Här har det bara varit jag och barnen nu i tre dagar, då Jonathan har varit iväg på konferens. Fast igår sov Melvin över hos en kompis. Så då var vi bara fyra kvar, och sen försvann Jacob in i sitt rum och spelade hela kvällen. Då var vi bara tre, och när Nomi somnat efter fredagsgodiset blev det bara jag & Thelma kvar. Så vi satt & kikade på en komedi innan vi vart för trötta för att hålla ögonen öppna. Och idag vaknade vi tidigt och dukade upp med jättefrukost, jag känner mig fortfarande proppmätt.
Annars har vi inga större planer idag förutom att vi väntar in mellon precis som alla andra.
Innan dess kommer ett litet lunch / middagstips till er.
Det här behöver till 4 personer:
3 paket med bacon
10 färska champinjoner
10 klyftade körsbärstomater
1 finhackad gul lök
5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 – 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås
Serveras med pasta
Gör så här :
Klipp baconet smått, dela champinjonerna, finhacka löken och fräs i en stekpanna vänd sist ner tomaterna. Ta bort från plattan och börja med ostsåsen.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda ner detta i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också medan såsen sjuder. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält. Häll sedan över ostsåsen över baconpanna och rör om.
Serveras med en god sallad