är mammapoängen rejält uppgraderade, och vi är redo för den sista veckan nu innan sommarlovet kickar igång.
Nå vad tycker ni än så länge om bilderna / maträtterna från nya boken?
Jag tror att denna på riktigt kommer bli den mest uppskattade från er. Det är vardagsmat, festmat och efterrätter. Vi har blandat 80 helt nya recept med korv, färs, kött, kyckling och grönt.
Där jag visar att lyxig festmat inte behöver vara svårlagat.
Och nästan alla middagar är barnvänliga. Allt för att kräsna busungar också ska vilja äta det som står på bordet.
Efterrätterna innehåller massa sött och gott. Dessa är en favorit hemma nu förtillfället. Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr :
För att beställa ett signerat ex så klickar du på länken : MERA MIDDAGSTIPS
De signerade exen kommer vara i en begränsad upplaga <3 Så vill du ha ett eget eller ge bort med min lilla krumelur till handstil så bör du passa på nu.
Det här behöver du till denna räkcheesecake : 250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd) 100 gram smält smör
Fyllning till räktårta : 5 gelatinblad 400 gram phialdelphiaost 3 dl creme fraiche 34 % 1 rödlök finhackad 1 burk med röd kaviar / stenbitsrom 500 gram räkor med skal 2- 3 msk finhackad färsk dill 1 – 2 msk nypressad citronsaft salt & peppar
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.
Gör din räkcheesecake så här : Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.
* * * * * * * * Något gott till midsommar: Jordgubbstårta
Detta är en klassiker på våra midsommarfikor:
2 stycken marängbottnar ( finns att köpa färdiga i butik) 1 liter jordgubbar citronmeliss 4 dl vispgrädde
Lemoncurd
Gör så här :
Börja med att skära hälften ( 1/2 liter) av jordgubbarna smått. Vispa grädden vänd ner hälften av de hackade jordgubbarna där. När det är dags att göra tårtan, lägg en marängbotten på ett fat och varva lemoncurd med grädde. Strö över resten av de hackade jordgubbarna.
På med maränglocket och toppa det med resten av grädden, massa färska jordgubbar och citronmeliss
Här har vi precis ätit frukost, vi fick frukostkorgar ut till våra älgstugor. Så gott, och mysigt upplägg. Med nybakat bröd, goda pålägg, kokta ägg, yougurt och juicer. Vi blir så bortskämda här. Och ska nu packa oss i väg för att åka till Skara Sommarland hela gänget. Hoppas på vackert väder hela dagen, så vi kan bada.
Godmorgon, Som vi alla har längtat efter denna helgen. Vi är ett gäng på 25 stycken som åker hit till Wrågården varje år. Det är såååå himla mysigt och kidsen älskar att vara här. Känns som att vi kommer hem när vi anländer, alla är så välkomnande & härliga. Så naturligtvis har hela vårt gäng blivit bundis med alla som jobbar här. Vi bor i de läckra älgstugorna, och äter gott och umgås. Det finns möjlighet till padel och fem-kamp men också paintball som vi faktiskt ska köra ikväll när vi kommer fram. Så jäkla kul!
Man bor så här mitt i älgparken, och på kvällarna så matas djuren direkt utanför stugorna så nära att man ibland kan lyckas klappa dem.
Alla stugor är mysigt inredda, som att bo lite bland hobbitarna.
Grillkvällarna är inte att leka med. Vi äter tills vi rullar fram här, så fräscht och närodlat. Och bisonburgarna…. de är ”to die for”
Ja men nu vet ni vart vi håller till i helgen. Kommer uppdatera massa på Instagram som vanligt. Missa inte att följa mig där, för jag kommer tävla ut en övernattning där på vårt underbara Älghotell, och det vill ni minsann inte missa.
1 kg rabarber 1 , 5 liter kallt vatten 4 1/2 dl strösocker 1 st citron (saften)
Gör så här: Tvätta och tärna ner rabarberna i en kastrull, mät upp vattnet och låt sjuda upp. Det ska sjuda i ca 15 minuter ( rör inte om – då blir den grumlig ) Sila sedan saftenett par gånger och släng rabarberresterna. Mät upp socker och citron i saften, och låt det sjuda upp igen, någon minut. Kyl sedan saften och häll upp i vackra flaskor. När den serveras ska den späs ut med valfri mängd vatten.
Woop woop ❤️ Nu kan jag ääääääntligen presentera min lilla bokbäbis nummer sex. Mera Middagstips som är en förlängning av ”Middagstipset” En kokbok som ska bjuda på enkla , goda och snabba middagar som passar hela familjen. Just nu kan du förbokade ditt signerade EX