Godmorgon,
Det är ju måndag idag, och jag vill då tipsa er om världens ( kanske ) goooodaste linssoppa.
Det enda felet jag gjorde med denna var att jag inte kokade dubbelt så mycket. För denna är ursmidigt att frysa in, och lätt att variera med kryddor.
För en helt vegansk rätt väljer du bara bort crème fraîche & frallorna
Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 finriven morot
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
1 nypa strösocker
2 1/2 dl röda linser ( torra )
8 dl- 1 liter vatten
1 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
1/2 – 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
peppar
Gör så här:
Skala & hacka löken, finriv moroten, och hacka vitlöken.
Fräs detta i smör tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpure & fräs runt under omrörning.
Vänd ner krossade tomater, 1 liter vatten, socker, sköljda linser, sambal oelek, chilisås. Låt sjuda upp i 10- 15 minuter.
Vill du ha den mindre fyllig spä på med ytterligare lite vatten,
Smaka sedan av med vinäger, salt & peppar
Serveras med en klick creme fraiche
och ostsmörgåsar.