Tillbaka i småstaden

Hej där, 
Dagen har gått i ett även idag och vi har jobbat på som bara den. Nu ska jag nog inte baka något på en hel dag eller så. Haha. . .  Allt blir så intensivt när man jobbar heldagar så här i studio och man kopplar ju bort allt annat runt omkring.  Så vi har varit ett litet gäng, som har jobbat i en liten godisbubbla här nu under ett par dagar.  Vi hann färdigt så att jag kunde flyga hem nu i kväll  och jag kom innan för dörren här för ganska exakt en timme sedan. Zzzz

Har inte så mycket mer bilder att visa från våra dagar, ni kommer bli varse inom kort iallafall.
IMG_4538IMG_4532
Men vi har bakat, kakor, tårtor, kladdkakor, pannacottor & glassar så det står det härliga till. Säger man ens baka glass… Nej, det gör man ju inte, men vi har rört ihop goda gräddiga glassorter.

Nu säger jag godnatt, här ska jag sjunka ner i soffan och se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna.

Natti natti.

0
1 kommentar

Avokadokräm med räkor & stenbitsrom

Jag tycker att just förrätter kan vara svårt att komma på nya, och variera! Så därför är det väl bra att jag provat en ny nu innan mello på lördag. Och god var den dessutom. Testa till lördag vetja.

Har du massa roliga tips på förrätter som du tror passar mig, tipsa gärna! Hade varit roligt att få lite ny inspiration i den kategorin.

 IMG_3887
Serveras i mindre glas, typ snapglas.

Det här behöver du till 6 förrätter:
2- 3 mogna avokado
2-3 msk creme fraiche
1 skvätt färskpressad citronsaft
salt
ev. cayennepeppar

Garnering:
handskalade stora räkor
finhackad rödlök
citronskiva
stenbitsrom
smörstekt bröd
dill

Gör så här: 
Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.
Häll upp i glasen och garnera med toppingen.
Ställ in i kylen fram till servering.

IMG_3917

1
7 kommentarer

Att älska sitt jobb

Jag har sagt det förut, och säger det igen. Jag älskar mitt jobb, och alla olika sätt att arbete med det! Jag har världen roligaste jobb ♥ Så stort gilla på det!  Idag har jag befunnit mig i studion hela dagen och bakat & fotat massa bakverk. Det är så kul att se att ni prövat så många recepet. Och roligt att ni länkar och taggar * jennysmatblogg   när ni lånar recepten. Det är inte alla som länkar, men de flesta av oss gör det. Stort tack!

IMG_4510
Idag har jag rullat sisådär femtioelva chokladbollar, bakat sisådär hundraelva småkakor & vispat ihop ett tjog efterrätter. Nja inte riktigt men nästa…

IMG_4519

Frusen nutella är lättare att jobba med än rumstempurerad.
Ett litet tips.

IMG_4525 (1)Imorgon ringer klockan tidigt igen,  vill ju inte missa denna jättegoda frulle som bjuds på hotellet.
Och imorgon fotar vi de sista bakverken, ska bli spännande att se resultaten

Kram och på återseende

0
4 kommentarer
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Mjölkchokladsbiskvier

 När man väl bakar biskvier så är det smidigt och roligt att prova flera olika sorters smaksättningar.
Mjölkchokladbiskvier är barnen favoriter.

Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspo : @jennysmatblogg

IMG_3793 (2)

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllningen: 
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )

Voila! Busenkelt & jättegott.

IMG_3790

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR

1
4 kommentarer

Grönpepparbiffar

Hej på er. 
Här kommer ett litet tidsinställt inlägg medan jag är iväg och bakar för fulla muggar, och bästa Ulrika fixar finaste bilderna. Detta middagstipset är något för dig som precis som jag gillar hemlagade biffar.
Och skippar du potatisen ( och gelén i såsen) så har du en prima lchf-rätt.
IMG_3970IMG_3942

Det här behöver du: 
1 kilo nötfärs
3 msk konc. oxfond
1 tsk salt
1/2 msk finkrossad grönpeppar

Såsen:
1 dl vatten
100 gram färskost
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 msk finkrossad grönpeppar
1 tsk rödavinbärsgele
salt

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 70 grader.
Rör ihop smeten till biffarna och stek dem klara i smör.  Lägg biffarna i ugnen medan du gör såsen. Häll ner vatten i stekpannan och vispa upp skyn. Sila den ev om det behövs. Vänd ner färskosten och vispa tills du har en klumpfri sås. Vän ner grädde, soja, fond & låt sjuda upp.
Smaka av såsen med salt, gele & finkrossad grönpeppar

1
12 kommentarer

Framme på Radisson

Godkväll på er,

Då vart jag framme & incheckad på hotellet Radisson Blu Strand. Det verkar vara ett trevligt hotell även om mitt rum var det minsta jag skådat. Haha…

radisson

Har precis haft ett trevligt möte med en liten del av tailsweep. Företaget som håller i marknadsföringen på sajten. Fast nu är jag tillbaka & sitter jag här på mitt lilla rum och väntar på roomservice. Vet du att det är första gången jag beställer upp mat på rummet, men idag orkade jag verkligen inte gå ut och äta. En black angus-hamburgare med slaw valde jag, hoppas nu att den är god. Pyjamasen är på och här ska jag jobba, läsa skvaller & äta ostbågar.  Så det går nog ingen nöd på mig, även om det känns lite ensamt att resa själv.

IMG_4492*Uppdatering* maten kom ju jättesnabbt.
Det är ju så gott med coleslow, för att inte prata om krispiga pommes!

IMG_4499IMG_4504

0
1 kommentar

Mot huvudstaden

Lunchtid, och jag har precis ätit jättegoda biffar alldeles nyss ( recept kommer snart på bloggen)
Och så har jag nästan hunnit packat klart för flyget som går om ett par timmar. Nu väntar det några dagars jobb i stockholm. Några möten och massa bakning, så jag gissar att det kommer vara ett pressat schema nu ett tag. Därför har jag tidsinställt flera inlägg så att det inte blir knäpptyst här på bloggen.

En bukett med liljor på köksbordet idag, och ett litet snabbtips på vad ni ska göra om ni inte vill att de ska smutsa ner. Man brukar ju nämligen få orange/gul färg efter dem där de stått.
IMG_4404 (1)
Klipp bara bort stängerna och voila, inget smuts alls. Ljusstakarna till höger är från rusta, för rätt länge sedan. Vet ej om de finns kvar fortfarande.

IMG_4402 (1)

Jag kommer kika förbi lite senare när jag är framme på hotellet, håller tummarna för att de har god frukostbuffe. Typ det viktigaste som finns när man bokar hotell.

Hörs senare. . . . Ja om ni kikar förbi det vill säga 🙂

0
4 kommentarer
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Dillstuvad potatis med panerad torsk

 Vissa maträtter faller i glömska, och jag insåg att hur länge var det inte vi åt dillstuvad potatis? Åh majj gaaad vad gott, varför lagar vi inte detta oftare. Riktig husmanskost är det bästa jag vet. Och torsk det måste vi börja äta oftare. Stort gilla på det.

IMG_3686
Ibland gör jag stuvningen på hälften mjölk, hälften grädde. Beroende på hur det ser ut i kylskåpet.
Men godaste med grädde, tycker jag.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Men innan receptet kommer vill jag tipsa er om alla fina nyheter hos Bubbleroom. 
Klicka här

Och nu till receptet

För 4 personer behöver du:
800 gram potatis ( fast sort )
4 fina torskfileer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
+ salt & citronpeppar

Dillstuvningen: 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Skala och skär potatisen i mindre bitar, som på bilden. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist ströbröd + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken.

9
10 kommentarer

Kväll i småstaden

 Då var det kväll i småstaden.

Nu är middagen uppäten och disken är undandiskad. Barnens läxor är klara & rättade så nu blir det datorjobb framför alla serier som dragit igång igen. Farmen, lyxfällan, Sofias änglar…. så mycket serier och så lite tid. Smidigt när man kan slökolla lite på tv:n samtidigt som man skriver rent recept & redigerar bilder.

IMG_4346

Brasan är tänd, doftljusen brinner och en ny bukett tulpaner har fått flytta in. Krispiga tulpaner ger lite hopp om att våren snart är på väg.

IMG_4357 (2)

Molly tänker nog hänga här framför tv:n resten av kvällen också.
Hon brukar sällan vara mer än ett par meter ifrån mig, riktig sällskapshund.

IMG_4368

Hoppas du har en riktigt bra måndagskväll,

På återseende snart igen.

0
10 kommentarer

Vegetarisk gratäng

Här kommer ännu ett tips på en god och lättlagad vegetarisk middag.
En krämig gratäng som passar bra till ris eller kokt potatis.

vegetarisk middag
Jag handlar förkokta kikärtor, dessa ska sköljas innan tillagning.

Det här behöver du:
760 gram kikärtor ( avrunnen vikt 460 gram )
dv.s 2 förpackningar
200 gram brysselkål
3 dl creme fraiche
2 pressad vitlöksklyftor
1 msk chilisås
salt & peppar

Topping: 
1 stor skivad tomat
2 dl riven lagrad ost

IMG_4157

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Ansa brysselkålen, dela den på mitten och förkoka den några minuter. Skölj kikärtorna, och blanda ihop med brysselkål, crème fraîche, pressad vitlök, chilisås & salt och peppar. Fördela ut i en ugnsfast form och skiva tomaten och lägg ut, riv över en god ost och sedan rätt in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

Smaklig måltid

0
3 kommentarer