Godmorgon från Koh Mook

  Godmorgon ( Godnatt för er )

Sa jag att internet funkade bra här? Då tar jag tillbaka det hehe…  Det fungerar ok vissa stunder men vill man jobba får man snällt förflytta sig ner till receptionen. Så här sitter jag nu en stund innan frukosten och skriver till er. De flesta av er är så positiva & vill läsa om vår resan här på bloggen, resten har förstått läget och rullar förbi de inläggen de inte vill läsa om. Sen har vi några mindre positiva människor som vräker ut sig ett och annat otrevligt i kommentarsfältet utan att tänka sig för, syftade då på instagram. Suck! Kanske inte så konstigt att jag tappade lite motivation till att uppdatera. Så för att förtydliga så skriver jag det även här : att resan har vi betalat helt själva, varenda krona av den. Och hela resrutten har vi planerat & bokat sedan mars förra året.

Här kommer ett gäng bilder från vår tid på Sivalai Resort på Koh Mook

IMG_3178

Kritvit sand, turkost hav och jättevacker utsikt. Här på Koh Mook är det lugnet som gäller, så vill du ha mer liv & rörelser är detta kanske fel ställe.   Det finns en del utflykter att göra, man kan t.ex åka till Kardan en ö i närheten med magiskt vacker strand. Bläddrar du i mitt semesterarkiv eller söker här på sajten så hittar du bilder från förra året vi var där. Även när vi simmade igenom grottan som finns här på Koh Mook, då kommer man in i en jättevacker lagun.

IMG_3159
Hotellet ligger på en udde här på Koh Mook och det är ingen stress över solstolarna på stranden, för det finns gott om dem. Jag har inte hunnit fota så mycket än. Så det kommer fler bilder senare för er som är nyfikna.

En kvällsbild från vår bungalow, denna utsikten gör inte ont att vakna upp till på morgonen. IMG_3148

Hängmattor är ju ett måste på semestern. Förresten, någon som vet vart man köper liknade ”virkade” hängstolar? Är på jakt efter en till stugan, men inte hittat någon än.  Tar gärna emot tips på det.

IMG_3151

Om några timmar kommer veckomatsedeln på bloggen som vanligt.

På återseende bloggisar.

0
27 kommentarer

Köttfärsrulle i ugnspannkaka

 

Detta är en grymt tacksam rätt, både god, enkel & billig att laga. Kanske extra smidigt om du har fått över en del tacofärs dagen innan.

IMG_6748

Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen

Köttfärsfyllningen: 
600 gram köttfärs
1/2 fin hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
lite paprikapulver/ cayennepeppar
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar

3 dl riven ost

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till.  Fräs upp löken, vitlöken i en stekpanna och vänd ner färsen och bryn tills allt är genomstekt. Krydda upp färsen med paprikapulver , salt & peppar. Vänd ner philadelphiaosten & chilisåsen, kinesisk soja och låt sjuda upp.

Bred sedan över färsen och lite av osten på pannkakan.

IMG_6723

Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida. Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.

Servera med en god sallad.


IMG_6731

9
3 kommentarer

Italiensk Köttfärspaj

Detta har blivit en favorit, har hunnit bakade den flera gånger i år. Paj med italienska smaker.  IMG_4703
Det här behöver du :

3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 gram smör

Fyllning:
400- 500 gram blandfärs
1 liten finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 1/2 dl creme fraiche ( paprika & chili hade jag)
1/2 burk med strimlade soltorkade tomater
1/2 burk gröna oliver
1 msk oxfond / köttfond
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar

Topping:
1 stor boll mozzarella
körsbärstomater
1/2 burk stora oliver
1/2 burk soltorkade tomater

IMG_4655

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Hetta upp en stekpanna med smör fräs löken glansig, vänd ner färsen och stek den klar. Vänd i crème fraîche, soja, fond. Låt sjuda upp och sist vänder du ner oliver och strimlade soltorkade tomater. Fyll upp pajskalet med fyllningen ( blir det mycket vätska i botten av stekpannan kan du skippa just det) Skiva mozzarellan och strö över toppingen och ställ in i ugnen i cirka 30 – 35 minuter tills pajen fått vacker färg.

Smaklig spis

IMG_4672 (1)

4
9 kommentarer

Kladdkaka med salta jordnötter, choklad & kola

Hej där.

Tittar förbi med en riktigt smarrig efterrätt som jag tycker ni ska baka till helgen. Denna bakade jag för Ica för några månader sedan, och den är försvinnande god. Kladdkaka med extra allt.

Glöm inte följa på Facebook HÄR och på instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg IMG_8953 (1)

Det här behöver du för att baka denna kladdis: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Garnering :
 2 rullar med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 dl salta jordnötter
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen). Medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center. Och ställ sedan kallt.
Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager.

IMG_8947

9
10 kommentarer

Vidare mot Kooh Mook och Sivalai beach Resort

Godmorgon,

Ett litet tidsinställt inlägg medan vi är på resande fot. Idag lämnade vi vackra Koh Lipe för att åka vidare till Koh Mook. En ö vi bara varit förbi som hastigast, sist vi var i Thailand. Och då hittade vi ett vad vi tyckte var ett drömställe, nämligen Sivalai Resort. Och vad glada vi var att vi lyckades få tag i en bungalow där, trots högsäsongen precis vid stranden dessutom.

Bilden lånad av booking.com
koh Mook

För er som vill följa med av vår resa finns jag även på instagram @jennysmatblogg
där uppdaterar jag något flitigare med våra semesterbilder.

* * * * Inlägget kom inte riktigt iväg som det skulle, utan vi är framme nu. Stranden är magisk och resorten är väldigt trevlig. Och det bästa av allt internet fungerar ganska bra ( hihi ) Så vi hörs lite senare igen * * * * * * *

Allt gott! 

 

0
2 kommentarer

Billa Beach Koh Lipe

Kikar förbi och önskar er en god kväll från ett varmt Thailand.
Dagarna susar förbi och vi upptäcker nya stränder mest varje dag tycker jag. Idag har vi varit på ett ställe som heter Billa Beach, hade mitt internet inte varit så kasst så hade jag laddat upp fler bilder. Men ni får kika in på instagram om ni är nyfikna, där finns det fler. Bilia Beach är ett litet strandhäng dit inte så många turister hittat till än. Vi snorklade, solade och åt goda soppor ( pommes till barnen ) för en liten enkel restaurang hade de där också.

IMG_3101
Utsikten var magiskt

Funkar internet bättre imorgon kikar jag förbi med mera bilder då.

Hoppas ni får en fortsatt fin kväll,

0
5 kommentarer

Ljummen sallad med kyckling & halloumi

Tjingeling,

Egentligen är inte salladen ljummen såklart, utan det är ju bara kycklingen och halloumi:n. Nu efter all julmat & nyårsmat så kan jag se att många söker just på olika sorters sallader här på sajten. För att komma till alla mina salladsrecept klicka här

Här kommer en av mina favvosallader:

img_6243-1024x683 (1)I min sallad hade jag:
Blandad sallad ( köpt på påse)
gurka
rödlök
paprika röd & orange
stekt kyckling kryddad med grillkrydda
stekt halloumi

Såsen 
2 msk creme fraiche
1 liten klick med chilisås
1 tsk vatten

 

0
Kommentera

Tredje dagen på Koh Lipe

Hej hej
Jag har suttit och försökt ladda upp bilder i nästan tre timmar nu, men nu börjar det fungera. Idag gick vi efter tips vi fått från er läsare. Vi promenerade bort till slutet av Sunset beach, och fortsatte där vägen tog slut. Där vi kom till den gulligaste stranden av dem alla.

IMG_3004

Vi gick förbi denna lilla steniga strand där vi badade & snorklade. Landkrabbor stora som tennisbollar, och barnen jagade dem utan att hinna ikapp dem.Sen hittade vi detta hänget nedan, med potatismjölssand och turkost vatten & så söta hundar att man bara vill adoptera dem allihopa. Vi hängde med en hund som vi döpte till Bosse idag. Så snäll och busig, och han jagade bollar som aldrig förr. Vi hade gärna adopterat honom, och det var med en tår i ögat vi lämnade honom, iochför sig nymatad och med rent vatten men hur går det sen?  På Koh Lipe finns det mycket herrelösa hundar , medan koh phi phi har mängder av hemlösa katter.

IMG_3038

Barnen har köpt hundmat och vatten och matat hundar. Som djurvän gör det ont hjärtat att se dem gå hungriga. Och för den hundrädda kanske det inte är rätt ställe att åka. Även om alla hundar vi mött har varit väldigt snälla, och tillgivna.

IMG_3017

Över badplatsen hittade vi trevligaste middagshänget, Serendipity. har ni vägarna förbi så kom hit. God mat, mysig liten strand och trevlig personal. Finns några fåtal rum att hyra här, men de är rätt så dyra tror jag.

Vi beställde in Red Curry gryta med kyckling, fräscht och gott!
IMG_3062

Innan vi promenerade hemåt längst stranden! Koh Lipe är så vackert, att jag rekommenderar det till alla.
Turkost hav, vita ständer och mysiga restauranger. Paradiset.

Imorgon blir det en ny strand, som vi blivit rekommenderade av några på stranden, ni kan läsa mer om det imorgon.

IMG_3019 (1)
På återseende min vän

0
6 kommentarer

Kycklinggryta a la Thai

 

Ville tipsa om en god thaimiddag där hemma till er i sverige! ( Eller vart i världen ni nu bor)

 thai2 (1)

Detta behöver du till 4 personer
rapsolja
500 gram finstrimlad kycklingfile
1/2 strimlad röd paprika
1/2 strimlad gulpaprika
4 klyftade gula steklökar
1 ask med böngroddar
1 burk med vattenkastanjer

1 näve sockerärter

IMG_9289

Till woksåsen
2 1/2 msk japansk soja
1 tsk fisksås
saften av 1 lime
1-2  cm riven ingefära
2 stycken finhackade vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås
3/4 dl vatten
chiliflakes

Toppa med cashewnötter
Serveras med ris

Gör så här:
Fräs kycklingen & löken klar i olja. Vänd ner grönsakerna och vänd om tills allt har fått vacker färg men ändå behåller sin krispighet. Vänd över woksåsen och rör om, stäng av plattan och strö över cashewnötter servera sedan med ris.

Smaklig spis

IMG_9298

5
1 kommentar

Vår andra dag på Koh Lipe

Hej där hemma,

Ni ska veta att jag tappert kämpar med att få upp alla inlägg & bilder här ifrån Koh Lipe. Tyvärr är Wi-fi:t väderlöst på denna vackra ö, och bilderna står och tuggar utan att ladda upp. Men nu verkar det fungera *håller tummarna*

IMG_2970

Idag blev det ett besökt till Pattayabeach, där vi tänkte hyra en bananbåt för snorkling.
Men sen insåg vi att korallreven & alla fiskarna fanns direkt från stranden så vi struntade i att boka något. Vi traskade bort till affären och köpte bröd istället, tänkte att alla gillar väl bröd. Och om fiskarna gjorde, vi såg hur många som helst!

IMG_2976

De häftigaste var alla ”Nemofiskar” som simmade runt anemonerna, precis som på filmen.
Nomi & Melvin var helt lyriska 🙂

IMG_2984 (1)

Efter att ha snorklat, solat & badat så blev det lunch och sedan badade vi solade och snorklade lite till.
koh Lipe är verkligen magiskt vackert, kanske mycket longtailbåtar på sina platser – men vi undvek dessa ställen. Jag hade hört att det blivit rätt mycket turister nu på Koh Lipe, men jag förstår det – det är ett Paradis här. Åk hit om ni har möjlighet.
Det är en hel del turister, men inte alls lika mycket som på de andra ställena i Thailand. Och stränderna de är kritvita och de bländar nästan.

Efter en heldag på stranden promenerade vi walking street hem, men stannade till för lite shopping, mat & bara kolla folket.
Man blir alltid hungrig när man går här, det doftar grillad kyckling, majs & barbecue, och alla dessa mumsiga bananpannkakor.

IMG_2996

Sedan har vi hittat en liten mysig ”bio-salong” Här sänder de filmer varje kväll, både barnfilmer & senare på kvällen lite actionfilmer. Jättemysigt häng med trevlig personal, tycker jag. Man saknar lite att kolla på film när man är utomlands så här länge, det finns ju inga filmer alls på tv:n och datorn fungerar inte att titta på då wi-fi:t inte fungerar.
Så detta stället var toppen, och mysigt att sitta på golvet.

IMG_3001

De säljer både popcorn, dryck & andra snacks. Men ta plats i tid, det blir nästan alltid fullsatt.
Bilden är tagen på dagen, bara för att ni ska se hur det ser ut 🙂

IMG_3002

Imorgon har vi inga jättestora planer, men det blir en ny strand och förhoppningsvis lika vackert väder då.

Hoppas allt är bra med er där hemma! Roligt att läsa några rader ifrån er, även om jag inte alltid hinner svara.

På återseende imorgon 

0
10 kommentarer