Hoppas ni har en bra söndag och allra bästa alla hjärtans dag. Min dag startade tidigt av väckarklockan som larmade runt halvsju. Jag lät resten av familjen få sovmorgon medan jag bakade och förberedde en stor mysfrukost. Sen väckte jag dem strax efter nio, och Jonathan hade tydligen varit iväg med barnen och handlat gulliga presenter, så det blev lite paketutdelning också. Mysigt. Men nu är jag igång igen och bakar. Och nu tror jag att jag börjar se ett slut på allt jobb & alla förberedelser. På måndag kommer Ulrika och då ska det vara klart att fota. Och nu säger listan att jag ”bara” har 8 bakverk kvar, iochför sig kanske de mest krävande men snart är jag iland.
Nu vispar jag grädde till en ny cheesecake, bästa fikat att förbereda! Gott gräddigt & chokladigt kommer det blir! Mumma.
Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör
2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar
serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör, vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas. När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Kladdiga Mariannerutor
Recept på långpannekakor kan man inte få för många av.
Kanonbra att baka till kalas, eller om man vill fylla upp frysen.
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Nu hade vi lite bråttom, så vi serverade dem varma. Men jag tycker att de var goda varma också – påminner om mintkladdkaka.
Jeeeey,
vilken glad överraskning jag fick igår när soffbordet levererades redan då. Trodde det skulle dröja flera veckor till. Vi har letat rätt länge, och visste inte riktigt vad vi ville ha först. Men vi tyckte att det kändes snyggt att bryta av allt det vita här hemma med något naturmaterial. Och när vi hittade detta bordet efter mycket googlande så fastnade vi för det bägge två.
Det är en likandan fast mindre skiva under bordet också.
Och en bild får igår kväll.
Hur mysigt är det inte med en braskamin. Den använder vi dagligen, ja iallafall nu när det är kallt ute.
Fast nu har jag inte tid att sitta här framför datorn, jag har tusen saker att göra. Och 25 nya bakverk att hinna med innan fotografen dyker upp måndag morgon.
Tips på alla hjärtans dag frukost / brunch.
Gör sötaste ♡ Sconesen
Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt + lite kardemumma ( kan uteslutas )
3 dl mjölk
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock. Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Kikar förbi här i väntan på maten, som står i ugnen. Jag åt en så god räkgryta till lunch idag, ni kanske såg en glimt av den på insta. Receptet kommer dyka upp. Ni gillar att läsa lite saker som jag fyndat, stort som litet. Och jag tycker det är lika roligt jag att fota & tipsa om bra köp.
Denna söta från lilla låda för olivolja och kryddor tror jag inte att jag visat tidigare.
Om någon undrar vad den kommer från så är det HM home. Fast det var rätt länge sen jag köpte den, så kan inte lova att den finns kvar.
Hepp, dags att duka fram för middag. Jonathan får disken 😉
Sallader äter jag flera ggr i veckan till lunch, gott & fräscht.
Nu åt jag sist en jättegod vegetarisk pastasallad med kikärtor som jag varmt rekommenderar er att testa.
Självklart med dressing till, mums.En snabb, mättande och god pastasallad för 4 personer:
Pasta för 4 personer
4 ägg
1 förpackning kikärtor ( kokta )
blandad grönsallad
1 stor gul paprika
2 avokado
2 stora tomater
olivolja
Gör så här:
Börja med dressingen, rör ihop och ställ kallt.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, koka äggen.
Skölj, hacka och blanda ihop grönsakerna, skölj kikärtorna och vänd ner. När pastan är klar, skölj den så att den blir kall och vänd ner i salladen. När äggen är klara kyl ner dem med kallt vatten, skala och dela dem lägg dem i salladen.
Hej där,
Dagen har gått i ett även idag och vi har jobbat på som bara den. Nu ska jag nog inte baka något på en hel dag eller så. Haha. . . Allt blir så intensivt när man jobbar heldagar så här i studio och man kopplar ju bort allt annat runt omkring. Så vi har varit ett litet gäng, som har jobbat i en liten godisbubbla här nu under ett par dagar. Vi hann färdigt så att jag kunde flyga hem nu i kväll och jag kom innan för dörren här för ganska exakt en timme sedan. Zzzz
Har inte så mycket mer bilder att visa från våra dagar, ni kommer bli varse inom kort iallafall. Men vi har bakat, kakor, tårtor, kladdkakor, pannacottor & glassar så det står det härliga till. Säger man ens baka glass… Nej, det gör man ju inte, men vi har rört ihop goda gräddiga glassorter.
Nu säger jag godnatt, här ska jag sjunka ner i soffan och se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna.
Jag tycker att just förrätter kan vara svårt att komma på nya, och variera! Så därför är det väl bra att jag provat en ny nu innan mello på lördag. Och god var den dessutom. Testa till lördag vetja.
Har du massa roliga tips på förrätter som du tror passar mig, tipsa gärna! Hade varit roligt att få lite ny inspiration i den kategorin.
Serveras i mindre glas, typ snapglas.
Det här behöver du till 6 förrätter: 2- 3 mogna avokado
2-3 msk creme fraiche
1 skvätt färskpressad citronsaft
salt
ev. cayennepeppar
Gör så här:
Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.
Häll upp i glasen och garnera med toppingen.
Ställ in i kylen fram till servering.
Jag har sagt det förut, och säger det igen. Jag älskar mitt jobb, och alla olika sätt att arbete med det! Jag har världen roligaste jobb ♥ Så stort gilla på det! Idag har jag befunnit mig i studion hela dagen och bakat & fotat massa bakverk. Det är så kul att se att ni prövat så många recepet. Och roligt att ni länkar och taggar * jennysmatblogg när ni lånar recepten. Det är inte alla som länkar, men de flesta av oss gör det. Stort tack!
Idag har jag rullat sisådär femtioelva chokladbollar, bakat sisådär hundraelva småkakor & vispat ihop ett tjog efterrätter. Nja inte riktigt men nästa…
Frusen nutella är lättare att jobba med än rumstempurerad.
Ett litet tips. Imorgon ringer klockan tidigt igen, vill ju inte missa denna jättegoda frulle som bjuds på hotellet.
Och imorgon fotar vi de sista bakverken, ska bli spännande att se resultaten
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )
Voila! Busenkelt & jättegott.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga. Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR