Phi Phi öarna

Godkväll i stugorna, ( här är klockan halvtio )
Nu är vi tillbaka från restaurangen och jag tänkte passa på att sätta mig och skriva en rad till dig.
Här är vi framme på Phi Phi öarna och fick två bungalows bredvid varandra med ljuvlig utsikt över vattnet.
IMG_2325

Vi har något mindre rum än på förra hotellet, men helt Ok. Utsikten väger upp det.
Hotellet vi bor på nu heter Arayaburi Resort

IMG_2322

De ser ut så här på utsidan, finns ett gäng med sådana här småhus på området.

IMG_2344 (1)

Och vägen hit idag tänkte vi boka vi speedboat, men fick inte tag i någon ledig. Och färjan tog för lång tid kände vi,
så vi bokade en longtail-båt och var här på en timme istället för två och en halv.
IMG_2300

Fördelen var att det gick snabbt och var smidigt.
Minus var att vi vart aningen dyngsura när vi kom fram 🙂  Haha… men det gick bra. Till er som reser hit för första gången kan jag tipsa om att inte boka via hotell utan förhandla direkt med båtkillarna nere vid stranden för bästa pris.

IMG_2303

Lunchen och middagen åt vi här på ön, god mat so far. jag skulle kunna leva bara på soppor och goda wokrätter.
Gärna väldigt kryddstarka sådana. Mums
IMG_2334 IMG_2339

Vi har inte hunnit att se oss omkring så mycket än. Men det vi har sett är kritvita stränder & turkost vatten.
Även om det är mycket mer turister nu än för 10 år sedan så tycker jag att Phi Phi öarna fortfarande är värt ett besök när man är i Thailand.

IMG_2342

Utsikten över vår vik från hotellet, när vi är på väg ut för middag. Det har varit lite disigt idag,
perfekt transfer-väder. Men imorgon hoppas vi på massor av sol.

IMG_2432
Vi hade en eldshow på hotellet nu i kväll, ni ser hur barnen rusar här för att inte missa den.
10 av 10 möjliga poäng fick den. Riktigt bra och underhållande show.

IMG_2450

Hoppas ni har haft en riktigt fin söndag & fjärde advent idag!
På återseende imorgon igen.

0
8 kommentarer

Pepparkaksdrömmar

 Nu ser kakorna gigantiska ut, men det beror på att kaffekopparna är pyttesmå. Goda spröda drömmar med smak av pepparkaka.

IMG_0845
Pepparkakskryddor finns att köpa i påse vid kryddorna i din butik.

IMG_0851

Cirka 20-22 st:
100 gram rumstempurerat smör
1/2 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 dl rumstempurerad rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader, vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt den ner i oljan, pepparkakskryddor ner i degen. Och så rör ihop mjöl och hjorthornsaltet innan du rör ner det i smeten. Rör samman till en smidig deg. Dela sedan i två olika högar och rulla cirka 20-22 bitar, och rulla sedan dessa till små bollar som du lägger på en ett ugnspapper på en plåt.

IMG_0818

Och  lägg inte kakorna för tätt, eftersom de flyter ut lite. Grädda sedan kakorna i ca 18-20 minuter.
( Under gräddtiden , och då du öppnar ugnen kan det lukta lite starkt. Detta beror på Hjorthornsaltet

Låt drömmarna svalna innan du serverar dem, annars finns risk för att de smular sönder.

IMG_0835

 

4
2 kommentarer

Veckomatsedel

En något kortad veckomatsedel så här i julveckan.
Prova gärna att rulla mina godaste julafton.

Måndag Vegetariska piroger
Tisdag: Ceasarsallad med dressing
Onsdag : Mina bästa julköttbullar
Torsdag : Julmiddag
Fredag: Ännu mera julmat

ccc5

Till efterrätt i jul skulle jag vilja ha pepparkakspannacotta

IMG_9711 (1)
Det här behöver du till 2 stora / eller 4 små:
1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor ( en knapp tesked)

Serveras med grovhackad choklad eller pepparkakekross

Gör så här: 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter innan. Koka upp grädde, socker & kryddor. Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort från plattan, Krama ur vattnet ur gelatinet och vispa ner i gräddblandningen. Vispa ordentligt så att allt blandas.
Häll upp i fina glas och ställ in kallt minst 4 timmar innan servering.

0
1 kommentar

Golden Beach Resort

Hej hej,

Jag har fått flera frågor om restauranger här i Ao Nang, och en av våra favoriter här är ett ställe som heter Golden Beach Resort. Ett mysigt ställe som finns precis vid strandpromenaden. Alltid god service, trevlig personal och GOD mat. Kanske inte ser mycket ut för världen på håll, men oj så trevligt det är när solen börjar gå ner och det lyser vackra lampor i alla träden och brinner ljus på alla borden. Jättemysigt!

IMG_2257
Vi beställde som vanligt in vårrullar till förrätt, med sweet chilisås.

IMG_2267

IMG_2276 (1)

Jag var jättehungrig och åt både soppa och en god chili- & kycklingwook.
Rätt duktigt mätt när vi gick därifrån för att shoppa 🙂

IMG_2270

Jacob provade deras pizza, som tillagades i någon gjutgärnspanna.
Den fick klart mycket väl godkänt.

IMG_2280
Nomi & Melvins mat lyckades jag inte fota innan de kastade i sig maten ( spagetti med köttfärssås )
Och Jonathan åt en greencurry gryta med & Thelma något med Chicken & Garlic.
Blir alltid nöjda med maten här, så det är ett säkert kort för er som ska hit till Ao nang

IMG_2260
Och för er som provat denna så finns det en till trevlig restaurang ännu längre ner, gå förbi ”Last Fisherman” och fortsätt längst stranden. Kanske inte jättestort utbud av mat, men allt är jättegott & bra tillagat, och utsikten är fantastisk!

Nu är vi tillbaka på hotellet och ska packa ihop, för imorgon bär det av mot nästa ställe.
Och då blir stoppet Phi Phi öarna, det var ju nästan 10 år sedan vi var där sist,
Så det ser vi fram emot.

Jag kikar förbi imorgon med mera bilder, om internet fungerar lika bra där det vill säga.
Hoppas vi ”hörs” då 😀

0
7 kommentarer

Alta Alella Privat Cava

Hej där,

Roligt att ni lämnar så mycket avtryck efter er både här på bloggen och instagram nu under semestern. Och skulle jag missa att svara på någon fråga, fråga gärna igen. Nu kikar jag förbi med ett litet nyårstips till er som söker dryckestips till nyår. För i samarbete med Alta Alella har jag provat deras omtalade ekologiska Cava, som precis som utlovat var ett riktigt gott bubbel. Detta är ett mycket prisvärt alternativ till champagne, som passar utmärkt till nyår med dess smak av gröna äpplen, mineraler, citrus och örter.  Och Alta Alella är hyllad för sin goda kvalitet i förhållande till pris.

Alta Aella Privat Cava är bubbligt, festligt & fruktigt med inslag av citrus.  Ni hittar den HÄR 

privat (2 of 8) (1) privat (5 of 8) (1)

Kan med fördelas serveras till mingel & plockmat eller lättare skaldjursrätter som toastskagen eller varför inte en lätt räkcooktail.

Alta Aella Privat Cava är som sagt en högt rekommenderad ekologisk Cava som har fått fina recensioner från bl.a

Allt om mat , som skriver  ”Mer än Prisvärt”

Vinbanken, som skriver ”Bästa mousserande vinet 2015”

privat (8 of 8) (1)

* * * * * * I samarbete med Alta Alella * * * * * * *


0
Kommentera

Efterrätter med nutella

Detta är ett litet & smarrigt tips på efterrätt till nyår ♥

IMG_9451 IMG_9452

Det här behöver du till 6 bitar:
4 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram nutella

Topping: 
nutella
hackade hasselnötter

Gör så här:
Vispa grädde fluffig så att den bildar toppar, öppna mjölken och vänd ner i grädden, rör om och ringla sist ner nutellan,
Häll upp i en muffinsform och ställ in i frysen över natten. När du vänder upp glasstårtan så tar du fram dem fem minuter innan och vänder dem upp och ner och lossar lite med hjälp av en kniv. För att få dem att lossa lite lättare kan du lägga muffinsformar i botten.

Garnera med nutella & nötter och servera genast.

IMG_9474

0
5 kommentarer

Ao Nang – Dag 2

Godkväll.
Här i Thailand är klockan strax halvtolv på kvällen, och barnen sover….. Ja Jonathan också. Jag tänkte sätta mig och skriva ett par rader till er innan det är dags att sova. Våran andra dag här i Ao Nang / Phu Pi Maan Resort & Spa börjar närma sig sitt slut.En dag som startade tidigt, vi inväntade en god frukost som dukades upp klockan sju. Det hör inte till vanligheten att vi är uppe innan frukosten öppnat, men är man kvar i svensk tid så är man. Och å andra sidan har vi verkligen tagit till vara på dagen, och hunnit med massor.

Vi har solat, badat, shoppat, spelat spel, kollat runt på hotellet och strosat runt i ao nang.

IMG_2197

Så vi var först till frukosten idag, och vi bor på ett litet ställe men det fanns allt och lite till här. Det serverades nystekta omeletter, och stekta / kokta ägg. Frukostflingor, musli & olika sorters yougurt, bröd med massa pålägg , färska frukter, nybryggt kaffe och nypressade juicer. Ja och soppor, stekta nudlar och woker också som vi inte hann smaka, och vi var mer än mätta och belåtna när vi kom därifrån.

IMG_2209

Vi gick bort till poolen där vi varit nästan ensamma idag. Poolområdet är himla fint här på hotellet, men eftersom det är så få rum så åker många av gästerna till stränderna eller på utflykter. Vi behövde iallafall inte trängas vid poolområdet 🙂

IMG_2255

Till lunch stannade vi till på en restaurang längst vägen, det finns gott om små trevliga ställen här. God mat och toppenservice fick vi till lunch. Thaimat är det godaste som finns ( näst efter husmanskost … hi hi )

IMG_2224

IMG_2227

Dock var det problem med strömavbrott här i Ao Nang nu  i kväll, så vår middagen fick vi vänta på i två timmar.  Ingen höjdare alls när man var hungrig , men vad gör man. Det blir ofta strömavbrott här, så det är bara att gilla läget. Hoppas allt är bra med er hemma, och det är alltid roligt att läsa en rad från er eller två !

Jag kikar in här på bloggen i morgon igen, hoppas vi ses då! 

0
13 kommentarer

Fläskfilegryta med rostad potatis

 

Planerat för fläskfile ikväll ?
Prova denna goda…..

fläsk (1)

Det här behöver du till 5-6 personer:
smör
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med rostad potatis och ugnsbakade tomater.

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och under tiden skär du köttet i medaljonger. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, vatten soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.

Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

fläsk1 (1)

0
1 kommentar

Godmorgon från oss

Godmorgon ( godkväll för er)

Här är klockan snart fyra på morgonen, bara Jonathan och jag vakna. Tidsomställningen är ju lite si och så med i början. Vi var så trötta igår efter flygresan. Landade i Krabi / Ao nang vid elva thailändsk tid ( 6 timmar före sverige ) och hade inte sovit många minuter på flyget. Vi lyckades hålla oss vakna fram till halvåtta igårkväll och sen sov vi i åtta timmar, så för oss kan dagen börja. Men frukosten börjar inte förrän om 3 timmar, gissa om vi kommer vara först att hänga ut handduken vid poolen idag hehe…

Näe då, här är faktiskt ingen rusch så alls vid poolen,
hotellet är ett litet sådant med bara 24 rum eller något.

IMG_2143

Våra rum är rätt stora, och med dörr i anslutning mellan rummen.
Badrummen hann jag inte fota innan. Men de var stora med både dusch & badkar.

IMG_2150

Poolområdet går i två etapper, här är den nedre delen.

IMG_2153 IMG_2158

Och sen har vi den övre delen av poolen. Vi hann bara fram till hotellet, ställa in väskorna sen tog vi några slöa timmar vid poolen.

IMG_2159

Sen traskade vi ner till stranden och tog strandpromenaden för att äta på en av våra gamla favoritrestauranger.
Denna soppa är så god Tom Jum.

IMG_2179

Sen kikade vi lite efter aporna som brukade hålla till här nere vid stranden, men nu fick vi inte syn på dem.

IMG_2184

IMG_2188

Helt okej stränder, även om det inte är den kritvita stranden här som ute på öarna. Vi valde att stanna här i Ao nang fyra dagar för att ställa om oss från tidsskillnaden, vila och shoppa. Om tre nätter bär det av mot Phi-phi öarna.
Men fram tills dess ska vi bara ta det lugnt, med god mat & mycket sol och bad.

Jag kikar nog in senare med nya bilder från dagen som gått.

Ses kanske då… På återseende

0
7 kommentarer

Daimbräck, polkabräck & jordnötsbräck

Busenkelt & jättegott julgodis.
Tar inte många minuter att slänga ihop.

IMG_9759

Det här behöver du: 
200 gram mjölkchoklad
+ valfri topping.
(t.ex. Hackade jordnötter, dumle eller daim )

Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad och bred ut över ett bakplåtspapper.
Strö över hackade nötter eller valfri topping.
Ställ svalt och bryt sedan lagom stora bräck.

IMG_9764

1
3 kommentarer