REKLAMLÄNKAR FÖR ELEVEN

EXUVIANCE HUDVÅRD


.

Hej där raringar ,
Att få bli äldre är ju såklart en ynnest, och man blir klockare lugnare och lyckligare med åren.
Dock så sätter det ju sina spår i huden, och även om glada rynkor är vackert, så kan man ju motarbeta dem lite grann iallafall. Efter 35- 40 händer absolut saker med hyn som gör att man måste vårda den lite extra. Efter min hudvårdskur med dessa produkter så går jag nästan alltid osminkad, känner mig så mycket fräschare och lenare i ansiktet.

Så här ser mina produkter ut som jag använder dagligen.
Och det är naturligtvis solskydd i dagkrämen. Ni får gå in och läsa här om deras produkter,
Alla hudtyper är ju olika, en del är torra, eller oljiga eller har blandhy. Men här finns något för alla. Och detta är en dyrare / lyxigare hudvård så vill jag absolut tipsa om dem just nu efter som det är så bra RABATT på dem just nu.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER

Jag har provat denna serie sedan i Mars/ April, och jag älskar den.
Den går in på djupet och ger en jättefin lyster. Jag som har n lätt rodnad på kinderna tycker att dessa produkter dämpar fantastiskt bra, och numera är det fantastiskt att gå utan smink var och varannan dag.

Mina krämer/serum jag valt ur är en sammansättning av speciellt utvecklade produkter för en känslig och reaktiv hud. De ger en direkt dämpande effekt samtidigt som den arbetar över tid på själva uppkomsten av rodnad. Missa inte de sänkta priserna just nu:  KLICKA HÄR




Dagens tips från mig till dig.

13
1 kommentar

GRILLKVÄLLAR

.

Hej där,

Hoppas er måndag börjat snällt, och att ni haft en häääärlig helg.
Något bland det bästa med sommaren är väl alla ändå alla dessa härliga grillkvällar.
I lördags kom Martina å hennes grabbar hit och gjorde oss sällskap. Och med Nomis kompisar och kusin vitamin var vi 10 pers som hängde här runt poolen och till middagsbordet.
Så det blev att inventera både kyl och frys när vi skulle trolla fram mat till oss alla.

Vi grillade ribs, korv, fläskfilé, kyckling, majskolvar, broccoli och köttbullespett.
Så vi blev mer än mätta och belåtna.

Och söndagsförmiddagen hängde vi kring poolen & solade, fram tills det var dags för mig och Marika att kicka igång arbetsdagen i köket. Vi lagade mat som aldrig förr, provade fram nya spännande smaker till den digitala kokboken som vi ska göra tillsammans med Apollo & Visitdubai.
Så gott blev det, ser fram emot att få dela recepten med er!

Men nu ropar Nomi att det är dags för frukost.
På återseende.

14
Kommentera

VECKOMATSEDEL


Gokväller,
Här kommer veckans matsedel. Hoppas att ni hittar lite ni gillar.

Måndag: Gnocchi med grönsakssås
Tisdag : Panerad rödspätta med remouladsås
Onsdag : Kesoplättar med vispad grädde
Torsdag : Kyckling Kiev
Fredag : Laxplanka med räkor


Det här behöver du till 4 st Laxplanka:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
+ dill ( kryddform)

4 fina färska laxbitar
Kokad sparris ( både grön & vit)
citron
färsk dill
handskalade räkorhttps://9092528726bb185b541908292b560804.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Citronsåsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
2 msk nypressad citronsaft

Gör din laxplanka så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg. Ta ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjuts in i ugnen.

Så här kan man spritsa ut moset, har man ingen sprits går det bra att klicka ut moset.  Under tiden du gratinerar plankan så kokar du sparrisen och gör såsen. Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron. När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.

Smaklig spis. 

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: MumsMums / Gräddbullar

Det var länge sedan jag bakade dessa, men häromdagen var det dags igen. Väldigt lätta att baka, och för att göra dem mer festliga så kan man även färga kokosen med karamellfärg.
Mina blev dock bara vita denna gången, fina så också tycker jag.https://89c3f505a8aff4ab9c4da338bea506ea.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Det här behöver du :

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering : 4 dl kokosflingor

Gör så här :

Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp.

Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.

Sedan är de klara  att serveras. 

2
1 kommentar

HOOKS HERRGÅRD

.

Tjingeling,

I Tisdags styrde vi kosan mot Jönköping och det fantastiska fantastiska Hooks Herrgård. På resan var det Nomi med bästis & jag fick sällskap av goaste grannfrugan.
För att skaffa ännu fler mammapoäng så stannade vi även på Yoump så att tonåringarna fick göra av med massa energi.

ÄR det inte bara typiskt dagens ungdom att alltid hålla för händerna när man ska ta bilder, så jag & Aline gör samma sak.

Vi checkade in på vårt fina rum och medan vi mammor plockade upp packningen och gjorde oss klara så drog tjejerna ner och badade i sjön.

Sedan blev det en fantastisk trerätters-meny.
Maten på Hooks är alltid lika fin. Rekommenderas massa.

Både jag & Aline beställde in kalv till huvudrätt. Så magiskt god.
Barnen beställde en tre-rätters från barnmenyn och var mer än nöjda.

På onsdagsmorgonen blev det en stor frukostbuffé innan vi klädde om till badkläder och drog ner till spa:t.

Nu under sommartid så är även tonåringar välkomna på spaavdelningen.
Så detta bokade jag för säkert ett halvår sedan, men vet att det finns en hel del platser kvar. Så missat inte chansen.

Utomhuspoolerna gillar jag bäst.
Och att man sedan kan svalka sig i den kalla sjön efteråt.

Nu tröttnade tonåringarna snabbare än mig och Aline,
Så det var väl tur att de hade sina mobiler med sig.

Även en och annan nyttig smoothie svalkade vi oss med innan det var dags att tacka för oss och åka hemåt Kalmar igen.


Väl hemma i Kalmar väntade finbesök från Växjö , både Klara, Aaron och Thelma.
Så de har hängt hos oss i dagarna tre, och har precis åkt hem nu.

Får så mycket energi av att umgås och hänga med familjen. <3 Så nu blir det grillmiddag med resten av gänget det vill säga : Melvin, Nomi och kusinen Lova. Myspys.


20
Kommentera
Reklam för mina böcker

JENNYS SOMMAR

.

Tjingeling,
För många är detta sista arbetsveckan innan semestern.
Och då blir det lata dagar med sol och bad, och troligtvis behöver ni ju recept till grillen, sommarlunchen och picknicken. Så missa inte att spana in ”Jennys Sommar”- bok.

”Jennys sommar” fotade vi förr-förra sommaren, och den släpptes ju som bekant till förra.


Jag känner mig väldigt trygg med mot ”bokgäng” de är proffsiga & vi har roligt tillsammans och jag litar att de tar de bästa besluten. Ulrika Pousette är som vanligt fotograf, hon har fotat alla mina sex böcker och kommer även fota min 7:e bok som kommer nästa år.

Jennys Sommar är en bok fullproppad med mina bästa tips inför sommaren. Massa grillmat, picknick, hembakat, saft & sylta. Jag hoppas att ni kommer gilla den lika mycket som jag gör.
NI KAN BESTÄLLA DEN HÄR


23
3 kommentarer

HELGEN I VALDEMARSVIK

.
Go´morron på er,
Hoppas ni vaknat upp till en härlig vecka. Jag gillar ju måndagar och nystarten som man ändå får. Så nu blir det fullt ös denna veckan. Det blir att skissa på den sjunde boken & kategorisera vad den ska innehålla. Och förutom det så ska det filmas samarbeten som ska publiceras under sommaren. Jag har massa bra kommande erbjudanden till er, så håll utkik.

Fast nu vill jag ju visa bilder från den supermysiga helgen som passerat.
Jag styrde kosan mot Valdemarsvik i Fredags eftermiddag, efter träningspasset. Jajamänsan, ni hörde rätt….. jag har ju fortsatt min träning med PT. Och jag tror mig känna skillnad på smärtan i axlarna redan nu. Vi tränar såklart försiktigt och vill inte gå på för hårt nu till en början.

Hur som helst, tillbaka till helgen. Fick tag i supertrevlig ställplats ner i småbåtshamnen. Så när vi var installerade så pös vi ner på ”stan” för att kika efter någonstans att äta. Vi hamnade på ett litet trevligt hak som hette ”verandan” nere vid hamnen där vi åt en fläskfiléplanka & en ”Oscar”.

Lördagförmiddag blev det husbilsfrulle och sedan åkte vi iväg för att spana in omgivningarna. Första stoppet blev Fyrudden där vi kikade lite på båtarna och käkade lunch.

Sedan åkte vi vidare till Ekön Havsbad, för bad vid klipporna.

Så himla vacker I Valdemarsvik, mitt första besök här men förhoppningsvis inte det sista. Det är så roligt att få besöka nya ställen här hemma I Sverige, så många guldkorn längst vägen som man inte haft en aning om.

Lördagskvällen avslutades nere i småbåtshamnen till ett svagt sorl av trubadurens toner.
En bättre helg, så nu kickar vi igång denna måndagen med laddade batterier.

Kram

23
2 kommentarer

VECKOMATSEDEL


Förra veckans veckomatsedel försvann puts ut i cyberrymden.
Så vi gör ett nytt försök denna söndag.
Först ut är:

Måndag: Pasta adlig e olio
Tisdag : Räktacos med guacamole
Onsdag: Kebab-Kyckling-sallad
Torsdag: Krämig laxpasta
Fredag GRILLADE SOUVLAKISPETT MED TZATZIKI



Recept från min senaste bok ” Middagstipset” . Fina bilden kommer från Ulrica Pousette

I salladen hade jag: 
Ruccola
Gurka
Tomat
Rödlök
Gröna Oliver
Svarta Oliver
Fetaost

Till Souvlaki-spetten:
600 gram fläskkarré
1/2 pressad citron
3-4 msk finhackad färsk oregano
1 tsk timjan
1 pressad vitlök
4 msk olivolja

Gör så här: 

Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen.
Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.

Tzatziki med fetaost:
( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉
1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
1 tsk salt
peppar
1 förpackning med fetaost

Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan.  Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter.  Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.

* * * * * * * * * * * * * *. *

Något gott till kaffet : Knäckig Blåbärspaj

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

6
Kommentera
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

ETT PAKET PÅ POSTEN

.

Ni har frågat massor om vad mer jag har i mitt sminkskåp och vilka brun-utan-sol som jag gillar att använda, så här kommer ett inlägg om vad som fanns i mitt senaste paket från eleven och snälla någon vilken uuuuunderbar parfym jag hade beställt. Naturligtvis efter era braiga tips.

När denna bilden kom upp på Instagram så fick jag så många DM där ni frågade om mina bästa
Brun-Utan-Sol Produkter, för jag är väldigt petig där. Det får inte lukta ”gammalt solarium” det ska gå snabbt att applicera, bli jämnt och försvinna snyggt.

Så jag har provat massor av olika märken och produkter, och kan därför nästan våga påstå att jag är expert. Mina favoriter till kroppen är St Tropez denna för medium solbränna Och denna från st Tropez beställer jag när jag fått bra med färg men ändå vill ”poppa” i någon snygg klänning eller fina shorts, den ger riktigt bra/ mörk färg. Jag använder denna handsken när jag smörjer in kroppen, och jag lovar att det är så mycket enklare och blir jämnare än att använda spray. Bästa brun-utan-sol för ansiktet är som jag i ett tidigare inlägg skrivit om : Ida Wargs – du hittar den här.

Något som fattades i mitt sminkskåp var penslar / borstar. Så jag beställde ett kit som även var smidigt att få plats med i sminkväskan. Väldigt prisvärt, du hittar det här Och en ny glowigare bronzer klickade jag också hem , som du hittar här

Och nu hade jag ingen bild på det, men för att behålla mitt hår kallt & fräscht så använder jag även Ida Wargs silver schampo & Balsam en gång per vecka, ibland en gång varannan vecka. Blont / slingat eller färgat hår har ju annars en tendens att bli väldigt gult på sommaren. Det vill man helst inte ha.

Och mitt kanske lyxigaste tips. Som jag gärna använder på sommaren. En härlig dagkräm med färg i. Den blir inte lika täckande som en foundation utan den ger mer lyster och naturlighet i. Den kostar lite extra men är dryg och ger dig så mycket snyggare glow. KLICKA HÄR

Och denna mina vänner är redan en ny favorit som ni rekommenderade till mig. Och jag köpte den enbart på era tips, och jag äääälskar den. Friskt, fräscht och mumsigt. KLICKA HÄR





.


Hoppas ni gillar.

15
2 kommentarer

LUNCH PÅ STAN

Då var det redan torsdag och denna veckan har minst sagt försvunnit snabbare än blixten, och så varmt det varit. Har varit ute på havet så mycket jag bara kunnat, och Nomi har också velat haka på så vi har setts massa extra trots pappavecka. ❤️

I dag har jag haft möte med Martin, min ny-gamla redaktör. Han var med mig under första boken ” Baka med Godis” och nu så hoppar han på min sjunde bok. Ska bli spännande och se vad vi kommer fram till för typ av bok denna gången.

´

En lyxig ensamlunch på stan. Jag äääälskar att äta ensmalunch och sitta och tjuvlyssna på alla andra.
Hade datorn uppe och låtsades upptagen såklart, men jobbade inte ett dugg 😉

Nu blir det en tur till återvinningen, ett möte på stan och sedan ett telefonmöte med min bankman.
Sedan ska jag ta ledigt och ge mig ut på skotern. Vilken frihet .

12
Kommentera

NUTELLATÅRTA

.
Men snälla nån … vad denna dagen gått i ett. har inte hunnit med ett jota av allt vad jag önskat hinna med. Men så kan det vara och dagen är ju inte slut än, så jag kämpar på.
Men till er kommer dagens tips att vara denna drömmiga nutellatårta.
Finaste bilden är tagen av : @linnesdottrar

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.

8
Kommentera