Nu är det ingen ”hemlighet” längre utan nu kan jag äntligen berätta! Wiiieee.
Och som många säkert redan gissat så håller jag på med en bakbok, eller kanske snarare kak- & tårt- & dessertbok. Den har varit på gång sedan i höstas, men det har blivit mer intensivt jobb med boken nu efter jul kan man lugnt säga. Temat kanske ni kan gissa när ni ser dessa bilder.
Bilderna här har inget med boken att göra.
Det är mer min efterbild när plåtningen är över, typ det är detta godiset som inte kom till användning 😉
Min första alldeles egna bok : ”Baka med godis” som jag ger ut tillsammans med Bonnier.
Ja, vem vet det kanske blir både den första och den sista 😉 hihi… Fast jag hoppas det blir fler. Alla bilder är sååå fina, och det är urduktiga Ulrika Pousette har fotat samtliga. Och jag kan knappt vänta tills jag har boken i min hand.
Så sjukt spännande efter allt detta arbete som ligger bakom.
Ja det är ju helt tokigt, att vi faktiskt åker iväg så här igen. Trots att vi nyss varit iväg, men att resa är det bästa som finns. Jag & Jonathan pratat om att åka till maldiverna i evigheter, men det har inte blivit av. Vi tänkte vänta och se om vi kunde åka till vintern, eller kanske nästa igen . Men så plötsligt fick vi barnvakt, heeela sportlovet. Hur ofta händer det? 🙂 Så ja då bestämde vi oss för att boka en resa ( yolo ) Och nu är vi på väg mot Köpenhamn för en lång flygresa. För att få uppleva en vecka i paradiset.
Enligt hotellets hemsida ska det se ut så här.
Vi valde en ö som heter Velassaru, som ligger rätt så nära flygplatsen.
Sedan ska vi besöka en till liten ö, under veckans gång. Kommer inte ihåg vad den heter, men det kommer fler bilder under tiden.
Hoppas ni vill följa med ! 🙂
( För er som är mindre intresserade av resor, så har jag uppdaterat/ tidsinställt med massor av nya recept )
Nu är det nog snart sportlov för många av oss? Har ni några planer på att åka skidor kanske ?
Här är barnen & Jonathan riktigt duktiga på vintersporter, medan jag knappt klarar av att stå på ett par skidor. Bambi på hal is, eller något i den stilen. Men nu håller vi på att packa & förbereda för att åka iväg, dock inte till fjällen. På tal om packning så brukar jag alltid vara ute i god tid, gärna en vecka innan. Men denna gången kom det lite jobb, mycket jobb och drösvis med jobb emellan. Så jag hoppas att jag får med det viktigaste iallafall.
Och Molly sitter i soffan och inväntar hus – & hundvakt som snart är på väg.
Lilla loppan 5 1/2 år, och fortfarande pigg & busig.
Precis hemkommen från utvecklingssamtal på skolan, alltid lika roligt att höra hur de har det & att de trivs bra. Ska snart ställa mig med middagen men tänkte kika in och höra om ni har lite roliga boktips….
Jag letar nämligen efter bra böcker nu till sportlovet.
Har ni några bra titlar på vad jag inte ska missa? Vilken är din bästa bok ?
Jag läser det mesta: allt från thriller/deckare till lättsamma Bridget Jones böcker. Fast hinner sällan plöja särskilt många böcker. Så tipsa gärna om både gamla & nya godingar.
Igår ( en helt vanlig onsdag… kors i taket ) blev det barnens favorit till middag nämligen tacos. Och inte mig emot för jag gillar också tacos. Tycker det är trevlig med all sorters plockmat. Fast allra bäst gillar jag att göra soppa med tacosmaker, denna heta smakrika soppa i en mexikansk tappning är en favvo. Serverades med gratinerade tortillachips. Yummi Yummi.
Önskar ni mindre hetta, skrapa bort frökapslar från chilin, det är där hettan sitter.
Det här behöver du till 5-6 personer:
600 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chili
2 vitlök
10 klyftade körsbärstomater
2 burk med krossade tomater ( passerade går bra om man inte vill ha bitar )
12 dl vatten
2 msk chilisås
3 msk med oxfond
1 – 2 msk med kinesisk soya
1 burk med majs
salt & peppar
cayennepeppar
Tacokrydda efter smak och tycke ( jag hade en påse)
Servera med en klick creme fraiche
Gör din tacosoppa så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja, finhacka löken och fräs den glansig. Pressa ner två vitlöksklyftor och den finhackade chilin rör om. Vänd ner färsen och bryn den klart, vänd ner tomatkrossen, vatten, soya, fond, majs, tomater, chilisås, och låt allt sjuda upp. Och puttra i 20 minuter – under tiden gratinerar du tortillachipsen med riven ost över i några minuter på 225 grader i ugnen.
När chipsen är klara så kan du smaka av soppan med salt och peppar, cayenne och tacokrydda.
Snabb & enkelt bjudfika, som tar en kvart att slänga ihop.
Hallon & vit choklad tycker jag är en fin kombo till den lilla sältan i smördegen & krispiga flaggade mandeln.
Till 4 stycken små fyrkantiga smördegsplattor
25 gram vit choklad
färska hallon
ägg
flagad mandel
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt, spara lite till garnering. Lägg hallonen över chokladen ( så att den inte bränns i ugnen. ) Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills smördegen fått vacker färg.
Riv över lite med choklad när de kommer ut ur ugnen.
Pudra ev. över lite florsocker.
Hej där,
Här susade dagen förbi snabbare än blixten, vi har jobbat, jobbat & jobbat. Vi har fantastiskt roligt, fast jag hinner inte med så mycket annat just nu. Jag vaknar till och med på nätterna av att jag drömmer om kakor & tårtor just nu… Haha.
Men imorgon är det sista dagen som Ulrika kommer hit & fotar, så det är inte länge kvar nu tills jag hinner med bloggen igen. Fast jag har förberett en god & enkel efterrätt till er som kommer snart på bloggen, håll utkik.
Dagens arbetsvy har sett ut ungefär så här, fast med ännu mera godis & kakor.
Idag är andra dagen som Ulrika är här & fotar hos mig. Det är fullt ös kan jag lova, och så roligt. Vi ska fota klart ett par grejer till innan vi ska ge oss iväg till stan för lunch. Till er som kikar förbi här för lunch eller middagstips kanske detta kunde vara något?
Räkgryta för 2: 500 gram stora räkor (med skal)
olivolja
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
10 champinjoner
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
chiliflakes
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
salt
Serveras med pasta
Gör så här: Skala räkorna och lägg undan. Skiva champinjonerna & finhacka lök & vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja, fräs den finhackade löken, vitlöken & champinjonerna tills de fått en glansig och vacker färg. Strö över valfri mängd chiliflakes, alt. cayennepeppar. Strimla paprikan och vänd ner i panna tillsammans med crème fraîche & chilisås. Låt sjuda upp och smaka av med lite salt & ev mer cayennepeppar. Ta bort från plattan och vänd ner räkorna.
Det här behöver du till 2 sallader :
Blandad grönsallad
1/2 skivad gurka
1/2 skivad rödlök
1 skivad tomat
1/2 strimlad gul paprika
gröna & svarta oliver
2 bitar fetaost
olivolja
massa finhackad färsk dill
Gör så här:
Blanda alla grönsaker och lägg upp på två tallrikar.
Lägg fetaosten på sallden och ringla över en god olivolja.
Klipp över dillen & servera genast.
Jag fick en förfrågan om samarbete med Oral-b, och eftersom jag är väldigt noga med mina tänder så tackade jag med glädje ja till detta. Jag som bakar och äter sötsaker mitt i veckan borstar också tänderna med stor medvetenhet. Tidigare har jag alltid borstat med vanlig tandborste, fast min tandläkare många gånger berättat fördelarna med eltandborste. Så nu var det min tur att prova eltandborstarnas rolls royce. Jag har hunnit använda den under några dagar nu, och är supernöjd än så länge. Jag ska lämna ett fullständig utvärdering till er om ett par veckor.
Visste ni att vi vanligtvis borstar alldeles för kort stund per dag, med appen ”oral-b” får du lättare koll på hur länge du borstar och hur du borstar. Jag gillade lyxen att kunna stå och läsa nyheterna i appen samtidigt som man borstar, min borsttid ökade tydligen markant pågrund av detta. Win- win.
I appen kan man välja olika ” Dental care journeys” jag valde ”whitening”-programmet. Är ni som jag som gillar att kunna följa framstegen precis som vid träning så kommer ni gilla denna appen. Här kan jag följa dag för dag hur jag borstat, om jag borstat för hårt eller för kort tid. Allt för att man ska få så friska & starka tänder som möjligt. En snygg & praktisk förvaring medföljer, vilket speciellt uppskattas denna månaden då jag kommer vara på resande fot väldigt mycket.
Busenkel att använda, och riktigt snygg. Till tandborsten medföljer 4 borsthuvud, så man behöver inte köpa flera tandborstar. Utan egentligen bara fler borsthuvud, om det är fler i familjen som också vill borsta. Mer ekonomiskt dessutom. Kolla in deras hemsida här
För detta samarbetet ville jag ta fram ett nyttigt recept, något som är bra för tänderna.
Och vegetarisk måndag som det är idag så tyckte jag att det passade bra med en god krispig grekisk sallad. Gott & nyttigt
Det här behöver du till 2 sallader : Blandad grönsallad
1/2 skivad gurka
1/2 skivad rödlök
1 skivad tomat
1/2 strimlad gul paprika
gröna & svarta oliver
2 bitar fetaost
olivolja
massa finhackad färsk dill
Gör så här: Blanda alla grönsaker och lägg upp på två tallrikar.
Lägg fetaosten på sallden och ringla över en god olivolja.
Klipp över dillen & servera genast.