Gillar ni bacon, och ändå vill ha variation så tycker jag att Prosciuttoskinka är snäppet godare att använda i matlagning. Här tillsammans med kycklingrullar och en fräsch couscous-sallad. Mina favvocouscous är just denna stora varianten även kallad pärlcousocus. Den blir inte torr & klibbig som den vanliga varianten blir.
Det här behöver du till 5 personer:
800 gram kycklingfärs
1/2 tsk salt
Peppar
Prosciuttoskinka
Couscoussallad
2 dl okokt pärlcouscous ( stor couscous)
1 finhackad tomat
1 bit finhackad gurka
1/2 finhackad rödlök
12 finhackade oliver
1 bit röd finhackad paprika
1 bit gul finhackad paprika
god olivolja
flingsalt
Serveringstips: turkisk yougurt
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackning, skölj av och rör sedan ihop med resten av ingredienserna. Avsluta med olivolja & flingsalt. Ställ kallt till servering, eller inte om du föredrar ljummen couscoussallad.
Gör järparna så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Vänd ihop salt och peppar i kycklingfärsen- och forma dem till avlånga köttbullar. Linda in dem i prosciuttoskinka och lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in dem i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills de är genomstekta. Serveras sedan med couscous sallad och en klick med turkisk yougurt.